Vuodessa Riihimäeltä Portugaliin, Nordgren avaa MM-kautensa – “Odotukset ovat maltilliset”

16.5.2018 / 11:56
Juuso Nordgren (oik.) ja kartanlukija Tapio Suominen (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Yhdessä vuodessa voi tapahtua isojakin käänteitä. Kysykää vaikka Juuso Nordgrenilta.

Vuosi sitten vastaavaan aikaan vuodesta Juuso Nordgren oli valmistautumassa rallin SM-sarjan kesäkauden avausosakilpailuun Riihimäellä ja vuokrakalustolla. Takana oli pitkä, yli puolen vuoden mittainen kilpailutauko. Vuosi tuon Riihimäen SM-rallin jälkeen Nordgren on jälleen valmistautumassa ralliin, mutta tällä kertaa kotimaan rajojen ulkopuolella ja tehdastiimin kuljettajana. Edessä on uran ensimmäinen Portugalin MM-ralli.

– Reitti vaikuttaa ihan hienolta ja ainakin vielä tiet ovat kelvollisessa kunnossa. Onhan tuolla aika paljon kiviä ja Portugalin rallilla on maine, että täällä tulee herkästi rengasrikkoja, Skodan tehdastallissa kilpaileva Nordgren ennakoi tiedotteessaan.

Portugalin MM-rallissa lähtöviivalle asettuu yhteensä 88 autokuntaa, joista kansallisen rallisarjan, sekä Iberican Rally Cupin osallistujat eivät aja kaikkia erikoiskokeita.

– En usko, että meidän lähtönumerolla tiet olisivat vielä huonossa kunnossa, mutta kun kaikki pätkät ajetaan kahteen kertaan, niin toinen ajokerta voi olla raaka. Mutta on tuolla hienojakin osuuksia, joilla pääsee laskemaan kunnolla ja pääsee sorafiilikseen, Nordgren fiilistelee.

Tällä kaudella useassa MM-rallissa reitti on kokenut isojakin muutoksia aiempiin vuosiin verrattuna, mutta Portugalissa tilanne on toinen, kaikki erikoiskokeet kun ovat samoja kuin vuosi sitten. Tämä asettaa Nordgrenille ja kartanlukija Tapio Suomiselle omat haasteensa, koska kyseessä on kaksikolle ensimmäinen kilpailu tässä maassa.

– Ne jotka ovat täällä olleet viime vuonna, tuosta on heille todella iso etu. Me olemme yrittäneet opetella pätkiä viime vuotisten incar-videoiden perusteella, Nordgren taustoittaa.

Myös mahdollinen pöly mietityttää Nordgrenia.

– Alkuviikosta testeissä oli vain + 8 astetta, mutta päivisin on ollut reilut parikymmentä. Aurinkoista on luvattu viikonlopuksi, mutta aamut ovat olleet viileitä. Nuotituksessa pölyä on ollut, mutta en osaa sanoa, miten sitten kisassa. Onneksi lähtövälit ovat aika pitkät.

WRC2-luokan MM-pisteistä Portugalissa taistelee peräti 17 kuljettajaa ja Nordgren saa vastaansa muun muassa Pontus Tidemandin, Gus Greensmithin, Takamoto Katsutan, Jari Huttusen, sekä suomalaisen Printsportin kalustolla kilpailevan Lukasz Pieniazekin, joka vuosi sitten sijoittui Portugalissa tässä luokassa viidenneksi. Nordgren ei ole asettanut edessä olevaan Portugalin debyyttiinsä mitään tulostavoitetta.

– Odotukset ovat maltilliset, enkä halua naulata mitään tulostavoitetta. Luokassa on ennätysmäärä lähtijöitä, joten todella vaikea sanoa mikä meidän sijoitus olisi, jos kaikki sujuisi ongelmitta. Tarvitaan kilometrit, jotta voidaan tulevina vuosina ajaa voitosta täällä, mutta toisaalta meillä on alla hyvä valmistautuminen ja fiilis on hyvä. Kyllä me yritämme mennä kovempaa kuin esimerkiksi viime vuonna Espanjassa tai Walesissa, Nordgren suunnittelee.

Portugalin MM-ralli käynnistyy torstai-iltana ja maaliin saavutaan sunnuntaina.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit