Virheetön suoritus toi Eskeliselle ja Niskaselle kaksi palkintosijoitusta Saksassa

15.9.2020 / 15:25
Suomalaiskaksikko on neljän osakilpailun jälkeen pisteissä neljäntenä (Kuva: Fotospeedy.it).

[ A- ] / [ A+ ]

Kun rata-autoilun Lamborghini Super Trofeo Europe -sarjasta on nyt ajettu neljä osakilpailua, on suomalaispari Mikko Eskelinen ja Elias Niskanen Pro-Am-luokan pisteissä neljäntenä.

Lamborghini Super Trofeo Europe -sarjan kausi 2020 käynnistyi elokuun alussa Italian Misanossa, missä Mikko Eskelinen ja Elias Niskanen kirjauttivat viikonlopun molemmista kilpailulähdöistä Pro-Am-luokan neljännet sijat. Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna kilpailtiin Saksassa, Nurburgringin radalla, mistä suomalaispari nappasi kaksi palkintosijoitusta.

Kahdesta 50 minuutin mittaisesta kilpailulähdöstä tulleiden kahden kolmossijan myötä Eskelinen ja Niskanen nousivat taistelemaan tiukasti Pro-Am-luokan mitaleista. Neljän ajetun osakilpailun jälkeen sijoitus pisteissä on neljäs, mutta kolmantena olevaan italialaispariin Damiano Fioravanti – Lorenzo Bontempelli eroa on vain yksi piste.

– Tavoitteenamme oli minimoida Misanossa tehdyt virheet ja ajaa muutenkin virheettömästi. Kun pystyimme aika-ajojen kolmannet lähtöruudut pitämään maaliin saakka, niin voidaan sanoa, että ajoimme niin tuloksellisesti kuin ennen kaikkea suorituskyvyllisesti ihan maksimaalisen viikonlopun, Niskanen kommentoi tiedotteessa Saksan viikonlopun jälkeen.

Niskaselle nyt tulleet palkintosijoitukset olivat GT-uran ensimmäiset, kun taas Eskelinen sai viedä kotiin ja palkintokaappiinsa jo uran 41. ja 42. pokaalin.

– Elias näytti jälleen miksi hänet on valittu Lamborghinin kilpailutoiminnan junioriohjelmaan, kun hän teki juuri sitä työtä mitä häneltä odotettiin. Lähdössä huikea syöksy ensimmäiseen mutkaan ja muutenkin virheettömät suoritukset aina harjoituksista maalilipulle saakka ovat juuri niitä näyttöjä, mitä nyt häneltä on vaadittu, Eskelinen kehui nuorta maanmiestään ja tiimikaveria.

Kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan Espanjan Barcelonassa 9.-11. lokakuuta.

Pro-Am-luokan pistetilanne 4/10 osakilpailua

1) Karol Basz (POL) – Andrej Lewandowski (POL) 62
2) Loris Spinelli (ITA) – Gerard van der Horst (NED) 49
3) Damiano Fioravanti (ITA) – Lorenzo Bontempelli (ITA) 37
4) Mikko EskelinenElias Niskanen 36
5) Vincent Schwatz (GER) – Franz Konrad (GER) 22
6) Bronislav Formanek (CZE) – Jakub Knoll (CZE) 17

Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 kilpailukalenteri

07.-09.08. Misano, Italia
04.-05.09. Nurburgring, Saksa
09.-11.10. Barcelona, Espanja
20.-24.10. Spa-Francorchamps, Belgia
13.-15.11. Paul Ricard, Ranska

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Niskasen ja Eskelisen kommentit: Tiedote


Facebook kommentit