Volkswagen edelleen kiinnostunut sähköisestä rallicrossin MM-sarjasta – “Alusta lähtien tukenut hanketta”

14.12.2018 / 20:33
Johan Kristoffersson, maailmanmestari 2017 ja 2018 (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Volkswagen Motorsportin ja PSRX-tiimin tiedotteen viesti on varsin selkeä: Audin, Peugeotin ja Fordin jätettyä rallicrossin MM-sarja, oli tulevaisuuden osalta epävarmuustekijöitä MM-sarjassa aivan liikaa.

Rallicrossin MM-sarjaa kahden viimeisimmän kauden ajan dominoinut PSRX Volkswagen Sweden -tiimi tiedotti perjantaina, että se ei jatka sarjassa kaudella 2019. Volkswagenin kilpailutoiminnasta MM-sarjassa vastannut PSRX-tiimi voitti kahden kauden aikana ajetuista 24 osakilpailusta peräti 19, Johan Kristoffersson kruunattiin kahtena vuonna peräkkäin kuljettajien maailmanmestariksi ja PSRX Volkswagen Sweden kaksi kertaa tiimien maailmanmestariksi.

– Viimeisen kahden vuoden aikana kilpailu MM-sarjassa Audin, Fordin, Peugeotin ja Volkswagenin välillä on ollut huikeaa ja se on tarjonnut fantastista urheilua tiukkojen kisojen, sekä moottoriurheilun ehdottomien tähtikuljettajien myötä. Valitettavasti kolmen tehdastiimin poistumisen myötä tilanne on muuttunut dramaattisesti, Volkswagen Motorsportin johtaja Sven Smeets sanoo tiedotteessa.

– Yhdessä PSRX:n ja Volkswagen Swedenin kanssa meidän täytyi arvioida tilanne uudelleen MM-sarjan osalta. Emme todellakaan tehneet tätä päätöstä kevein perustein, mutta pääsimme yhteisymmärrykseen siitä, että jatkaminen MM-sarjassa ensi vuonna ei onnistu, koska osallistujien osalta epävarmuustekijöitä ensi kaudelle on liikaa, Smeets muistuttaa.

Tiedotteen mukaan Volkswagen Motorsport ja Volkswagen Sweden keskittyvät jatkossa muihin moottoriurheilun lajeihin.

– Tämä on todella surullista, mutta tiimien määrän vähentyminen MM-sarjassa teki meidän mukana olon kaudella 2019 täysin mahdottomaksi, PSRX:n tiimipäällikkö Pernilla Solberg myöntää.

PSRX-tiimin omistaja ja toinen kuljettajista, Petter Solberg, korostaa, että nyt tehty päätös ei tarkoita lopullisia jäähyväisiä rallicrossin MM-sarjalle.

– Tärkeää on ymmärtää, että tässä on kyseessä tauko ja tauko ei tarkoita loppua. Tiiminä me jatkamme työskentelyä yhdessä. Uskon silti, että MM-sarja voi jatkossa tarjota viihdyttävää ja kilpailukykyistä kilpa-autoilua missä tahansa päin maailmaa, Petter Solberg vakuuttaa.

Sekä Solbergin, että Kristofferssonin talleista löytyy uusi, viime syksynä rallimarkkinoille tullut Volkswagen Polo GTI R5 -ralliauto. Kristoffersson on jo ilmoittanut aiemmin, että osallistuu omalla Polollaan Ruotsin MM-ralliin helmikuussa. Myös Solbergin puheista voi helposti lukea rivien välistä, että rallin vuoden 2003 maailmanmestari tullaan näkemään Polon ratissa ralliteillä ensi kaudella.

– Teemme töitä nyt jatkon suhteen ja odotan innolla, että pääsemme kertomaan suunnitelmista vuoden 2019 osalta mahdollisimman pian. Ja niihin suunnitelmiin kuuluu se, että minä jatkan edelleen Volkswagenin ratin takana, Petter Solberg sanoo.

Rallicrossin MM-sarjassa on tarkoitus siirtyä sähköautoihin kaudella 2021. Smeetsin mukaan Volkswagen tarkkailee tämän asian kehittymistä tarkasti.

– Luonnollisesti Volkswagen Motorsport seuraa tarkasti kaikkea sitä kehitystä mitä rallicrossin sähköistymisen osalta tapahtuu. Alusta lähtien olemme tukeneet tätä hanketta ja myös jatkossakin olemme edelleen siitä kiinnostuneita, Smeets lisää.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit