Volkswagenin R5-auto takoo kovaa menestystä, Lähi-idästä viimeisin merkkipaalu

23.3.2019 / 12:20
Nasser Al-Attiyah oli suvereeni ykkönen Qatar Rallissa (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime syksynä Espanjan MM-rallissa ensimmäistä kertaa kilpailukäytössä esiintynyt Volkswagen Polo GTI R5 -auto on takonut hienoa menestystä omistajilleen ympäri Eurooppaa. Nyt Polo ylsi voittoon ensimmäistä kertaa myös Euroopan ulkopuolella, kun Nasser Al-Attiyah oli suvereeni ykkönen Qatarissa.

International Qatar Ralli avasi viisi osakilpailua käsittävän Lähi-idän rallisarjan (MERC) viikko sitten. Mikään suuri yllätys ei ollut se, että yleiskilpailun ylivoimaiseen voittoon, lähes kolmen ja puolen minuutin turvin, ajoi MERC-sarjan 14-kertainen mestari (2003, 2005-2009, 2011-2018) Nasser Al-Attiyah, 48. Qatarilainen yhdessä ranskalaiskartturinsa Mathieu Baumelin kanssa olivat kilpailun nopein autokunta kaikilla 11 erikoiskokeella.

Sen lisäksi, että Al-Attiyah on MERC-sarjan 14-kertainen mestari, niin hän myös voitti Qatarin Rallin nyt 14. kerran ja lisäksi voitto oli Volkswagen Polo GTI R5 -autolle sen historian 14. Samalla kyseisellä autolla saavutettiin sen ensimmäinen voitto Euroopan ulkopuolella ja lisäksi kyseessä oli ensimmäinen yleiskilpailun voitto FIA:n alaisessa kilpailussa.

– Polon ensimmäinen voitto Lähi-idässä on jotain todella erikoista. Auto ja koko tiimi olivat loistavia. Olemme oppineet paljon ja itse asiassa meillä on ollut myös todella hauskaa. Nyt alkaa valmistautuminen kohti Jordanian kilpailua, rallin MM-sarjassa WRC2-luokan maailmanmestaruuden vuosina 2014 ja 2015 voittanut At-Attiyah kommentoi Volkswagen Motorsportin tiedotteessa.

Volkswagen Polo GTI R5 -auton debyyttikilpailu oli viime vuoden lokakuussa ajettu Espanjan MM-ralli, missä Petter Solberg sijoittui WRC2-luokassa kolmanneksi. Ensimmäisen voiton Pololle ajoi rallicross-mestari Johan Kristoffersson, joka vei nimiinsä Norjassa joulukuun lopulla ajetun Romjulsrallin.

Tammi- ja helmikuussa Polo-kuljettajat juhlivat yleiskilpailun voittoa peräti viidessä eri kansallisessa sarjassa, kun Oliver Solberg oli ykkönen Latviassa (Aluksne Ralli ja Sarma Ralli), Emil Lindholm sinivalkoisen arvosarjamme avausosakilpailussa Rovaniemellä, Kristoffersson Ruotsissa (Bergslagsralli), Ole Christian Veiby Norjassa (Hadeland Ralli), sekä Kris Princen Belgiassa (Haspengouw Ralli).

Helmikuussa Veiby sai Norjan kansallisen sarjan osakilpailuvoiton lisäksi myös kunnian ajaa Pololle sen ensimmäisen MM-voiton, kun norjalainen vei nimiinsä Ruotsin MM-rallissa WRC2-luokan ykkössijan. Ensi viikolla ajettavassa Korsikan MM-rallissa Volkswagen Polo GTI R5 -autolle lisää menestystä metsästävät Veiby, Nicolas Ciamin, Kajetan Kajetanowicz, sekä Eric Camilli.

MERC-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Jordaniassa 25.-27. huhtikuuta. Korsikan MM-ralli puolestaan polkaistaan käyntiin perjantaina 29. maaliskuuta.

Volkswagen Polo GTI R5 ja voitot 22.3.2019 mennessä

1. Romjulsralli 2018 (Norja, muut rallit) Johan Kristoffersson
2. Aluksne Ralli 2019 (Latvian mestaruussarja) Oliver Solberg
3. Tunturiralli 2019 (Suomen mestaruussarja) Emil Lindholm
4. Bergslagsralli 2019 (Ruotsin mestaruussarja) Johan Kristoffersson
5. SM-Sprint Vinter 2019 (Ruotsi, rallisprint) Johan Kristoffersson
6. Hadeland Ralli 2019 (Norjan mestaruussarja) Ole Christian Veiby
7. Sarma Ralli 2019 (Latvian mestaruussarja) Oliver Solberg
8. Ruotsin MM-ralli 2019 (WRC2-luokka) Ole Christian Veiby
9. Haspengouw Ralli 2019 (Belgian mestaruussarja) Kris Princen
10. Routes du Nord 2019 (Ranskan Cup) William Wagner
11. Itäralli 2019 (Suomen mestaruussarja) Emil Lindholm, SM1-luokka
12. Hannut Ralli 2019 (Belgia, muut rallit) Nicolas Ciamin
13. Le Touquet Ralli 2019 (Ranskan asfalttisarja) Nicolas Ciamin
14. Qatar International Ralli 2019 (MERC-sarja) Nasser Al-Attiyah

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit