Viimeinen erikoiskoe pudotti Rovanperän voittotaistelusta – “Todella turhauttavaa”

25.6.2021 / 21:38
Kalle Rovanperä ajoi perjantaina kaksi pohja-aikaa (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden kuudes osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna legendaarisen Safari Rallin merkeissä Keniassa, Afrikassa. Kilpailun ensimmäisestä pitkästä ajopäivästä tuli odotetun vaikea.

Safari Rallissa perjantain urakka piti sisällään kuusi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan reilut 129 kilometriä. Kun äärimmäisen tapahtumarikas päivä oli erikoiskokeiden osalta ohi, löytyi yleiskilpailun johtopaikalta Hyundain Thierry Neuville, joka kuudelle erikoiskokelle kellotti kolme pohja-aikaa. Johtopaikastaan huolimatta Neuville, kuten käytännössä kaikki kärkikuljettajat, kärsivät päivän aikana erilaisista ongelmista.

– Päivään mahtui joitain hyviä erikoiskokeita. Valitettavasti kärsimme myös pari rengasrikkoa. Jotkut osuudet olivat todella huonossa kunnossa ja tiellä oli isoja kiviä, etkä millään pystynyt olla välttämättä niitä kaikkia. Täytyi vain pitää sormet ristissä, että ei tulisi vaurioita. Saimme paljon oppia ja nyt talli käy auton tarkkaan läpi, jotta olemme valmiita lauantain haasteisiin, Neuville kommentoi tallinsa tiedotteessa perjantain ajopäivän päätteeksi.

Neuville kärsi kaksi rengasrikkoa perjantain viimeisellä erikoiskokeella ja belgialainen jäi pätkäpohjista 39,8 sekuntia. Ennen viimeistä erikoiskoetta Neuvillen lähin uhkaaja oli Toyotan Kalle Rovanperä, joka kahden pohja-ajan myötä piipahti kertaalleen myös kilpailun johtopaikalla. Siinä missä Neuville pääsi viimeisen erikoiskokeen maaliin, oli Rovanperän kohtalona keskeytys, kun puuppolalaisen harmiksi auto juuttui pohjastaan kiinni hiekkaan.

– Aloitimme aamulla mielestäni varsin fiksusti, tultiin varovasti ja katsottiin miten auto selviytyy pahimmista paikoista ja pikku hiljaa nostimme vauhtia. Päivän viimeisellä erikoiskokeella heti lähdön jälkeen pölyä nousi eteemme, enkä nähnyt mitään. Jouduin hidastamaan ja sitten jäimme kiinni. Todella turhauttavaa, koska olimme todella hyvässä tilanteessa. Mutta ralli ei ole vielä ohi ja yritetään vielä se mikä pystytään, seitsemänneksi pudonnut Rovanperä totesi.

Toyota-tallille perjantai oli muutenkin todellinen “via dolorosa, kärsimysten tie”, kun ensin Elfyn Evans joutui keskeyttämään kolmannella erikoiskokeella jousitusrikon seurauksena. Jousitusongelmista kärsi myös Evansin tallikaveri ja MM-pistejohtaja Sebastien Ogier, joka kokonaistilanteessa on perjantain jälkeen neljäntenä, eron ollessa kärkeen minuutin ja 49,4 sekuntia.

– Osasimme odottaa kovia olosuhteita, eikä tämä tilanne ole ollut mikään yllätys, että kaikilla oli tänään ongelmia. Meillä oli hieman epäonnea aamulla, ongelman seurauksena jouduimme ajamaan hitaasti, jotta saimme tuotua auton huoltoon. Iltapäivällä olosuhteet olivat vieläkin rajummat, mutta nyt selvisimme läpi ilman suurempaa draamaa. Neljäs sija ja kaikki on tässä kilpailussa vielä mahdollista, Ogier korosti.

 

Thierry Neuville saapui Safari Rallin yötauolle perjantaina yleiskilpailun kärkipaikalla (Kuva: Hyundai Motorsport).

 

 

“Alkuruoka syöty, pääruoka edessä huomenna”

Perjantain ehdottomasti suurin positiivinen yllättäjä oli Toyotan neljäs kuljettaja Takamoto Katsuta, joka saapui yötauolle sijalla kaksi. Japanilaiskuljettajan lähtökohdat lauantaihin ovat äärimmäisen mielenkiintoiset, sillä eroa kärkeen on tämän kilpailun luonne huomioiden vain 18,8 sekuntia, kun taas kolmantena oleva Ott Tänak on jäänyt Katsutasta 37 sekuntia. Päivän viimeisen erikoiskokeen jaettu pohja-aika Ogierin kanssa yllätti Katsutan lähes totaalisesti.

– Tämä oli yllätys! Jouduin lähes pysähtymään kesken pätkän, koska pölyä oli niin paljon. En tiedä miten sen sanoisin… pätkän alussa urat olivat helvetilliset. Olen iloinen, että pääsin tämän erikoiskokeen maaliin, Katsuta huokaisi helpotuksesta viimeisen erikoiskokeen maalihaastattelussa.

Toyotan varsin vaisu kokonaispanos ja äärimmäisen vaikea perjantai huomioiden, Katsutan suoritus toi tallipäällikkö Jari-Matti Latvalalle aihetta hymyynkin.

– Hän teki juuri sitä työtä josta keskustelimme tänä aamuna: pysyi johdonmukaisena, sekä rauhallisena ja sen myötä tulosta myös tuli. Olen Takamoton puolesta todella onnellinen, Latvala hehkutti.

Tänakin, vuoden 2019 maailmanmestarin, kommentit kertovat hyvin paljon siitä millaista kilpailua rallin MM-sarjassa Keniassa tällä hetkellä käydään. Jos joku osaa näin juhannusaattoiltana ennustaa lauantain jälkeisen yleiskilpailun kärkikuusikon täysin oikein, voisi siitä jo melkeinpä luvata pullakahvit palkinnoksi.

– Nyt on vasta alkuruoka syöty ja pääruoka on edessä huomenna. Tämä tulee menemään tästä vieläkin kovemmaksi. Vaikka olisit kaksi minuuttia perässä, niin nyt nähdyn perusteella voit edelleen voittaa tämän kilpailun, Tänak latasi.

M-Sport Ford -tallin Gus Greensmith ja Adrien Fourmaux löytyvät sijoilta viisi ja kuusi. Kun perjantain tapahtumat laitetaan eri tallien osalta vertailuun, puhtaimmat paperit ilman muuta saa juuri brittitalli, jonka tallipäällikkö Richard Millener jakoikin kehuja kuljettajakaksikolleen päivän päätteeksi.

– Tiesimme, että tämä tulee olemaan vaikea ralli ja se on nähty keskeytysten ja tekniikkamurheiden myötä muiden tallien osalta. Meidän suunnitelma heti alusta lähtien on ollut se, että ainoa tavoite on selviytyä maaliin ja molemmat kuljettajamme ovat siihen nähden ajaneet tähän mennessä täydellisen kilpailun, Millener innostui.

Lauantaina edessä on perjantain tavoin kuuden erikoiskokeen urakka ja tällä kertaa ek-kilometrejä ajettavaksi kertyy reilut 132. Päivän ensimmäinen erikoiskoe, hieman alle 15 kilometriä pitkä Elmenteita, käynnistyy kello 8.08. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Safari Rallin yleiskilpailun tilanne 7/18 ek:n jälkeen

1) Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe BEL/BEL (Hyundai) 1.23.19,1
2) Takamoto Katsuta-Daniel Barritt JPN/GBR (Toyota) + 18,8
3) Ott Tänak-Martin Järveoja EST/EST (Hyundai) + 55,8
4) Sebastien Ogier-Julien Ingrassia FRA/FRA (Toyota) + 1.49,4
5) Gus Greensmith-Chris Patterson GBR/IRL (Ford) + 1.56,1
6) Adrien Fourmaux-Renaud Jamoul FRA/BEL (Ford) + 2.19,1
7) Kalle RovanperäJonne Halttunen (Toyota) + 9.30,2
8) Onkar Rai-Drew Sturrock KEN/GBR (Volkswagen) + 12.10,5 WRC3
9) Daniel Chwist-Kamil Heller POL/POL (Ford) + 15.05,6 WRC3
10) Karan Patel-Tauseef Khan KEN/KEN (Ford) + 16.58,3 WRC3

———-

19) Elfyn Evans-Scott Martin GBR/GBR (Toyota) + 49.12,8
20) Dani Sordo-Borja Rozada ESP/ESP (Hyundai) + 49.25,1

Neuvillen keskinopeus: 96,9 km/h
Pohja-ajat: Neuville 3, Ogier 2, Rovanperä 2, Katsuta 1

Aikataulu

Lauantai 26.6.

08.08 – EK8 Elmenteita 1 (14,67 km)
09.08 – EK9 Soysambu 1 (20,33 km)
10.22 – EK10 Sleeping Warrior 1 (31,04 km)

14.05 – EK11 Elmenteita 2 (14,67 km)
15.08 – EK12 Soysambu 2 (20,33 km)
16.22 – EK13 Sleeping Warrior 2 (31,04 km)

Sunnuntai 27.6.

07.26 – EK14 Loldia 1 (11,33 km)
08.38 – EK15 Hell’s Gate 1 (10,56 km)
10.45 – EK16 Malewa (9,71 km)
11.25 – EK17 Loldia 2 (11,33 km)
13.18 – EK18 Hell’s Gate 2 (10,56 km)

Kaikki ajat Suomen aikoja!

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet, erikoiskokeen maalihaastattelut


Facebook kommentit