Volkswagen nimesi uuden johtajan – Latvalalta “makea kosto” Capitolle

30.8.2016 / 12:26
Sven Smeets aloittaa Volkswagen Motorsportin moottoriurheilujohtajana torstaina.

[ A- ] / [ A+ ]

Volkswagen Motorsport tiedotti maanantaina, että sen uusi moottoriurheilujohtaja on 1. syyskuuta lähtien belgialainen Sven Smeets, 44, joka korvaa McLarenille siirtyvän saksalaisen Jost Capiton, 57. Smeetsin vastuulla tulevat olemaan kaikki Volkswagenin moottoriurheiluun liittyvät toiminnot, joista tärkein on luonnollisesti rallin MM-sarja, jota Volkswagen on hallinnut viimeiset reilut kolme kautta Capiton johdolla.

Jost Capiton siirtymisestä McLaren Groupin toimitusjohtajaksi Volkswagen Motorsport tiedotti jo tammikuussa. Siirron piti tapahtua heti, kun Volkswagen on löytänyt Capitolle seuraajan, mutta lopulta vaihdos tapahtui vasta nyt, Saksassa ajetun rallin MM-sarjan kauden yhdeksännen osakilpailun jälkeen.

– Olemme iloisia saadessamme esitellä miehen, jolta löytyy runsaasti kokemusta huipputasolla johtamisesta Volkswagen Motorsportilla. Olemme varmoja siitä, että pystymme jatkamaan menestystarinaa rallin MM-sarjassa, sekä moottoriurheiluun liittyvien toimintojemme kehitystyötä Svenin johtaessa johtoryhmää, Volkswagenin johtokunnan jäsen ja kehitysasioista vastaava johtaja tohtori Frank Welsch kommentoi tallin tiedotteessa.

Sven Smeets toimi vuosina 1996-2005 rallin MM-sarjassa kartanlukijana lukien nuotteja ensin Freddy Loixille (1996-2004) ja uran viimeisellä kaudella Francois Duvalille (2005). Yhteensä Smeets osallistui uransa aikana 94 MM-ralliin saavuttaen yhden osakilpailuvoiton, sekä yhteensä seitsemän palkintosijoitusta. Uran ainoa MM-voitto tuli uran viimeisestä MM-rallista Australiasta vuonna 2005.

Kartturiuransa jälkeen Smeets siirtyi vuonna 2006 Citroenille, jonka tallipäälliköksi hän nousi vuonna 2008. Volkswagenin käynnistäessä rallin MM-projektinsa vuonna 2012 Smeets siirtyi Sebastien Ogierin vanavedessä Citroenilta saksalaistalliin, jossa hän on toiminut ennen nyt julkistettua uutta pestiään tallipäällikkönä, sekä urheilujohtajana.

 

Kuva: Volkswagen Motorsport

Jost Capito pääsi yllättämään Jari-Matti Latvalan kermakakulla Ruotsin MM-rallissa helmikuussa 2014.

 

48 viimeisintä MM-rallia, 38 voittoa

Capito on ollut mukana autourheilussa jo yli 30 vuoden ajan. Ura käynnistyi vuonna 1985 BMW Motorsportilla. Ennen Volkswagenille siirtymistään vuonna 2012, Capito työskenteli lisäksi mm. Porschella, Fordilla, sekä Sauberin F1-tiimissä, missä hän oli aikoinaan myös nostamassa Kimi Räikköstä mukaan autourheilun kuninkuusluokkaan.

Volkswagenilla Capiton aikakaudella talli voitti kolmen kauden aikana rallin MM-sarjassa kaiken mahdollisen: kolme valmistajien, sekä kolme kuljettajien (Ogier) maailmanmestaruutta. Kun mukaan lasketaan myös kuluva kausi, niin Volkswagen on voittanut 48 viimeisimmästä MM-rallista 38. Palkintosijoituksia kertyi yhteensä 81, osakilpailujen kolmoisvoittoja neljä ja kaksoisvoittoja 15.

Vuosina 2014 ja 2015 Volkswagen-trio Ogier, Jari-Matti Latvala ja Andreas Mikkelsen valloittivat kuljettajien MM-sarjassa kolme ensimmäistä sijaa.

– Haluan kiittää Jost Capitoa, jonka johdolla Volkswagen on voittanut kaikki mahdolliset mestaruudet rallin MM-sarjassa kolmen viimeisen vuoden aikana. Toivotamme hänelle kaikkea hyvää tulevaisuudessa, Welsch lähetti terveiset Capiton suuntaan.

Capito tulee korvaamaan McLarenilla Jonathan Nealen, joka on toiminut väliaikaisena toimitusjohtajana parin vuoden ajan. Neale tulee jatkamaan McLarenin organisaatiossa muissa tehtävissä. Maaliskuussa 2014 MTG:n (McLaren Technology Group) puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Ron Dennis uudisti organisaatiota poistamalla ns. tallipäällikön roolin. Samalla Dennis nimesi McLarenin kilpailutoiminnasta vastaavaksi johtajaksi aikaisemmin mm. Lotuksella toimineen Eric Bouillerin, joka on jatkanut samassa tehtävässä myös kuluvalla kaudella.

– Lähestyin ensimmäisen kerran Jostia viime kesänä. Hän on erittäin vakuuttava, kilpailuhenkinen ja kunnianhimoinen ihminen, joka tuo meille paljon monipuolista kokemusta erilaisista autoista ja autourheiluluokista. Jost ja Eric tulevat varmasti tekemään yhdessä hienoa työtä ja viemään McLaren-Honda projektia eteenpäin kohti osakilpailuvoittoja, sekä mestaruuksia, Dennis hehkutti McLarenin tiedotteessa tammikuussa.

 

Kuva: Volkswagen Motorsport

Latvala pääsi kuitenkin “kostamaan” Capiton iskun reilut kaksi ja puoli vuotta myöhemmin Saksassa.

 

“Oli hienoa aikaa saada työskennellä hänen alaisuudessaan”

Capiton ykkösmies kuljettajapuolella Volkswagenilla viimeisen reilun kolmen kauden aikana on tottakai ollut kolme maailmanmestaruutta ja 28 osakilpailuvoittoa ajanut Ogier, joka toi tallille myös sen ensimmäisen voiton (Ruotsi 2013), sekä ensimmäisen palkintosijoituksen (Monte Carlo 2013). Ogier sai kunnian olla myös Capiton aikakauden viimeinen osakilpailuvoittaja ranskalaisen juhliessa viikko sitten ykkössijaa Saksan MM-rallissa, joka oli Capiton jäähyväiskilpailu Volkswagenilla.

– Luonnollisesti olemme ylpeitä saadessamme antaa tämän voiton myötä Capitolle hänen arvoisensa läksiäislahjan. Oli hienoa aikaa saada työskennellä hänen alaisuudessaan ja toivon hänelle samaa menestystä myös Formula 1:ssä, kuin mitä hän saavutti Volkswagenilla rallin MM-sarjassa, Ogier kommentoi.

Capitolle luonnollisesti jäähyväiset olivat tunteikas hetki, mutta samalla voitto toi juhliin myös iloisen lisämausteen.

– Erittäin tunteikas hetki minulle. Mutta se, että meillä on jotain juhlittavaa, tekee tilanteesta makeamman. Kiitos siis tästä voitosta Sebastien Ogierille ja Julien Ingrassialle. Oli todella hienoa nähdä heidän palaavan palkintopallin korkeimmalle korokkeelle. He ovat joutuneet sääntöjen takia kärsimään soraralleissa, mutta nyt asfaltilla olosuhteet olivat tasapuoliset ja he ajoivat upean rallin, Capito hehkutti.

Latvalan ralli meni pilalle jo avauspäivänä tekniikkamurheiden takia.

– Valitettavasti Latvala oli epäonninen tällä kertaa vaihdelaatikon hajottua jo avauspäivänä. Uskon kuitenkin, että hän on seuraavassa osakilpailussa Ranskassa entistäkin vahvempi, Capito vakuutti.

Viimeisen sanansa Capiton läksiäisissä Saksan MM-rallin päätöspäivänä sai sanottavakseen kuitenkin Latvala, joka vuosina 2013-2016 on ajanut Volkswagenille yhdeksän osakilpailuvoittoa ja yhteensä 25 palkintosijoitusta. Latvalan puheenvuorosta tosin tuli “makea kosto”, kun hän pääsi ns. kakuttamaan Capiton varikolla. Ja kosto siksi, että Capito teki saman Latvalalle vuoden 2014 Ruotsin MM-rallissa, kun suomalaiskuljettaja oli ajanut uransa 300. ek-voittonsa rallin MM-sarjassa.

Volkswagenin ensimmäinen haaste Smeetsin komennossa on syys-lokakuun vaihteessa Korsikan saarella, Ranskassa ajettava kauden 10. MM-osakilpailu, missä Ogierilla on jo mahdollisuus varmistaa neljäs peräkkäinen maailmanmestaruus.

Lue myös! Todellinen yllätyssiirto autourheilun huipulla (15.1.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde ja kuvat: Volkswagen Motorsport


Facebook kommentit