Viime vuoden yllättäjä WRC-auton rattiin – Citroen kolmella autolla Jyväskylään

1.7.2019 / 15:26
Mads Östberg lensi viime vuonna Suomessa toiseksi (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan Citroen tulee osallistumaan Suomen MM-ralliin kolmella autolla.

Rallin MM-sarjassa koko kuluvan kauden ajan kahden auton voimin kilpaillut Citroen-talli on toistaiseksi ilmoittanut elokuussa ajettavaan Suomen MM-ralliin vain kaksi kuljettajaa, eli koko kauden ajan tallia edustaneet Sebastien Ogierin, sekä Esapekka Lapin. Saamiemme tietojen mukaan ranskalaistalli tulee kuitenkin olemaan mukana Jyväskylässä kolmen auton voimin. Suomen MM-rallin ilmoittautumisaika päättyy tänään maanantaina kello 18.00.

Kolmatta Citroenin WRC-autoa tulee Suomen MM-rallissa ajamaan Mads Östberg, 31, joka viime vuonna häikäisi Keski-Suomen sorasirkuksessa sijoittumalla Citroenilla yleiskilpailussa toiseksi. Edellisen kerran Östberg nähtiin WRC-auton ratissa MM-sarjassa viime vuoden viimeisessä osakilpailussa Australiassa, missä norjalainen oli Citroenilla kolmas.

Tänä vuonna Östberg on osallistunut Citroenin C3 R5 -autolla viiteen MM-ralliin, Ruotsi, Argentiina, Chile, Portugali, sekä Italia, ja niissä kaikissa hän on ajanut WRC2 Pro -luokassa. Östberg on ennen Suomen MM-rallia kyseisen luokan MM-pisteissä Kalle Rovanperän jälkeen toisena. Saamiemme tietojen mukaan Citroen ei tule osallistumaan Suomen MM-rallissa WRC2 Pro -luokkaan.

Edellisen kerran Citroen oli mukana rallin MM-sarjan osakilpailussa kolmella uuden sukupolven WRC-autolla viime vuonna Espanjassa. Lisäksi se osallistui kolmella WRC-autolla viime vuonna myös Ruotsin, Argentiinan, Portugalin, Turkin, sekä Suomen MM-ralleihin. Tällä viikolla Östberg osallistuu Englannissa järjestettävään Goodwood Festival of Speed -tapahtumaan ja viimevuotiseen tapaan hän esiintyy Goodwoodissa Citroenin WRC-auton ratissa.

Suomen MM-ralliin ilmoittautuneiden lista päivitettiin edellisen kerran perjantaina. Toyota on ilmoittanut mukaan tutun kolmikon, Ott Tänak, Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke, kun taas Hyundain jo uutisoitukin kolmikko on muodossa Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen ja Craig Breen. M-Sport Fordin ilmoittautumiset puuttuvat vielä kokonaan, mutta ilman jättisuurta yllätystä ne tulevat tottakai olemaan Teemu Suninen ja Elfyn Evans.

Suomen MM-ralli ajetaan torstaista sunnuntaihin 1.-4. elokuuta.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

 


Facebook kommentit