WRC-autoja kuljettanut rekka jumissa moottoritiellä – perjantaista perutaan ainakin kaksi erikoiskoetta

10.3.2017 / 17:14
Puitteet olivat hienot, mutta uusien WRC-autojen viivästynyt paluumatka Mexico Citystä Leoniin uhkaa vesittää koko perjantaisen ajopäivän. (kuva: Red Bull)

[ A- ] / [ A+ ]

Meksikon MM-rallin keikka Mexico Cityssä oli onnistunut ainakin markkinointimielessä, mutta paluumatka 400 kilometrin päähän kilpailukeskuskaupunki Leoniin ei. Kilpa-autoja kuljettaneet rekat ovat vieläkin matkalla. Kuljettajat ja tiimien henkilökunta tekivät reissun lentokoneella.

Kilpailunjärjestäjä on jo ilmoittanut, että ainakin EK2 El Chocolate (54,90 km, Suomen aikaa klo 19:28) sekä EK3 Las Minas (19,68 km, 20:36) jäävät ajamatta.

– Autot ovat vielä matkalla (aamulla kello 09:00). Moottoritie on ollut koko yön jumissa. Siellä on ollut ilmeisesti joku isompi kolari. Ihan tarkkaan en kyllä vielä tiedä mikä siellä on tilanne, ja mitä ajetaan ja mitä ei, sanoo Toyotan urheilutoimenjohtaja Jarmo Lehtinen UrheiluUuutiset.comille.

Tavoitteena on, että ralli palaisi normaaliin aikatauluun päivähuollon jälkeen, jolloin El Chocolate 2 ja Las Minas 2 voitaisiin ajaa. Suomen aikaa ne alkaisivat puolen yön jälkeen.

Jari-Matti Latvalan kannalta tämä on toistaalta hyvä asia. MM-sarjan kärkimiehenä hänellä on erikoiskokeiden peruutusten vuoksi nyt puoli päivää vähemmän aurattavaa irtosoraa edessään. Näin ollen hänen kärsisi ennakkoon ajateltuna vähemmän aikatappiota.

Kaukana kilpailukeskuksista maan pääkaupungissa ajettavilla erikoiskokeilla on aiemmin ollut vähän huonoa karmaa. Argentiinassa ajettiin vuonna 2007 yleisöerikoiskoe Buenos Airesissa 700 kilometrin päässä kilpailukeskuskaupunki Villa Carlos Pazista. Erikoiskoe sujui hyvin, mutta kuljettajia kuskannut paluulento myöhästyi ukkosen ja tuulen vuoksi, ja kilpailusta jouduttiin perumaan peräti seitsemän erikoiskoetta.

Lue myös Hänninen johtaa Meksikon MM-rallia

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit