MOTORSPORT

Wilson sai haluamansa joululahjan etuajassa jo toisena vuonna peräkkäin – “Upea uutinen koko tallille”

Vuosi sitten M-Sportin omistaja ja tallipäällikkö Malcolm Wilson sai jännittää sitä, saisiko hän rallin 2010-luvun ehdottoman ykkösnimen Sebastien Ogierin talliinsa, kun Ogierin pitkäaikainen työnantaja Volkswagen vetäytyi ulos rallin MM-sarjasta kauden 2016 jälkeen. Ranskalainen päätti jatkaa uraansa brittitallissa ja loppu onkin sitten mestaruuksien sävyttämää rallihistoriaa kultaisin kirjaimin.

Tuota samaa “jännitysnäytelmää” sai Malcolm Wilson läpikäydä myös tänä vuonna, mutta tällä kertaa työpöydällä Dovenby Hallissa, M-Sportin toimitiloissa, oli Sebastien Ogierin jatkosopimus. On selvää, että kaikkia kulissien takaisia tapahtumia ei ihan heti tulla saamaan selville ja varsinkaan sitä, että kuinka lähellä Ogierin eläkkeelle siirtyminen rallin MM-sarjan kuvioista oli vai oliko se edes vaihtoehto.

Joka tapauksessa M-Sportin tiedote tiistai-iltana varmisti sen, että Ogier todellakin jatkaa M-Sportin vahvuudessa myös ensi kaudella ja selvää on, että parin kuukauden mittaiset onnistuneet sopimusneuvottelut tietävät M-Sportin kilpailijoille kiireisiä aikoja MM-sarjassa myös ensi kaudella.

– Saada varmistettua sekä Sebastienin, että Elfynin sopimukset on upea uutinen koko tallille. Olemme pyrkineet kohti tätä tavoitetta jo jonkin aikaa ja kun nyt vihdoinkin kaikki voidaan myös vahvistaa, niin pääsemme toden teolla keskittymään ensi kauden valmisteluihin, Wilson kommentoi tallinsa tiedotteessa.

 

Vaunula

 

“He molemmat ovat erittäin älykkäitä kuljettajia”

Ogier ajoi tänä vuonna 13 osakilpailussa kaksi voittoa ja nousi palkintopallille yhteensä yhdeksän kertaa. Maailmanmestaruus oli ranskalaiselle jo uran viides ja ne kaikki ovat tulleet peräkkäisinä vuosina 2013-2017. Viime kaudella WRC2-luokassa kolmanneksi sijoittunut Evans teki tänä vuonna todellisen läpimurtonsa rallin MM-sarjan kärkikuljettajien kastiin saavuttamalla uransa ensimmäisen osakilpailuvoiton (Wales), sekä yhteensä kolme palkintosijoitusta (Argentiina, Suomi, Wales). Kuljettajien MM-sarjassa Evans oli viides.

– Sebastienin ja Elfynin kanssa meillä on vahva mahdollisuus puolustaa titteleitämme ensi kaudella. He molemmat ovat erittäin älykkäitä kuljettajia. Heidän nopeudestaan ei ole pienintäkään epäilystä, mutta heillä on myös mestarillinen lähestymistapa kilpailustrategian suhteen, joka tuottaa tulosta kerta toisensa jälkeen, Wilson hehkuttaa.

M-Sport oli tänä vuonna valmistajien MM-sarjassa täysin ylivoimainen, sillä toiseksi loppupisteissä sijoittunut Hyundai hävisi peräti 83 pistettä. Kuljettajien MM-sarjassa Ogierin mestaruus irtosi 24 pisteen marginaalilla. Wilsonin mukaan mestaruuksien uusiminen on ainoa tavoite kaudella 2018, mutta missään nimessä tehtävä ei tule olemaan helppo.

– Ei, se ei tule olemaan helppoa. Haastajamme eivät varmasti aio istua paikoillaan ja odotankin taistelun mestaruuksista olevan entistäkin tiukempaa ensi vuonna, Wilson ennakoi.

Rallin MM-sarja käynnistyy Monte Carlon klassikkokilpailulla tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

Lue myös!

Ogier jatkaa M-Sportilla kaudella 2018 (28.11.2017)
Ogier ja Evans allekirjoittivat jatkosopimukset mestaruusjuhlassa (28.11.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com