Vuorisalolla edelleen mahdollisuus mestaruuteen – “Kiva päästä kotikulmille päättämään kausi”

10.9.2018 / 05:52
Samuli Vuorisalo on SM3-luokan pisteissä ennen finaalia toisena (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden kuudes osakilpailu kurvailtiin Sastamalan ja Huittisten ympäristössä syyskuun ensimmäisenä lauantaina.

SM3-luokassa kilpaileva Samuli Vuorisalo ja kartanlukija Henri Arpiainen jatkoivat tasaisia otteita, kun kaksikko sijoittui tällä kertaa luokassaan kolmanneksi kovan sekuntitaistelun jälkeen.

– Todella tiukkaa kisaa oli koko päivän ja välillä mentiin melkoista “kissahiirileikkiä”. Saatiin alusta asti hyvä ote ajamiseen, joka kesti läpi koko kisapäivän, mutta lopussa hieman höllättiin vauhtia, kun eteen ja taakse oli sen verran eroa, etten nähnyt enää järkeväksi alkaa rimpuilemaan, Vuorisalo kertasi kisaansa.

Vaikka tulos ei täysin kuskia miellyttänytkään, niin silti mukaan tarttui paljon tärkeitä pisteitä SM-tilanteen kannalta, sekä hyviä asioita löytyi myös omasta suorituksesta.

– Varmaan tämän kauden tasaisempia suorituksia ajollisesti, mihin olin varsin tyytyväinen ja kaikkemme yritimme pätkillä antaa. Pitää nostaa hattua Joonas Lindroosin ja Lauri Joonan vauhdille, tämän ylemmäksi ei tällä kertaa vauhti riittänyt. Eihän se kolmas sija ajatuksen tasolla tyydytä, mutta mitalitaistoa ajatellen hyvät pisteet, Vuorisalo muistutti.

Syyskuun lopussa ajetaan SM-sarjan huipennus Turun ja Salon ympäristössä. Vuorisalo on SM3-luokan pistetilanteessa toisena Jaro Kinnusen ollessa tukevassa johdossa, jolle käytännössä maaliin pääsy riittää varmistamaan mestaruuden viimeisessä kisassa. Mutta mikään ei ole varmaa ennen kuin viimeinen kisa on kurvailtu, jota Vuorisalo odottaa jo innolla.

– Innolla odotan jo päätöskisaa ja kiva päästä kotikulmille päättämään kausi. Ongelmitta ei olla onnistuttu vielä ajamaan tätä kotikisaa, mutta jospa nyt olisi sitten sen vuoro. Valmistaudutaan huolellisesti ja tehdään parhaamme, niin uskon sen riittävän korkealle ja voi olla, että viiksetkin lähtee, Vuorisalo virnisti.

SM3-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Jaro Kinnunen (EMSC) 112
2) Samuli Vuorisalo (TMS) 84
3) Niko Mäkinen (LaihUA) 69
4) Henri Hokkala (ALTI) 65
5) Jussi Lindberg (SiAk) 57

Teksti: Samuli Vuorisalon tiedote


Facebook kommentit