Vuoden “toimintasankarina” palkittu Suninen yrittää katkaista Rossin voittoputken

8.12.2018 / 09:40
Valentino Rossi ja Teemu Suninen (Kuva: Teemu Sunisen Facebook-sivu).

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Suninen palkittiin perjantaina Pietarissa, Venäjällä FIA:n palkintogaalassa Action of the Year -palkinnolla. Suninen ei kuitenkaan paikan päälle palkintoa pokkaamaan ehtinyt, sillä M-Sport Fordin kuljettaja kilpailee tänä viikonloppuna Italian Monzassa.

Teemu Sunisen huikea läheltä piti tilanne viime kesän Suomen MM-rallista ja Äänekosken erikoiskokeelta valloitti rallifanien sydämet ympäri maailman ja tuo suoritus äänestettiinkin Action of the Year -palkinnon voittajaksi tänä vuonna. Vuoden “toimintasankarin” palkinnosta Sunisen kanssa kilpailivat muun muassa Sebastien Loeb, Daniel Ricciardo, sekä Mick Schumacher. Videon Sunisen voittosuorituksesta voit katsoa alapuolelta.

– Mahtavaa! En aikonut osallistua kyseiseen kilpailuun tällä tavoin, mutta nyt kun näin kävi ja sain tämän palkinnon, niin kiitos kaikille äänestäneille, Suninen kommentoi Facebook-sivullaan.

Palkinnon voittajan nimi julkistettiin FIA:n palkintogaalassa Pietarissa, Venäjällä perjantai-iltana. Suninen ei gaalaan paikan päälle ehtinyt, sillä hän kilpailee tänä viikonloppuna Monzan legendaarisella moottoriradalla Italiassa jo 16. kerran järjestettävässä Monza Rally Show -kilpailussa. Kyseessä on erikoisralli, missä kolmen päivän aikana ajetaan asfaltilla yhdeksän erikoiskoetta (144,17 km), jotka on rakennettu Monzan moottoriradan ympärille.

Ralli käynnistyi perjantai-iltana kahden erikoiskokeen voimin ja Suninen yhdessä uuden kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa ovat yleiskilpailussa Ford Fiesta WRC -autolla sijalla kaksi. Suomalaisten edelle ehti vain tämän kilpailun todellinen erikoismies, MotoGP-legenda Valentino Rossi, joka on juhlinut Monza Rally Show -kilpailun voittoa seitsemän kertaa. Kolme voitoista ovat tulleet kolmen viimeisen vuoden aikana. Rossin ja Sunisen aikaero on 7,1 sekuntia.

Suninen ajoi tällä kaudella rallin MM-sarjassa 12 osakilpailua, joista Fordin WRC-kalustolla 11 osakilpailua. Paras sijoitus oli Portugalin kolmas sija, joka oli samalla myös Suniselle uran ensimmäinen palkintosijoitus MM-sarjassa. Kuljettajien MM-loppupisteissä Sunisen sijoitus oli 12. Suninen jatkaa M-Sport Fordin tallissa myös ensi kaudella.

Monza Rally Show puolestaan jatkuu lauantai-aamuna ja päivän ohjelmassa on neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan 72,98 kilometriä. Suomalaisväriä kilpailuun tänä vuonna tuovat myös Aku Pellinen ja Juha Laiho.

 

 

 

Lue myös! Sunisen kartanlukija vaihtuu – “Vaihtelua tulevaan ja sitä kautta uutta vauhtia” (21.11.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Videot: FIA ja Rallylink (YouTube)


Facebook kommentit