Villi visio: Mika Kallio keikkakuskina Aki Ajon Moto2-tiimiin?

10.4.2017 / 11:21
Mika Kallio on Red Bull KTM:n testi- ja varakuljettaja MotoGP:ssä, mutta nyt ajohommia voisi olla ehkä tarjolla Moto2-luokan Aki Ajon vetämässä toisessa Red Bull KTM -tiimissä.

[ A- ] / [ A+ ]

Kaukaa haettu, mutta kieltämättä herkuttelun arvoinen ajatus: voisiko Mika Kallio korvata kahdessa seuraavassa kisassa Austinissa ja Jerezissä Aki Ajon johtaman Moto2-luokan Red Bull KTM-tehdastiimin Brad Binderin, jonka vihoitteleva vasen käsi kipeytyi sunnuntaina Argentiinan GP:ssä uudelleen leikkauskuntoon.

Viime vuonna Moto3-luokan maailmanmestaruuden suomalaistiimissä voittanut eteläafrikkalainen Binder teloi kätensä marraskuun rajussa testionnettomuudessa Valenciassa.

Binderin koko talvitestikausi oli tämän vuoksi täyttä tuskaa ja nyt se yltyi vain entisestään, kun titaanilevy liikahti ja turvotti käden kurjaan kuntoon. Sunnuntain kisan kaikesta huolimatta sitkeästi ajanut Binder on jo matkalla Barcelonaan, jossa hän kaatuu Dexeus-klinikan leikkauspöydälle tiistaina.

Binderiltä jää takuuvarmasti väliin vajaan kahden viikon kuluttua Austinin GP Texasin upealla COTA-radalla. On myös todennäköistä, että Binder joutuu jäämään edelleen sivuun toukokuun ensimmäisenä viikonvaihteena Espanjan Jerezissä ajettavasta Euroopan mantereen avauksesta.

Mika Kallio toimii edelleen tiukasti ja täystyöllistettynä MotoGP-luokan Red Bull KTM-tiimin testikuljettajana ja on tarvittaessa tuuraamaan kisakuskeja Pol Espargaroa ja Bradley Smithiä.

Kyseessä on siis kuitenkin kaksi KTM:n tehdastiimiä, joten sitä taustaa vastaan Moto2-luokasta paljon kokemusta ja menestystä omaavan Kallion pesti Ajon tiimin keikkakuskina ei olisi ajatuksena ainakaan täysin mahdoton. Käytännössä se kuitenkin lienee sitä, vaikka asiaa kuinka katsoisi sinivalkoisten lasien läpi.

Mikäli Aki Ajo hankkii tiimiinsä tuuraavaan kuljettajan MM-pisteissä kahden kisan jälkeen mukavasti kolmantena olevan portugalilaisen Miguel Oliveiran rinnalle, niin ykköskandidaatit tähän ovat KTM:n Moto2-luokan pyörää jo testannut espanjalainen Julian Simon ja tämän työttömänä mateleva maanmies Ricky Cardus.

Kari Aho


Facebook kommentit