Vuorisalo debytoi nelivetoisen ratissa – “Tämän projektin kanssa pitää olla realistinen”

4.2.2019 / 10:26
Samuli Vuorisalo debytoi Kouvolassa nelivetoauton ratissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Vuosina 2014-2018 rallin SM-sarjassa SM3-luokassa mitalien värisuoran, Suomen mestaruuden, SM-hopeaa, sekä SM-pronssia saavuttanut Samuli Vuorisalo avaa SM-sarjan kuluvan kauden osalta Kouvolan osakilpailusta, missä naantalilainen debytoi nelivetoauton ratissa.

Tammikuussa 25 vuotta täyttänyt Samuli Vuorisalo on jo usean vuoden ajan ollut kansallisella tasolla maamme nopeimpia kaksivetokuljettajia, mutta nyt edessä ovat uudet haasteet, kun Vuorisalo hyppää ensimmäistä kertaa nelivetoisen ralliauton rattiin. Vuorisalo yhdessä kartanlukijansa Henri Arpiaisen kanssa osallistuu Kouvolan SM-ralliin Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla.

– Kaikenlaisia vehkeitä on tässä vuosien mittaan tullut kokeiltua, mutta nelivetoisesta on kokemusta vain yhden sprinttikilpailun verran parin vuoden takaa. Sekin vanhalla Mitsubishin Evo kutosella, joten kyllä tämä tulee olemaan aivan uusi kokemus meikäläiselle. Meillä on “Henkan” kanssa yhteistä kokemusta jo parin vuoden ajalta ja myös tuloksellisesti ollaan tehty hyvää työtä, Vuorisalo sanoo tiedotteessaan.

Vuorisalo voitti SM3-luokan Suomen mestaruuden vuonna 2014. Kausi 2017 toi samaisesta luokasta SM-pronssia ja viime vuonna Vuorisalo taisteli tiukasti luokan Suomen mestaruudesta aina kauden viimeisen osakilpailun viimeisille metreille asti sijoittuen lopulta pisteissä toiseksi. Kouvolan ja nelivetodebyytin suhteen tavoitteet ovat maltilliset.

– Kyllä tämän projektin kanssa pitää olla realistinen, kun kärki on SM1-luokassa jälleen todella kova, kuten jo kauden avauskilpailussa Arctic Lapland Rallyssa nähtiin. Mitään sen kummempia tulostavoitteita en ole itselleni asettanut, mutta jos kärkiviisikkoonkiin sattuu pääsemään, olisin suoritukseen erittäin tyytyväinen, Vuorisalo sanoo.

Vuorisalon SM-ohjelma pitää sisällään Kouvolan lisäksi kesäkauden kaikki neljä osakilpailua, eli maaliskuinen Joensuun Itäralli jää väliin.

– Tälläinen paketti saatiin kasaan ainakin alustavasti tälle kaudelle mikä on ihan mahtavaa! Siitä tuhannet kiitokset jo tässä vaiheessa kaikille, jotka ovat olleet projektia mukana tukemassa omalta osaltaan. Mahtavaa, että saadaan jatkaa yhteistyötä huipputiimin kanssa. Lähdetään nöyrin mielin kohti uusia haasteita ja katsotaan kuinka pitkälle se riittää, Vuorisalo päätti.

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan Kouvolassa 15.-16. helmikuuta.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit