Volkswagen taktikoi Ogierin ulosajon yhteydessä – “Me olemme joukkue ja työskentelemme joukkueena”

30.7.2016 / 02:58
Valokuvaajat piirittivät Sebastien Ogierin perjantain päätteeksi (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kun rallin MM-sarjan ylivoimainen pistejohtaja Sebastien Ogier ajoi ulos perjantaina Suomen MM-rallin 10. erikoiskokeella, Volkswagenin ollessa ojassa Ogierin tekemä puhelu osoitti sen, että kuljettaja kävi tilanteesta keskustelua tallinsa kanssa miten toimia ja talli päätyi lopulta taktikoimaan tilanteessa.

Volkswagenin tallipäällikkö Jost Capito vahvisti asian FIA:n virallisessa lehdistötilaisuudessa perjantai-iltana. Kun Sebastien Ogierin auto oli ojassa tukevasti kiinni, Ogier kysyi puhelimen välityksellä talliltaan, että yrittääkö päästä maaliin, vai keskeyttääkö ja jatkaa lauantaina Ralli 2 -säännön turvin.

Mikäli Ogier olisi keskeyttänyt, niin hänen ei olisi tarvinnut ajaa lauantaina reitillä ensimmäisenä autona auraamassa tietä takana tuleville. Luonnollisesti perjantain viimeisiltä erikoiskokeilta joita Ogier ei olisi ajanut, olisi tullut aikasakkoa, mutta toisaalta aikaa kului ojassa ollessa muutenkin runsaasti.

Jos Ogier olisi keskeyttänyt, niin Volkswagenin kolmas kuljettaja Andreas Mikkelsen olisi joutunut aura-auton rooliin lauantaina ja tätä ei Volkswagen missään nimessä halunnut, koska Mikkelsenin kanssa kovaa taistelua kärkisijoista käyvät Hyundai-kuljettajat olisivat tästä hyötyneet ja auttaneet Hyundaita merkkimestaruus taistelussa Volkswagenia vastaan.

– Mielestäni tilanne oli ihan selvä. Me olemme joukkue ja työskentelemme joukkueena. Mikäli Andreas olisi joutunut lähtemään lauantaina pätkille ensimmäisenä autona, siitä olisi ehdottomasti ollut haittaa hänelle taistelussa Hyundai-kuljettajia vastaan, Capito taustoitti tallin päätöstä.

Ogierin auto saatiin lopulta ojasta ylös ja hän ajoi perjantain kaikki loputkin erikoiskokeet aina yötauolle asti. Ogierilla ei ole enää juurikaan mitään saavutettavaa rallissa lauantaina ja sunnuntaina, mutta nyt Mikkelsen saa lähteä reitille Ogierin jälkeen.

– Juuri tästä syystä hänen (Ogier) pitää avata tietä lauantaina. Hän tekee sen joukkueellemme ja tiedän, että hän tekee parhaan työnsä. Luulen, että hän olisi halunnut olla viimeinen auto reitillä ja näyttää muille kuljettajille, kuka on paras. Mutta hän ymmärtää tilanteen täysin ja on tietoinen siitä, että me olemme joukkue, jossa annetaan ja otetaan ja tällä kertaa hän antaa, Capito selvitti tallinsa toimintafilosofiaa.

Lauantain ajopäivä käynnistyy kello 8.08 Ouninpohjan legendaarisella erikoiskokeella. UrheiluUutiset.com raportoi rallin tapahtumista koko viikonlopun ajan.

Lue myös!

Ogier ajoi ulos Surkeen erikoiskokeella – Katso kuva! (29.7.2016)
Ogier kommentoi ulosajoaan – ”Tämän pitikin tapahtua jonain päivänä” (29.7.2016)
Muuttaako Ogierin ulosajo Latvalan strategiaa lauantain osalta? – ”Periksi ei anneta” (29.7.2016)

Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit