Vuorisalon tavoitteena kauden toinen SM-luokkavoitto – “Vauhti ollut molemmissa kesän kisoissa hyvää”

8.9.2017 / 09:19
Samuli Vuorisalo lähtee Uudenkaupungin SM-ralliin voitto mielessäin (Kuva: Patrick Rupponen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu kurvaillaan tulevana lauantaina Uudessakaupungissa SM Oili Jalonen Rallin merkeissä. SM3-luokkaan osallistuva merimaskulainen Samuli Vuorisalo odottaa jo innolla tulevaa koitosta, sillä kyseessä on lähes kotikisa.

– Hieno fiilis lähteä lähes kotikisaan, vaikka sitä ei nyt tänä vuonna Turussa kurvailla. Kyllä nämä lähellä ajettavat kisat tuovat aina oman mausteensa ja tunnelman itselleni. Hyvin rento ja odottavainen fiilis on tässä vaiheessa. Kisa on myös iso tiimille ja auton huollosta vastaavalle KMS Racing Oy:lle, joka majailee “Ukissa”, Vuorisalo kertoo.

Vuorisalo osallistuu kisaan yhdessä kartanlukija Henri Arpiaisen kanssa ja kaksikko on saanut hyvän tuntuman autoon ennen lauantain koitosta. Aikaisemminkin Uudessakaupungissa ajanut Vuorisalo uskoo jälleen, että SM3-luokassa nähdään hurja taistelu palkintosijoista.

– Varsin hyvä tuntuma on autoon. Kolme kertaa olemme käyneet ajamassa testiä pienen ajan sisällä erilaisilla teillä. Olemme saaneet autoa näissä testeissä kehitettyä vielä paremmaksi, etenkin alustan osalta eli taas pitäisi pystyä ajamaan vielä kovempaa.

– “Ukissa” olen muutaman kerran ollut ajamassa etuautotehtäviä ja varmasti on jälleen samoja pätkiä kisassa mukana, mutta siitä ei ole sinänsä mitään hyötyä, kun kaikki saavat nuotittaa reitin ja samalta viivalta lähdetään. Tiestö tulee olemaan varmasti ihan hyvää vaihtelua, mitä Turun kisoissa aiemmin ajettiin. Kisasta voi odottaa jälleen äärimmäisen kovaa taistelua, mitä aikaisemmissakin kisoissa on ollut, mutta mikäs sen hienompaa. Käsittääkseni mitaleistakin taistelevilla kavereilla on aika tiukkaa kamppailua pistetilanteessa, niin nyt on oltava jokaisella kaikki pelissä, jos mielii pysyä taistelussa mukana, Vuorisalo ennakoi.

Kesäkaudella paluun SM-sarjaan tehnyt Vuorisalo voitti Riihimäen osakilpailun ja keskeytykseen päättyneessä Kouvolan kisassa vauhti oli myös hyvällä tasolla. Näin ollen tulevaan kisaan ei ole muita tavoitteita kuin voitto.

– Kyllä me jälleen lähdetään alusta asti taistelemaan niistä kirkkaimmista kipoista, vauhti on ollut molemmissa kesän kisoissa hyvää ja uskon sen olevan sitä myös nyt, Vuorisalo päättää.

Teksti: Samuli Vuorisalon tiedote


Facebook kommentit