Viitikko järjesti SM-avauksessa sensaation – “Ikinä en aiemmin ollut ajanut rallicrossia”

27.5.2018 / 16:39
Janne Viitikko järjesti Kaanaan SM-avauksessa SRC-luokassa sensaation (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjan kauden avausosakilpailussa Kaanaan moottoriradalla Tampereella lauantaina ehdottomasti suurin yllätys nähtiin ja koettiin SRC-luokassa. Jokamiehenluokassa aiempina vuosina kilpaillut Janne Viitikko osallistui ensimmäistä kertaa rallicross-kilpailuun ja tuloksena oli heti komea voitto.

Viime vuonna SRC-luokan Suomen mestaruudesta hienon taistelun käyneet Joni-Pekka Rajala ja Henri Haapamäki lähtivät ehdottomina ennakkosuosikkeina nyt alkaneeseen kauteen. Ja molemmat kuljettajat olivatkin hyvässä iskussa myös kauden avausosakilpailussa Kaanaassa lauantaina ja ilman yhtä todellista superyllättäjää finaalin kaksi ensimmäistä sijaa olisivat menneet juuri Rajalalle ja Haapamäelle.

Se superyllättäjä, joka niin sanotun “varman käsikirjoituksen” meni pilaamaan, oli Toyota-kuljettaja Janne Viitikko, joka aiempina vuosina on nakuttanut kovaa jälkeä jokamiehenluokan puolella. Rallicross oli kuitenkin Juvan UA:ta edustavalle Viitikolle ennestään tuttu lähinnä katsojan roolissa.

– Ikinä en ollut rallicrossissa kilpaa ajanut aikaisemmin. Kaksi kilpailua olen katsomassa käynyt, Viitikko naurahti Kaanaan kilpailun jälkeen UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Viitikon nousu voittajaksi kovatasoisen rallicrossin SM-sarjan kovatasoisessa SRC-luokassa on huikea tarina ja tälläistä käsikirjoitusta ei kirjoitettaisi edes rapakon takana Hollywoodissa, koska se olisi liian epäuskottava ollakseen totta. Ensinnäkin ajatus Viitikon osallistumisesta SM-sarjan avausosakilpailuun syntyi vain alle kuukausi ennen Kaanaan viikonloppua. Tarjous osallistumiseen tuli vapun aikaan Liinamaiden “crossipajan” suunnalta.

– Meni siinä ainakin viikon verran, kun sitä mietin. No ajattelin sitten, että kun on tälläinen mahdollisuus, niin kai se on uskallettava lähteä sitten kokeilemaan, että miten siinä käy, Viitikko taustoittaa.

Testiajot ennen varsinaista kilpailua jäivät varsin vähiin. Ensimmäisessä testissä Viitikko ajoi vanhoilla renkailla ja auto oli tässä kohtaa vielä alipainoinen, mutta kuljettajan mukaan noin muuten kaikki tuntui vielä hyvältä. Toiseen testiin autoon tehtiin muutoksia, Viitikko ehti ajaa sillä kolme kierrosta, mutta kuljettajan mukaan auto oli muuttunut ihan totaalisesti ja ongelmia oli muun muassa jarrujen kanssa. Tarkoitus oli tehdä vielä muutoksia autoon ja ajaa testiä, mutta sitten lähtöharjoitusten yhteydessä tullut tekninen vika päätti testit.

– Tänne Kaanaaseen kun tulin, niin ei ollut harmainta hajuakaan, että miten esimerkiksi ne jarrut pelaa, Viitikko kertoo vaikeista lähtökohdista.

 

Kuva: RPF

Kaanaan SM-avauksessa SRC-luokassa mentiin Janne Viitikon komennossa (Kuva: RPF).

 

“Kyllä tämä iso yllätys on”

Ensimmäisissä alkuerissä Viitikon tekemä aika riitti 11. nopeimpaan aikaan ja Rajalaan eroa tuli yli viisi sekuntia. Jos tässä kohtaa joku olisi sanonut ääneen, että Viitikko nousee vielä kilpailun voittajaksi tai edes finaaliin, niin kukaan – ei kukaan olisi uskonut. Toisissa alkuerissä niin katsomo, kuin varikkokin sitten kohahti, kun Viitikko täräytti koko porukan nopeimman ajan lyöden Rajalan reilulla sekunnilla! Sensaatio oli valmis rakentumaan, vaikka toki vielä oltiinkin vasta kilpailun alkuvaiheessa.

Kun vielä kolmansissa alkuerissä Viitikko jatkoi huikeita esityksiään ollen nopein ja lyöden Haapamäen reilulla sekunnilla, niin nyt viimeistään tämä Toyota-kuljettaja oli noussut kaikkien tietoisuuteen ja mahdollisuudet vaikka miten hyvään lopputulokseen olivat olemassa. Viitikko sopeutui todella nopeasti uuteen kilpailutilanteeseen, tottui autoon ja ennen kaikkea auto toimi nyt loistavasti.

Viitikko jatkoi kilpailua alkuerien jälkeen Irwinin sanoin, “kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan”, ajamalla omassa semifinaalilähdössään ylivoimaiseen voittoon, kun Mika Perttula hävisi yli viisi sekuntia. Ja sama tahti jatkui myös finaalissa, missä yhdelläkään kilpakumppaneista ei ollut mitään sanomista Viitikon vauhtiin, vaan tämä paineli ruutulipulle lähes kahden ja puolen sekunnin voittomarginaalilla ennen Rajalaa ja 3,2 sekunnin erolla ennen kolmanneksi sijoittunutta Haapamäkeä.

Aivan kuten Ari Perkiömäki Supercar-luokassa, niin myös Viitikko SRC-luokassa jäi yhden pisteen päähän täydellisestä kilpailusta, kun pistetaulukkoon merkittiin 30 mahdollisesta pisteestä 29. Tuo yksi piste meni alkueriin ja siihen ensimmäiseen lähtöön, minkä sijoitus pudotti Viitikon alkuerien kokonaistuloksissa toiseksi kahdesta alkuerävoitosta huolimatta.

– Kyllä tämä iso yllätys on. Niin kovia kuljettajia kuitenkin mukana, niin ajattelin etten kerkiä heitä vastaan. Mutta näköjään sitten kuitenkin kerkesi, onnellinen voittaja hymyili.

On täysin selvää, että tälläisen esityksen jälkeen Viitikko on ehdottomasti pakko nostaa mukaan SRC-luokan mestarikandidaattien joukkoon. Vielä kauden alla Viitikko itsekään ei ollut täysin varma, että kannattaisiko sarjaan edes osallistua.

– Ei ollut aavistustakaan, että miten siellä pärjää. Oma riskinsä siinä kuitenkin on, kun ei mitään halpaa ole se ilmoittautuminenkaan. No päätin sitten ottaa riskin ja ilmoittautua. Ei olisi ollut enää montaa minuuttia aikaa ilmoittautua, kun sen tein. Kyllä se mestaruus on nyt tavoite ja tätä sarjaa kierretään tänä kesänä, Viitikko päätti.

Rallicrossin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan lauantaina 16. kesäkuuta Honkajoella.

SRC-luokan finaalin tulokset

1) Janne Viitikko (Toyota Corolla) 3.25,427
2) Joni-Pekka Rajala (Ford Escort) + 2,410
3) Henri Haapamäki (BMW M3) + 3,292
4) Mika Perttula (Toyota Corolla) + 4,057
5) Olli Lahti (Ford Fiesta) + 7,521
6) Mikko Kulmala (Ford Fiesta) + 9,612

 

Lainaa Nopeasti

 

SM-pistetilanne 1/5 osakilpailua

1) Janne Viitikko 29
2) Joni-Pekka Rajala 26
3) Henri Haapamäki 24
4) Mika Perttula 21
5) Olli Lahti 18
6) Toni Niemi 13
7) Mikko Kulmala 12
8) Antti Suutarinen 12
9) Christian Jensen 11
10) Tomi Koirikivi 9
11) Anssi Valkonen 7
12) Dennis Häggblom 4
13) Esko Harju 3
14) Harri Kaminen 2

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit