Virallinen vahvistus tuli: Rallin ja rallicrossin MM-sarjalle sama promoottori

11.2.2021 / 17:25
Rallicrossin MM-sarja vauhdissa Espanjan Barcelonassa keväällä 2019 (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan uusi promoottori on rallin MM-sarjan promoottorina toimiva yritys nimeltään WRC Promoter GmbH.

Kuten aiemmin tänään torstaina uutisoimme ulkomaisten medioiden keskiviikkona julkaisemien tietojen pohjalta, rallicrossin MM-sarjan uusi promoottori on WRC Promoter GmbH. Asiaan saatiin myöhemmin iltapäivällä virallinen vahvistus ja se tarkoittaa sitä, että jatkossa rallin MM-sarjalla ja rallicrossin MM-sarjalla on sama promoottori. WRC Promoter GmbH -yrityksen takaa löytyvät Red Bull Media House, sekä KW25.

– Olemme iloisia siitä, että voimme jatkaa samaa linjausta WRC-promoottorin kanssa rakentaessamme sähköistä tulevaisuutta rallicrossin MM-sarjassa. FIA ja WRC-promoottori ovat löytäneet yhteisen näkemyksen sen suhteen, miten työskennellä yhdessä rallicrossin parasta ajatellen ja että laji kasvaisi, FIA:n urheilusihteeri Peter Bayer kommentoi tiedotteessa.

Rallicrossin MM-sarjan promoottorina sen ensimmäisestä kaudesta 2014 lähtien toiminut IMG vetäytyi tehtävästään kesken pitkän sopimuskauden (2013-2033) ja suurimmaksi syyksi vetäytymiselle on väitetty FIA:n ja IMG:n näkemyseroja MM-sarjan pääluokan sähköistämiseen liittyvien asioiden suhteen, kuten muun muassa aikataulun osalta.

– Kaikki osapuolet työskentelevät nyt sen eteen, että tehty sopimus tulee olemaan pitkäaikainen ja kaikki odottavat innolla sitä, että pääsevät aloittamaan työt vuoden 2021 MM-sarjan parissa ja saavat viedä tätä urheilua jatkossa kohti valoisampaa, kestävämpää ja vihreämpää tulevaisuutta, Bayer korostaa.

Osana yhteistyötä uusi promoottori on sitoutunut investoimaan rallicrossin MM-sarjaan ja erityisesti rallicrossin MM-sarjan sähköisen tulevaisuuden kehittämiseen. Aiemmin RX2 nimellä tunnettu MM-sarjan lisäluokka siirtyy tänä vuonna ensimmäisenä rallicrossin luokkana täyssähköautoihin ja luokan nimi on jatkossa RX2e.

Nykyinen pääluokka eli Supercar puolestaan kokee “sähköistymisen” ensi vuonna ja luokan nimi tulee olemaan RX1e. Kyseisessä luokassa tullaan kilpailemaan nelivetoisilla autoilla, joista hevosvoimia löytyy reilut 600 ja kiihtyvyys nollasta sataan tapahtuu alle kahdessa sekunnissa, eli nopeammin kuin Formula 1 -autolla.

Mikäli joulukuussa julkaistuihin kilpailukalentereihin ei uuden promoottorin myötä tule muutoksia, eikä korona sotke tehtyjä suunnitelmia, käynnistyy rallicrossin MM-sarjan historian kahdeksas kausi toukokuussa Belgiasta, legendaariselta Spa-Francorchampsin radalta. Kesäkuussa kilpaillaan peräkkäisinä viikonloppuina Norjan Hellissä, sekä Suomessa ja Kouvolassa. Kymmenestä osakilpailusta kaksi on vielä julkistamatta. Kausi päättyy Etelä-Afrikassa marraskuussa.

Aivan kuten aiempinakin vuosina, niin myös tänä vuonna rallicrossin EM-sarjaa kilpaillaan MM-sarjan rinnalla samoina viikonloppuina ja samoilla radoilla. EM-sarjan luokat tunnettiin aiemmin nimillä Supercar ja Super1600, mutta jatkossa ne kantavat lyhenteitä RX1 ja RX3. FIA:lla on parhaillaan käsittelyssä EM-sarjan promoottorin paikkaa hakevien tahojen tarjoukset. Vuodesta 2022 eteenpäin EM-sarja saattaa kilpailla MM-sarjan ulkopuolella.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 


Facebook kommentit