Volkswagen vahvisti: Uuden R5-ralliauton debyytti Espanjan MM-rallissa

27.4.2018 / 08:34
Volkswagen Polo GTI R5 -ralliauto testeissä (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Volkswagenin uusi Polo GTI R5 -ralliauto nähdään ensimmäistä kertaa tositoimissa Espanjan MM-rallissa lokakuussa.

Alunperin saksalaistehtaan uusimman ralliylpeyden oli tarkoitus suorittaa kilpailudebyyttinsä Saksan MM-rallissa elokuussa, mutta viime viikolla Volkswagen ilmoitti, että 1. elokuuta tapahtuva luokitus tulee sille vastaan liian nopeasti.

– Jotta saisimme luokiteltua Polo R5:n 1. elokuuta, olisimme joutuneet toimittamaan lopulliset rekisteröintitiedot FIA:lle toukokuun loppuun mennessä ja se on meille aivan liian aikaisin. R5-säännöt ovat hyvin monimutkaiset ja jälkikäteen mitään muutoksia ei juurikaan sallita. Siksi haluamme ja tarvitsemme vielä hieman aikaa arvioida aiempia tuloksia uudelleen ja tehdä joitain muutoksia tulevissa testeissä, Volkswagen Motorsportin johtaja Sven Smeets taustoitti tilannetta saksalaisen Rallye-Magazinin haastattelussa.

Tällä viikolla Volkswagen julkaisi tiedotteen, jonka mukaan Polo GTI R5 -ralliauton debyyttikilpailu tulee olemaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna ajettava Espanjan MM-ralli. Rallin MM-sarjaa vuosina 2013-2016 dominoinut Volkswagen ei lähde pyörittämään R5-projektiaan tehdastiiminä, vaan auto on suunnattu asiakaskäyttöön. Tosin debyyttikilpailu on poikkeus, Espanjassa Volkswagen Motorsport nähdään tehdastiimin puitteissa pyörittämässä uuden auton kilpailutoimintaa sen historiansa ensimmäisessä rallissa.

Tässä suhteessa juuri Espanjalla on Volkswagenille tärkeä merkitys, varmistuihan sen ensimmäinen valmistajien maailmanmestaruus rallin MM-sarjassa juuri Espanjan MM-rallissa vuonna 2013.

– Et yksinkertaisesti pysty unohtamaan sellaisia hetkiä. Espanjan MM-rallissa ajetaan erilaisilla tienpinnoilla ja juuri siksi se sopii erinomaisesti uudelle autolle ensimmäiseksi kovaksi testiksi kilpailutilanteessa, Smeets sanoo tiedotteessa viitaten Espanjan MM-rallin ainutlaatuiseen asetelmaan, kun ralli avataan sorateillä, mutta loppu ajetaan asfaltilla.

Volkswagenin suunnalta on koko ajan korostettu sitä, että muuttunut aikataulu on seurausta siitä, että se haluaa olla täysin varma auton toimivuudesta. Kiireeseen ei tässä kohtaa ollut tarvetta.

– Kuljettajat, jotka ovat autoa testanneet, ovat antaneet siitä erittäin positiivista palautetta. Siitä huolimatta haluamme vielä tehdä joitakin muutoksia ennen lopullista luokitusta, Smeets sanoo.

– Asiakaskäyttöön tarkoitettu ralliauto vaatii perusteellisemman kehitystyön kuin tehdastiimille menevä WRC-auto, koska kun auto on onnistuneesti luokiteltu, niin asiakkaalla usein ei ole mahdollisuutta tehdä siihen muutoksia tai testata autoa huolellisesti. Juuri tästä syystä johtuen käytämme enemmän aikaa varmistaaksemme, että toimitamme asiakkaillemme täysin valmiiksi rakennetun ja nopean Polo GTI R5 -auton lokakuussa, projektin tekninen johtaja Gerard Jan de Jongh taustoittaa.

Suomeen uusia Volkswagen Polo GTI R5 -ralliautoja on tässä vaiheessa tilattu kaksi kappaletta ja ne menevät Eero Räikkösen pyörittämälle Printsport Racingille Keski-Suomeen.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit