Viime vuoden Secto Rallin yksi onnistujista innoissaan tämänvuotisesta reitistä

4.8.2022 / 00:27
Lauri Joona lähtee tavoittelemaan Suomen MM-rallissa menestystä WRC3-luokassa (Kuva: Jani Salonen).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomen MM-rallin, Secto Rallin, tämänvuotinen kilpailureitti miellyttää WRC3-luokassa kilpailevaa Lauri Joonaa.

Viime vuonna Lauri Joona, 25, oli yksi Suomen MM-rallin onnistujista, kun sastamalainen ajoi WRC3-luokassa kolmanneksi. Kyseessä oli Joonalle uran ensimmäinen Suomen MM-ralli nelivetoisella autolla. Viime vuonna Joona kilpaili WRC3-luokassa Skoda Fabia R5 -autolla. WRC3 on Joonan luokka myös tänä vuonna, mutta sääntömuutosten myötä nyt kalustona on nelivetoinen Ford Fiesta Rally3 -auto, joka on sama, jolla Joona kilpailee rallin junioreiden MM-sarjassa.

– On kyllä tosi hieno taas päästä mukaan tähän kisaan. Vaikka tuolla ulkomailla on hieno ajaa ja nähdä erilaista, niin kyllä täällä Suomessa on vaan ihan oma meininki. Ja varsinkin nyt, kun yleisöä on varmasti sankoin joukoin taas katsomassa ja kannustamassa. Iso kiitos vielä kaikille ketkä mahdollistivat meille tämän kilpailun, Joona hehkuttaa tiedotteessaan.

Hehkutusta Joonalta saa myös tämänvuotisen Secto Rallin kilpailureitti, joka sisältää neljän päivän aikana 22 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 322 kilometriä.

– On kyllä hyvä reitti! Mukana on legendaarisia vanhoja pikataipaleita ja onpa mukana myös muutama pätkä, mitä ollaan ajettu edellisinä vuosina, joten siitä pitäisi olla vähän jopa hyötyä. Päijälähän se pätkä on mitä eniten odotan. Paljon on hyppyjä, luonnikasta mutkaa ja siellä on kaikkea mitä hyvä rallipätkä vaatii, Joona kuvailee lauantaina kahteen kertaan ajettavaa 20,19-kilometristä erikoiskoetta.

Myös perjantailta löytyy erikoiskoe, joka on Joonan mieleen.

– Lankamaata olen myös odottanut, että sen pääsisi vetämään oikein kilpailussa. Hieno pätkä pitäisi olla, vaikka se ajetaankin eri suuntaan mitä aiemmin, Joona taustoittaa.

Suomen MM-ralli, Secto Rally Finland, käynnistyy torstai-iltana ja päättyy sunnuntaina. Joona saa vastaansa WRC3-luokassa Toni Herrasen, Tommi Heinon, Henri Timosen, sekä tshekkiläisen Jan Cernyn.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit