Ville Pynnönen hyppäsi rallisprintissä yleiseen luokkaan – “Pieksämäen onnistuminen antoi varmuutta”

10.2.2018 / 15:40
Ville Pynnönen kilpailee rallisprintissä Mitsubishilla (Kuva: Pynnönen Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Jyväskylän Urheiluautoilijoiden Ville Pynnönen kilpailee tänä vuonna kolmatta kauttaan rallisprintissä, mutta nyt edessä on ensimmäinen kausi yleisen luokan puolella. Vaihdos tehtiin tämän vuoden puolella, ensimmäisen ajetun kilpailun jälkeen.

Ville Pynnönen, 21, avasi kilpailukautensa Pieksämäen rallisprintillä tammikuussa. Tuloksena oli komea voitto ja kun taakse jäivät monet huomattavasti kokeneemmat kuljettajat, päätti Pynnönen yhdessä taustajoukkojensa kanssa nousta jatkossa kilpailemaan yleisen luokan puolelle. Pynnönen Racingin tiedotteen mukaan nousupisteet eivät tätä vielä edellyttäneet, mutta nousujohteinen menestys toi lopulta tehdyn päätöksen.

– Yli 20 rallisprintin kisan ja kahden kilpailukauden jälkeen kehitystä on tapahtunut jatkuvasti ja uuteen kauteen lähden itsevarmasti ja luottavaisin mielin. Syksyllä ajetuissa Leppävirran ja Huittisen SM-kilpailuissa olin vielä ensimmäisen kierroksen jälkeen junioreiden nopein, mutta molemmissa kisoissa toinen kierros päättyi keskeyttämiseen ja täten en päässyt näyttämään sen hetken maksimia. Nyt äskettäin ajettu Pieksämäen sprintti sen sijaan onnistui täydellisesti ja se antoi varmuutta yleisessä luokassa kisaamiseen, Pynnönen sanoo tiedotteessaan.

Pynnösen valmentajana toimii pitkän ja komean uransa aikana mm. rallisprintin Suomen mestaruuden vuonna 2003 voittanut Ari Könönen. Viime sunnuntaina Pynnönen kilpaili Mäntyharjulla Polaria Sprintissä, josta tuloksena oli luokan kuudenneksi nopein aika ja yleiskilpailun puolella sijoitus oli yhdeksäs. Jos toimi Mitsubishi Pieksämäellä moitteitta, niin nyt samaa ei voinut sanoa Mäntyharjun kilpailun jälkeen.

– Ensimmäisellä kierroksella ilmeni nelosvaihteen osalta kytkentärenkaan hajoaminen, jonka johdosta vaihde pomppaili vapaalle miten sattuu. Täten toinen ja kolmas kierros piti ajaa enemmän kolmosvaihteella ja nelosvaihdetta käyttäessä repimällä vaihdekeppiä alaspäin, jotta vaihde pysyy silmässä. Toinen kierros oli ajollisesti parhain, mutta lopussa tuli tehtyä kaksi pahaa penkkaan suistumista ja täten aikaparannuksen haku jäi kolmannelle kierrokselle, Pynnönen kertaa tapahtumia Facebook-sivullaan.

Kolmannella kierroksella ajan parantaminen osoittautuikin sitten mahdottomaksi tehtäväksi olosuhteiden puolesta.

– Tie oli ehtinyt jo menettää parhaimman teränsä ja kertaalleen ajauduttiin oikein huolella penkkaan jarrutuksen jälkeen, eikä lopulta aikaparannusta tapahtunut. Nyt yritetään saada vaihteisto kuntoon ja katseet siirretään kohti Laukaan SM-sprinttiä, Pynnönen päätti.

Rallisprintin SM-avaus Laukaassa käynnistyy sunnuntaina kello 12.00. Pynnönen kilpailee numerolla 58. Sitä ennen Pynnönen kuitenkin nähdään mukana vielä lauantaina Keuruulla ajettavassa Keurusselkä-minirallissa.

 

 

Lue myös!

Tässäkö SM-sarjan ensi kauden musta hevonen? (21.10.2017)
Rallisprintin SM-avauksen näyttämönä legendaarinen Ruuhimäki (10.2.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Pynnönen Racing (YouTube)


Facebook kommentit