Viisi suomalaisparia mukana Historic-rallin EM-osakilpailussa Belgiassa

22.6.2018 / 18:50
Sverre Norrgård ja kartanlukija Ari Koponen Ypres Rallissa, Belgiassa viime vuonna.

[ A- ] / [ A+ ]

Historic-rallin EM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan juhannusviikonloppuna Belgiassa Ypres Historic Rallyn merkeissä. EM-sarja alkoi Espanjasta maaliskuussa, jatkui Tshekissä huhtikuussa ja toukokuussa ajettiin uudelleen Espanjassa. Suomalaispareja Belgiaan matkasi viisi.

Harri Toivonen ja kartanlukija Cedric Wrede ovat tehneet vakuuttavaa työtä kategoriassa 4. Harmittavasti sarjan kolmannessa osakilpailussa Espanjassa Toivosen autokunta joutui keskeyttämään ja menetti samalla pistejohtonsa. Eroa kärkeen, norjalaiseen Valter Jenseniin on kuitenkin vain viisi pistettä. Jensen on kerännyt kaikki 42 pistettään kolmesta kisasta. Vain kolmen pisteen erolla Toivoseen pistetaulukon kakkosena on ranskalainen Serge Cazaux kaksi kilpailua ajaneena. Neljäntenä olevalla Tim Jonesilla pisteitä on 20.

Kategoriassa 1 helsinkiläinen Sverre Norrgård on myös pistetaulukossa hyvissä asemissa. Norrgård ei edellisessä osakilpailussa Espanjassa ollut, mutta kahdesta kisasta on pisteitä 28, mikä oikeuttaa kolmanteen sijaan tässä vaiheessa. Norrgård on tällä kertaa matkassa Ford Falconilla. Tutut italialaisnimet Antonio Parisi, sekä Carlo Fiorito ovat miehittäneet jälleen kärkipaikat. Kumpikin on ajanut kaikki kolme osakilpailua, Parisilla pisteitä on 55 ja Fioritolla 40.

Hyvinkääläisellä Pentti Veikkasella ja kartturi Timo Jaakkolalla kategoriassa 3 on tänä vuonna ollut niin paljon tekniikkamurheita, ettei pistepotti ole päässyt lainkaan karttumaan. Toivottavasti Belgiassa Veikkanen pääsee ajamaan ongelmattoman kisan. Pistejohdossa on Ferenc Wirtmann Ford Escort RS:llä. Unkarilainen on kerännyt kolmesta osakilpailusta pisteitä 47.

Kategoriassa 4 ajava Jari Latvala on myös kokenut vastoinkäymisiä, kun kaksi ensimmäistä sarjan osakilpailua jäi kesken jo ennen kuin rallit kunnolla alkoivat. Kolmannessa Latvala ei ollut mukana, mutta toivoi Belgian kilpailussa pääsevänsä ajamaan reitin kokonaan läpi. Kauden päätavoite Latvalalla on kuitenkin ajaa Suomen EM Lahti Historicissa. Vihtiläinen Jukka Aromaa ja kartanlukijansa Arto Arola muodostavat viidennen suomalaisautokunnan. Aromaa ajaa Saab 900 EMS:llä kategoriassa 3.

EM-sarjaan kuuluu tänä vuonna kahdeksan osakilpailua, joista kuljettajat saavat laskea loppupisteisiinsä kuuden parhaan osakilpailun tulokset. Belgian jälkeen seuraava EM-osakilpailu ajetaan Lahden ympäristössä elokuun toisena viikonloppuna.

 

Selivaara logo 2017

 

Lue myös! Historic-rallin EM-sarjan pistetilanteet

Teksti: Kikka Kuosmanen


Facebook kommentit