WRC 2-luokka Esapekka Lapin näytöstä

2.8.2015 / 23:05
Jari-Matti Latvalalla ja Esapekka Lapilla oli aihetta hymyyn Suomen MM-rallin jälkeen. Kuva: Jari Hotti

[ A- ] / [ A+ ]

Jos nähtiin yleiskilpailun ja WRC 2-luokan puolella tiukat sekuntitaistelut voitosta, samaa ei voida sanoa WRC 2-luokasta. Torstaina ajetun lyhyen avauserikoiskokeen jälkeen Esapekka Lappi oli neljäntenä, mutta perjantain ensimmäisestä erikoiskokeesta aina maaliin asti luokka kulki suomalaisen Skoda-kuljettajan komennossa. 13 pohja-aikaa 20 erikoiskokeella ajanut Lappi voitti WRC 2-luokan lähes kahden minuutin erolla ennen tallikaveriaan ruotsalaista Pontus Tidemandia.

Lappi on nyt voittanut WRC 2-luokassa kaksi osakilpailua peräkkäin, kun myös edellisestä osakilpailusta Puolasta tuli täydet pisteet. MM-rallin kakkosluokan voittaminen Suomessa ja legendaarisessa Jyväskylän sorasirkuksessa saivat Lapin herkistymään FIA:n virallisessa lehdistötilaisuudessa heti rallin jälkeen.

– Taidan olla tämän huoneen onnellisin ihminen tällä hetkellä, viime vuonna rallin Euroopan mestaruuden voittanut 24-vuotias Lappi hehkutti.

Voitto Jyväskylässä maistui niin hyvälle, että ajoi saavutuksena jopa Euroopan mestaruuden ohi.

– Kieltämättä, kyllä se menee varmaan jopa ohi. Kyllä kun tuonne Myhinpään maaliin tuli niin oli se vaan huikea fiilis. Toistaiseksi hienoin fiilis mitä on uralla kokenut.

Tunnekuohu upean voiton lähestyessä viimeisellä erikoiskokeella iski vasta lähellä maalia.

– Siinä vaiheessa, kun näki maaliennakkokyltin. Siinä oli ne viimeiset hypyt, niin kyllä minä siellä yhdellä kädellä ajelin, Lappi naurahti.

“Kai me oltais voitu kovempaakin ajaa”

Perjantaina ajetuilla yhdeksällä erikoiskokeella Lappi repäisi yli minuutin eron Tidemandiin. Selvää oli jo tässä vaiheessa, että ilman omaa virhettä tai teknisiä ongelmia Lappi tulee voitamaan WRC 2-luokan. Upean suorituksen ja täydellisen viikonlopun taustalla olivat hyvä valmistautuminen ja erinomainen kalusto.

– Testeistä se vauhti löytyi ja siitä, että toi auto istuu minulle tosi hyvin hanskaan. Pari viikkoa ennen rallia yritin ajatella, että tämä on vain yksi ralli muiden joukossa eikä mikään kotiralli. Tarkoituksena oli saada sellainen mielenrauha ettei ota mitään paineita. Se onnistui tosi hyvin, oli tosi rento olo koko viikonlopun. Se edesauttoi sitä, että pystyi ajamaan hyvin. Kaikki meni niin kuin suunniteltiinkin ennen rallia, Lappi taustoitti.

Myös Puolasta heinäkuussa napattu luokkavoitto nosti itseluottamusta kotirallin alla.

– Puolasta tuli hyvä boosti itseluottamukseen. Sielläkin ajettiin perjantaina lujaa ja muut päivät sitten katsottiin.

Erinomaisesti sujuneesta viikonlopusta löytyi hieman negatiivistakin, tosin eipä se juuri erikoiskoeajoissa näkynyt.

– Perjantaina ei ollut autossa takavakaajaa. Se vaikutti auton käyttäytymiseen, Lappi kertoi ja yritti toimittajien pyynnöstä muistella lisää negatiivista täydellisestä viikonlopusta, mutta:

– Nyt on niin hyvä fiilis, että en muista mitään muuta negatiivista, Lappi nauroi.

– Kai me oltais voitu kovempaakin ajaa, rautaisella itseluottamuksella uraansa rakentava Lappi lopulta sai puristettua.

– Tietyllä tavalla helppo viikonloppu. Nyt näytti siltä, että ei noista muista ollut yhtään vastusta.

“Menkää kysymään managerilta, minä en neuvottele!”

Nuori, lahjakas ja nopea kuljettaja kiinnostaa luonnollisesti isomman WRC-luokan talleja ja Lapin nimi on viime aikoina ollut mukana useissa eri huhuissa. Lappia selvästi tilanne alkaa jo hieman ärsyttämään, toimittajien jatkuva asiasta tiedustelu kun jatkui myös voittoisan kotirallin jälkeisissä haastatteluissa.

– Minä en neuvottele! Minulla on manageri, joka neuvottelee. En tiedä puoliakaan niistä yhteydenotoista mitä minulle on tullut ja onko niitä tullut. Nytkin täällä kuulin vasta tällä viikolla parin vuoden takaisin juttuja. Ei niitä minulle kerrota, menkää kysymään managerilta, Lappi jyrähti.

Kahden peräkkäisen luokkavoiton myötä Lappi on noussut vahvasti mukaan taisteluun WRC 2-luokan maailmanmestaruudesta. Seuraavaksi kilpailukaravaani suuntaa Saksan asfaltille.

– Se on vaikea kilpailu ja myös ensimmäinen kunnon testi asfaltilla tälle autolle. Me ei tiedetä yhtään missä vauhdissa ollaan asfaltilla, kun ei olla päästy vertaamaan vauhtia muihin, Lappi pohti.

– Vaikea kilpailu muutenkin tulossa, kun meidän luokassa ei saa olla etuautoja. Ei pysty ihan täysiä ajamaan, kun ei tiedä onko siellä hiekkaa tai muuta tiellä.

– Saksasta pitää saada hyvä tulos ja hyvät pisteet, että pystyy taistelemaan mestaruudesta, Lappi muistutti.

Jari Hotti, Jyväskylä


Facebook kommentit