Viime syksyn harmit unohdettu, Hokkala valmis uuteen kauteen – “Ne asiat ovat historiaa”

13.2.2019 / 15:16
Henri Hokkala Peurunkarallissa viime viikonloppuna (Kuva: Seppo Kankainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan SM3-luokassa viime kaudella debytoinut ja Tulevaisuuden Tähdeksi valittu Henri Hokkala tekee paluun samaan luokkaan tulevana viikonloppuna ajettavassa Kouvolan SM-rallissa.

Jyväskyläläinen Henri Hokkala, 24, starttaa reitille viime kaudelta tutulla kokoonpanolla, autonaan Peugeot 208 R2 ja kartturina Kimmo Pahkala.

– Viime kausi oli äärimmäisen vaiherikas ja opettavainen, oli monta hienoa ja ikimuistoista hetkeä. Päällimmäisenä tietysti valinta Tulevaisuuden Tähdeksi ja osallistuminen Suomen MM-ralliin. Loppukaudesta meinasi hieman vastustaa, mutta ne asiat ovat jo historiaa ja katseet on käännetty päättäväisesti eteenpäin, Hokkala korostaa.

Hokkala päätti yli neljän kuukauden kilpailutauon viime viikonloppuna, kun hän osallistui Laukaan ympäristössä ajettuun Peurunkaralliin, jossa ajettiin osuuksia myös Suomen MM-rallista tutuilla teillä Valkolan, Laukaan ja Lankamaan erikoiskokeilla.

Ajotauko ei näkynyt vauhdissa, vaan Hokkala paukutti jokaiselle erikoiskokeelle luokkansa pohja-ajan ja nappasi luokkavoiton, sekä kisan nopeimman kaksivetoisen tittelin yli puolentoista minuutin marginaalilla. Vauhti riitti myös koko yleiskilpailun toiseen sijaan, edelle ehti vain muuan Jari-Matti Latvala.

– Viime lauantaina homma lähti heti alusta asti sujumaan mallikkaasti. Ensimmäisellä erikoiskokeella tuntui sille, että olisi hieman ruostetta ranteissa, mutta siitä huolimatta tuli hyvä aika fläppitaululle ja homma rupesi maistumaan. Tiet olivat hienot, joskin suojasää teki olosuhteista aika hankalat. Tulevalle viikonlopulle on luvattu Kouvolaan samankaltaista säätä, joten spoorissa ja loskapöperöllä ajaminen viime viikonloppuna oli varmasti hyvää treeniä tulevaa varten.

– Kouvolassa päätavoite olisi ajaa lisää kokemusta uuden mallin talvipyörästä, mutta ei me sinne tietenkään häviämään lähdetä. Luokassa on monta kovaa kaveria ajamassa, joten varmasti sama meininki on kuin viime vuonnakin. Kovaa pitää mennä, jos meinaa pärjätä. Jatkosuunnitelmat ovat vielä vähän auki, mutta kyllä me varmasti jotain sarjaa ajamme tänä vuonna, Suomessa tai ulkomailla, Hokkala päätti.

Teksti: Hokkala Racingin tiedote


Facebook kommentit