Ville Pynnöselle täysi ohjelma Skodalla rallin SM-sarjaan – “Innokas ja odottavainen”

1.1.2020 / 11:32
Ville Pynnönen ja Enni Mälkönen kilpailevat SM-sarjassa Skodalla (Kuva: Ville Pynnösen tiedote).

[ A- ] / [ A+ ]

Ville Pynnönen nähdään tänä vuonna Skodan ratissa rallin SM-sarjan SM1-luokassa kauden kaikissa kuudessa osakilpailussa.

Ville Pynnönen, 23, debytoi Skoda Fabia R5 -auton ratissa syksyllä 2017 Peurunkarallissa ja on sen jälkeen ajanut vuosina 2018 ja 2019 Skodalla viisi SM-rallia, sekä Suomen MM-rallin kahdesti. Tänä vuonna Pynnönen aikoo kiertää Skodalla täyden SM-sarjan, kuusi osakilpailua, ja kaluston huollosta vastaa Toni Gardemeisterin johtama TGS Worldwide -tiimi, aivan kuten on tehnyt kaikissa aiemmissakin Pynnösen Skoda-kilpailuissa tähän mennessä.

– Fiilis on erittäin innokas ja odottavainen. Toki kauden aloitus on haastava, kun lumella en ole ajanut Skodalla lainkaan ja ensimmäinen ralli on vielä legendaarinen Tunturiralli. Sieltä onkin tärkeintä ajaa kaikki kilometrit ja saada kokemusta ja oppia kahteen seuraavaan SM-sarjan talviralliin, Pynnönen sanoo tiedotteessaan.

Nuotteja jyväskyläläiselle lukee Enni Mälkönen, joka viime vuonna toimi Kristian Kiviniemen kartanlukijana.

– Erittäin hyvin on lähtenyt yhteistyö toimimaan. Nuottia on vähän muutettu ja pyritty saamaan tarkemmaksi. Ollaan Ennin kanssa tehty nuottitreeniä ja lisäksi päästiin joulun jälkeen ajamaan kaksi päivää Skodalla Hyrynsalmessa. Siellä huomasi, että toistojen myötä vauhtia alkoi löytymään, mutta ensimmäisillä vedoilla ajaminen on vielä paljolti hakemista, Pynnönen myöntää.

Pynnönen osallistuu Tunturiralliin nyt ensimmäistä kertaa, kun taas Mälkönen on aiemmin ollut mukana tässä legendaarisessa kilpailussa kuusi kertaa. Vuosina 2014 (SM2-luokka) ja 2016 (SM4) Mälkönen sijoittui Esa Ruotsalaisen kanssa Tunturirallissa kaksi kertaa luokassaan kolmanneksi.

– Työtä on tehtävänä, mutta Ville on motivoitunut harjoittelemaan ja uskon, että kova työ palkitaan kehittymisellä. Tunturissa tunnetusti maltti on valttia ja sinne tärkein tavoite onkin lähteä hakemaan kokemusta ja kilometrejä, sekä hieromaan yhteistyötä, Mälkönen korostaa.

Rallin SM-sarjan kauden 2020 avaava Tunturiralli ajetaan perjantaina ja lauantaina 17.-18. tammikuuta. Pynnösen tiedotteen mukaan tavoitteet alkavan kauden osalta ovat maltilliset.

– Lumella pyrkimys on ajaa kilometrien kautta kokemusta alle ja kasvattaa vauhtia koko ajan kisojen edetessä. Kesän tullessa varsinaista kilpailukykyä ruvetaan erityisemmin katsomaan ja kuinka vauhtia on verrattuna kärkeen, Pynnönen päätti.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit