Wiman sokkona seinään ja seitsemänneksi

4.7.2016 / 10:32
Joni Wimanin auto peittyi mudasta kesken GRC-sarjan finaalia. (kuva: Red Bull).

[ A- ] / [ A+ ]

Raju ukonilma ja rankkasade värittivät kansainvälisen Global Rallycross Championship (GRC) -sarjan viikonlopun osakilpailuja Pohjois-Carolinassa. Hondan Joni Wiman taisteli lauantain ensimmäisessä osakilpailussa mudan peittämällä autolla seitsemänneksi. Viikonlopun toinen osakilpailu keskeytettiin ja lopulta peruttiin rajun ukonilman takia turvallisuussyistä juuri ennen finaalilähtöä.

Hurja ukonilma ja rankkasateet viivästyttivät ja lopulta peruuttivat viikonlopun toisen osakilpailun Pohjois-Carolinassa. Voimakas salamointi ja rankat sadekuurot häiritsivät jo lauantaina osakilpailua, joka lopulta päästiin ajamaan varsin mutaisissa ajo-olosuhteissa.

Kymmenen kierroksen mittainen finaali ajettiin välittömästi rankkasateen jälkeen. Rata oli äärettömän liukas ja radan soraosuudet muuttuivat hetkessä liejuksi ja mudaksi.

Wimanin kohtaloksi koitui keskeytys hieman harvinaisemman syyn takia: auto muurautui mudasta umpeen!

– Ajoin viisi kierrosta täysin sokkona. Radiomieheni ohjasi minua kääntymään vasemmalle tai oikealle. En nähnyt autosta ulos yhtään. Tuulilasiin lentänyt muta oli kuin liimaa: se jäi lasiin kiinni ja esti näkyvyyden. Lopulta päädyin päin betoniseinää. Niskaan hieman sattui kun en nähnyt seinää ja ehtinyt reagoida törmäykseen, totesi Wiman

– Huh, huh, mitä touhua. Nyt minun kannattaisi kokeilla rallia kun pääsin ajo-ohjeiden mukaan jo viisi kokonaista kierrosta sokkonakin. Uusi kokemus tämäkin. En ole koskaan aikaisemmin joutunut kilpa-auton ratissa vastaavaan tilanteeseen.

Sunnuntain toisen osakilpailun alkuerät ja semifinaalit päästiin ajamaan poutasäässä. Puoli tuntia ennen finaalia taivas repesi uudelleen, alueella alkoi raju ukonilma, jonka takia kilpailun tuomaristo päätti keskeyttää ja lopulta peruuttaa viikonlopun toisen osakilpailun.

– Kilpailun peruuttaminen tuli kuljettajien puolelta ja se oli yhteinen päätös. Tuomaristo kunnioitti päätöstä ja hyvä niin. Olosuhteet olivat jälleen kerran todella vaaralliset.

Rallicrossin GRC-sarja jatkuu heinäkuun 30. päivä Yhdysvaltojen pääkaupungissa Washington DC:ssä ajettavalla osakilpailulla. Vielä ei ole tiedossa, ajetaanko sarjassa keskeytetyn ja lopulta peruutetun osakilpailun tilalla korvaava osakilpailu.

Lähde: Joni Wimanin tiedote


Facebook kommentit