Wimanilta sensaatiomainen paluu rallicrossin pariin – “Pystytään vielä kiristämään”

11.5.2019 / 19:45
Joni Wiman oli kovassa iskussa lauantain alkuerissä (Kuva: GRX Taneco).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Belgian Spassa. Lauantain sensaatiosta vastasi paluun rallicross-radoille tehnyt Joni Wiman.

Joni Wiman, 25, rallicrossin Global Rallycross -sarjan Supercar-luokan mestari vuodelta 2014, oli osallistunut lajin MM-sarjaan aiemmin vain kerran, kun hän ajoi Kanadan osakilpailussa vuonna 2014 yhdeksänneksi. Viime vuosina Wimania ei ole juurikaan radoilla kilpailemassa nähty kuin lähinnä vain satunnaisesti. Nyt paluu lajin pariin kuitenkin nähtiin, kun Wiman hyppäsi Spassa, Belgiassa GRX Taneco -tallin Hyundain rattiin.

Paluu rallicrossin pariin oli heti sensaatio. Wiman näytti jo aamun harjoituksissa, että vauhtia löytyy, kun hän kellotti viidenneksi nopeimman ajan. Ensimmäisessä alkuerässä Wiman oli viides ja toisesta alkuerästä tuli lähtövoiton myötä neljäs sija. Kun lauantain kaksi alkuerää oli ajettu, löysi Wiman itsensä kokonaistilanteesta peräti kolmannelta sijalta. Taakse jäivät niin tallikaveri Timur Timerzyanov, Hansenin veljekset, maailmanmestari Mattias Ekström, kuin myös MM-pistenelonen Janis Baumanis.

– Ihan hyvä. Jännitti vähän aamusta, mutta lähti hyvin liikkeelle. Suunniteltiin tämä päivä niin, että koitetaan ajella “safetyna” läpi, että saadaan hyvä alku. Aika hyvin se on toteutunut. Hieman on vielä varovaista, koitetaan huomenna jos on kuivempaa, että jos saisi parempaa luottoa, Wiman kommentoi UrheiluUutiset.comille lauantain kulkua.

Kun kuljettaja sanoo, että on ajanut kaksi ensimmäistä alkuerää varman päälle ja silti vauhti riitti kolmanteen sijaan, niin rivien välistä voitaneen lukea, että varaa on vielä kiristääkin tästä sunnuntaina?

– Pitäisi olla, ei ajettu tänään yhtään riskillä. Luulen, että pystytään vielä kiristämään. Varsinkin noi sora-alueet on sellaisia, että pitäisi vaan ajaa ronskimmin niihin, Wiman kuvaili.

Jos oli Wimanin kilpailutauko rallicrossista venähtänyt jo varsin pitkäksi, niin myöskään GRX Taneco -tallin kalustosta ei juurikaan ajokokemusta ennestään ollut.

– Ajoin tiistaina 10 kierrosta pölyisellä ja liukkaalla radalla. Siitä ei nyt kauheasti jäänyt käteen. Sen verran, että vähän heräteltiin takaisin näiden vehkeiden pariin, Wiman taustoitti.

Wiman paljasti, ettei asettanut Belgian kilpailuun minkäänlaista tulostavoitetta.

– Minulla on kuitenkin sellainen tilanne, että ei ole mitään menetettävää, pelkästään voitettavaa. Ajattelin sen niin, että katsotaan lauantain jälkeen mikä on suunta. Tällä hetkellähän se näyttää ihan hyvältä. Mutta sunnuntaina pitäisi olla kuivaa ja silloinhan kaikki kääntyy taas päälailleen. Katsotaan mitä sitten pystytään tekemään. Täysi “yrkkä” on päällä ainakin, Wiman korosti ja myönsi lopuksi, että hyvän alun jälkeen sunnuntaille voi jo asettaa tavoitteen.

– Finaalipaikka. Realistinen ja rauhallinen tavoite, Wiman päätti.

Monster Energy RX Cartel -tallin Audi-kaksikko Liam Doran ja Andreas Bakkerud nappasivat kahden ajetun alkuerän jälkeen kokonaispisteissä kaksoisjohdon. Alkukautta hallinneet Peugeot-kuljettajat, Hansenin veljekset Timmy ja Kevin, löytyvät lauantain jälkeen tuloksista vasta sijoilta 11. ja 12. Kolmannet ja neljännet alkuerät, semifinaalit, sekä finaali ajetaan sunnuntaina.

Supercar-luokan tilanne 2/4 alkuerää ajettu

1) Liam Doran (Audi) 87
2) Andreas Bakkerud (Audi) 85
3) Joni Wiman (Hyundai) 79
4) Timo Scheider (Seat) 79
5) Krisztian Szabo (Audi) 75
6) Janis Baumanis (Ford) 74
7) Cyril Raymond (Renault) 74
8) Timur Timerzyanov (Hyundai) 74
9) Anton Marklund (Renault) 74
10) Timmy Hansen (Peugeot) 72
11) Kevin Hansen (Peugeot) 70
12) Mattias Ekström (Audi) 67

———-

13) Guerlain Chicherit (Renault) 63
14) Guillaume De Ridder (Renault) 61
15) Oliver Bennett (Mini) 61
16) Francois Duval (Skoda) 58
17) Pal Try (Ford) 56
18) Enzo Ide (Audi) 51
19) Herve Knapick (Citroen) 51
20) Gregoire Demoustier (Peugeot) 50

Sunnuntain aikataulu

10.00 – Lämmittely
11.15 – 3. alkuerät (RX2, Supercar)
12.10 – 4. alkuerät (Super1600, RX2, Supercar)
14.50 – Semifinaalit (Super1600, RX2)
15.20 – Finaali (Super1600)
16.00 – Semifinaalit (Supercar) ja finaali (RX2)
16.30 – Finaali (Supercar)
16.50 – Palkintojenjako

Kaikki ajat Suomen aikoja!

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit