Volkswagenin WRC-autoon edelleen kiinnostusta – R5-auto valmis syksyllä

29.3.2017 / 10:13
Volkswagenin moottoriurheilujohtaja Sven Smeets sanoo, että WRC-autotkin voivat vielä palata viivalle. Tiimin pääpaino on kuitenkin nyt R5-auton rakentamisessa.

[ A- ] / [ A+ ]

MM-rallista vetäytynyt Volkswagen rakentaa yksityistallien käyttöön uutta R5-luokan Poloa. Auto on testivalmis syksyllä. Merkin moottoriurheilujohtaja Sven Smeets sanoo, että WRC-autotkin voivat palata vielä viivalle.

Smeetsin mukaan Polo R WRC –autoihin on olemassa kiinnostusta.

– Asiakkailla on kiinnostusta ajattaa WRC-autoja valikoiduissa ralleissa. Suunnitelmia WRC-autojen ajattamisesta on, sanoo Smeets Volkswagen Motorsportin tiedotteessa.

Volkswagen ilmoitti vetäytymisilmoituksen yhteydessä syksyllä, että se aikoo pysyä rallissa mukana rakentamalla uuden R5-luokan auton asiakaskäyttöön yksityistalleille. Tiedot ovat nyt täsmentyneet.

Auto tehdään vielä julkistamattoman uuden Polon koriin. Auton kehitystyö on jo käynnissä, ja ralliversio on testivalmis tämän hetken tiedon mukaan syyskuussa. VW ja konserniin kuuluva ja R5-luokassa palkintopöytiä putsannut Skoda tekevät Polon R5-projektissa yhteistyöstä. Tiedotteen mukaan Polon moottori tulee olemaan sama kuin Skodassa.

Lue myös 8.2. Polo WRC:n paluu jäissä

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit