Viime vuoden yllätysvoittajan näyttävä paluu Latvian loukkaantumisen jälkeen – “Hyviä muistoja tästä rallista”

23.3.2018 / 13:23
Bruno Magalhaes on Portugalin EM-rallissa torstain jälkeen neljäntenä (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin EM-sarjan ehdoton jättiyllättäjä viime vuonna oli Bruno Magalhaes, joka voitettuaan kauden avausosakilpailun Azoreilla ajoi sen jälkeen vielä kolmessa muussa EM-rallissa palkintosijoitukset ja nousi mukaan taistelemaan aina jopa Euroopan mestaruudesta. Päätöskilpailu Latviassa päättyi kuitenkin rajuun ulosajoon ja loukkaantumiseen.

Bruno Magalhaesin voitto vuosi sitten Azoreilla Portugalin EM-rallissa oli jo siinäkin mielessä jättiyllätys, että portugalilaiskuljettaja ei ollut kilpaillut soralla pariin vuoteen. Toistakymmentä kertaa Azorien haastavissa olosuhteissa urallaan kilpaillut Magalhaes oli voittanut rallin aiemmin kaksi kertaa, vuonna 2008 (Portugalin sarjan osakilpailu), sekä 2010 (IRC-sarjan osakilpailu).

– Minulla on hyviä muistoja tästä rallista. En odottanut yltäväni voittoon viime vuonna, mutta tänä vuonna uskon pystyväni voittamaan uudestaan, Magalhaes pyöritteli EM-sarjan tiedotteessa pari päivää ennen starttia.

ARC Sport -tiimin väreissä kilpailevan Bruno Magalhaesin kartanlukijana toimii hänen pikkuveljensä Hugo Magalhaes, 33. Portugalin rallimestaruuden vuosina 2007, 2008 ja 2009 voittanut Magalhaes siis nousi yllätysvoittoon vuosi sitten kotimaansa EM-rallissa ja kun myös Espanjasta, Kreikasta, sekä Italiasta tulivat palkintosijoitukset, niin Magalhaes taisteli Latvian finaalissa lokakuussa tosissaan Euroopan mestaruudesta Kajetan Kajetanowiczia vastaan.

Tuo taistelu Magalhaesin osalta päättyi kuitenkin ikävästi, kun kuudennella erikoiskokeella tapahtunut raju törmäys päin puuta (katso video alapuolelta) päätti kilpailun, sekä kauden ja edessä oli pitkä sairausloma.

– Kun palasin takaisin Portugaliin, niin selvisi, että minulta oli murtunut kaksi nikamaa, joten 3-4 kuukautta piti ottaa aika varovasti. Mutta olen nyt täysin toipunut siitä ja valmis kilpailemaan, Magalhaes vakuutti Portugalin EM-rallin starttipäivänä.

“Kisa kerrallaan mennään eteenpäin”

Torstaina käynnistyneessä rallin EM-sarjan kauden avausosakilpailussa Azoreilla Magalhaes kilpailee täysin uudella Skoda Fabia R5 -autolla. Paluu ralliauton rattiin ja EM-sarjaan toi avauserikoiskokeelta kolmanneksi nopeimman ajan. Torstain kahdella muulla erikoiskokeella Magalhaes ajoi sijoitukset kuusi ja viisi ja ensimmäisen ajopäivän jälkeen sijoitus kokonaistilanteessa on neljäs. Eroa kärkikuljettaja Alexey Lukyanukiin on 13,2 sekuntia.

– Vaikea päivä. Meidän pitää löytää perjantaille paremmat säädöt autoon ja minun pitää myös itse pystyä parantamaan. Kärkikuljettajat menevät kyllä todella kovaa, Magalhaes kommentoi torstain viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Magalhaes jos kuka tuntee tämän kilpailun vaativat tiet ja olosuhteet.

– Rengasrikkojen vaara kapeilla teillä on aina iso. Sää on myös isossa roolissa. Yhdessä osaa saarta on talvi ja samaan aikaan toisaalla saattaa olla rantakelit, joten koskaan ei tiedä mitä odottaa, Magalhaes kuvailee.

Vielä ei ole täyttä varmuutta olemassa siitä, että pystyykö EM-sarjan viime vuoden hopeamitalisti ajamaan tänä vuonna kaikki EM-sarjan kahdeksan osakilpailua.

– Kisa kerrallaan mennään eteenpäin, aivan kuten viime vuonna. Tottakai tavoitteeni on jälleen ajaa kaikki EM-rallit, mutta osa yhteistyökumppaneistani, jotka viime vuonna auttoivat minua todella paljon, ovat ilmoittaneet etteivät he pysty tänä vuonna samanlaiseen tukeen. Mutta kaikkeni teen, että onnistuisin tavoitteessani, Magalhaes vakuuttaa.

Portugalin EM-rallin toinen ajopäivä käynnistyi perjantaina kello 13.28 Suomen aikaa ja ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan hieman alle 80 kilometriä.

 

 

Lue myös! Lukyanuk otti komennon Azoreilla – ”Hieman ristiriitaiset tunnelmat” (23.3.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Rallin EM-sarjan virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit