WRC faktat 3/2018: Meksikon MM-rallin tärkeimmät tiedot ja aikataulu

8.3.2018 / 18:11
Rallin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan Meksikossa (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.comin WRC faktat -sivu kertoo aina ennen jokaista MM-rallia tulevan kilpailun kaikki tärkeimmät tiedot, aikataulun, sekä sukeltaa kyseisen osakilpailun historiaan. Rallin MM-sarjan kauden 2018 kolmas osakilpailu vie WRC-karavaanin ensimmäistä kertaa tällä kaudella soralle, sekä Euroopan ulkopuolelle, kun MM-pisteistä taistellaan Amerikan mantereella, Meksikossa.

Meksikon ralli ajettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1979, mutta MM-sarjan osakilpailu siitä tuli vasta vuonna 2004. Meksikossa on ajettu rallin MM-sarjan osakilpailu aiempina vuosina yhteensä 13 kertaa ja ainoastaan vuonna 2009 ei kilpailu ollut osa MM-kalenteria. Kun kuluvan kauden kaksi ensimmäistä MM-rallia Monte Carlossa ja Ruotsissa on ajettu talvisissa olosuhteissa, niin Meksikossa mennäänkin sitten olosuhteiden osalta täysin toiseen ääripäähän, kun luvassa on jäisten teidenpintojen ja lumirännien sijaan kuumuutta ja pölyisiä sorateitä Meksikon paahtavan auringon.

Kuljettajien MM-pistejohtajana Meksikon sorateille “aura-auton” rooliin syöksyy Thierry Neuville, joka onnistui Ruotsin voitollaan repäisemään 10 pisteen etumatkan hallitsevaan maailmanmestariin Sebastien Ogieriin nähden. Ogier lähti myös vuosi sitten Meksikoon pistekakkosena, mutta silloin pistejohtajan viittaa harteillaan kantoi Jari-Matti Latvala. Nyt Latvala on MM-pisteissä kolmantena, tasapistein toisen suomalaisen Toyota-kuljettajan, Esapekka Lapin, kanssa.

On täysin selvää, että tässä vaiheessa kautta tilanne MM-pisteissä on äärimmäisen tasainen. Ott Tänak ja Andreas Mikkelsen 21 pisteessä ovat vain kymmenen pisteen päässä kakkossijasta. Sijoilla 2.-8. olevat kuljettajat mahtuvat 14 pisteen sisään. Autonvalmistajien MM-pisteissä Hyundai (54) johtaa, mutta Toyota (53) vaanii vain pisteen päässä, eivätkä Citroen (46) ja M-Sport Ford (43) ole myöskään kaukana kärjestä tässä vaiheessa kautta.

 

Selivaara logo 2017

 

Autot

Kun MM-ralli viedään Euroopan ulkopuolelle, niin osallistujien määrä tuttuun tapaan putoaa rajusti niistä lukemista, mihin Euroopassa ajettavissa MM-ralleissa on totuttu. Tällä kertaa päästään kuitenkin ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen kolmosella alkavaan lukemaan, kun vuoden 2018 Meksikon MM-ralliin starttaa 30 kilpailijaparia. Viime vuonna vastaava lukema oli 24. Vain kerran on Meksikossa ylitetty viidenkymmenen osallistujan rajapyykki ja tämä tapahtui vuonna 2004, kun ralli oli ensimmäistä kertaa mukana MM-sarjassa. Tuolloin osallistujia oli 54.

M-Sport Ford, Hyundai, sekä Toyota ovat liikkeellä kolmen autokunnan voimin ja Citroen kahden. M-Sport Fordin kuljettajakokoonpano on sama kuin oli Ruotsissa helmikuussa, eli Meksikossa kolme kertaa urallaan voittaneen Ogierin, sekä Elfyn Evansin tallikaverina kolmatta Ford Fiesta WRC -autoa ohjastaa Teemu Suninen. Hyundai-duo Neuville-Mikkelsen saa tällä kertaa vierelleen kolmanneksi kuljettajaksi Dani Sordon, joka kilpaili edellisen kerran tammikuussa Monte Carlossa. Toyotan kolmikko on tuttu aiemmista osakilpailuista, ajaahan Tommi Mäkisen johtama talli samalla kokoonpanolla koko kauden, eli Latvalan ja Lapin lisäksi Toyotalle menestystä metsästää Tänak.

Citroenin Kris Meeke puolustaa Meksikossa viimevuotista voittoaan ja tallikaverikseen britti saa kaikkien aikojen menestyneimmän rallikuljettajan, lajin yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin, joka kilpailee MM-sarjassa nyt ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2015 ja Monte Carlon MM-rallin. Loeb on myös Meksikon MM-rallin ylivoimaisesti menestynein kuljettaja kuudella ykkössijallaan. Loebilla on muuten enemmän maailmanmestaruuksia kuin muilla MM-sarjan tämän hetken kuljettajilla yhteensä ja MM-osakilpailuvoittojakin (78) yhtä paljon, kuin Meksikon MM-ralliin osallistuvilla muilla tehdaskuljettajilla yhteensä.

WRC2-luokassa kilpailijapareja on mukana 12, joista luokan MM-pisteistä kilpailee kahdeksan kuljettajaa. WRC2-luokan hallitseva maailmanmestari Pontus Tidemand saa vastaansa muun muassa tallikaverinsa, Skodan tehdastallissa ensimmäistä kertaa kilpailevan Kalle Rovanperän, Hyundain Jari Huttusen, M-Sportin Gus Greensmithin, sekä WRC3-luokan ja junioreiden hallitsevan maailmanmestarin Nil Solansin. WRC3-luokassa mukana on vain yksi kilpailijapari, joten britit Tom Williams ja Phil Hall pääsevät varmuudella suihkuttamaan voittosampanjoita, mikäli selviytyvät kilpailun maaliin.

Reitti

Rallin keskuspaikka sjaitsee Leonissa, joka on Meksikon viidenneksi suurin kaupunki ja sijaitsee reilut 400 kilometriä maan pääkaupungista Mexicosta pohjoiseen. Meksikon MM-rallissa ajetaan tänä vuonna 22 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 344 kilometriä ja kyseessä on tähän mennessä ek-kilometrien osalta pisin osakilpailu rallin MM-sarjassa tällä kaudella. Sen sijaan siirtymäosuuksia on luvassa vähiten, kun vertailuun otetaan alkuvuoden Monte Carlo ja Ruotsi. Monte Carlossa siirtymäosuuksia oli reitillä 1253 kilometriä ja Ruotsissa 1086 kilometriä, kun Meksikossa jäädään 711 kilometriin.

Rallin lyhyt avauserikoiskoe ajetaan torstai-iltana (Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä) Guanajuaton kaupungissa, joka on muuten yksi Unescon maailmanperintökohteista. Tämä erikoiskoe tunnetaan erityisesti lyhyistä tunneleistaan. Perjantai on ajopäivistä ek-kilometrien osalta pisin, kun yhdeksälle erikoiskokeelle yhteispituutta kertyy reilut reilut 152 kilometriä. Ensimmäisen pitkän ajopäivän ehdoton helmi on El Chocolaten erikoiskoe, joka käy parhaimmillaan 2737 metriä merenpinnan yläpuolella ollen rallin MM-sarjan korkeimmalla ajettava erikoiskoe. Kyseessä on myös Meksikon MM-rallin pisin erikoiskoe tänä vuonna.

Perjantain ja lauantain ajopäivät päättää tuttuun tyyliin moottoriradalla ajettava Autodromo de Leonin erikoiskoe, jossa ajetaan niin asfaltilla, kuin sorallakin. Lauantaina ajetaan myös yhdeksän erikoiskoetta, joille yhteispituutta kertyy 140 kilometriä. Päivän helmi on El Brincon erikoiskoe ja erityisesti siellä sijaitsevan kuuluisan hyppyrin ansiosta. Ralli päättyy sunnuntaina neljään erikoiskokeeseen (46 kilometriä), joista viimeisellä, Las Minasin erikoiskokeella, on luvassa tuttuun tapaan Power Stage -pisteitä viidelle nopeimmalle kuljettajalle.

Koska Meksikon MM-rallissa erikoiskokeita ajetaan korkealla, reilusti merenpinnan yläpuolella, ohut ilmanala tietää hapenpuutetta niin kuljettajille, kuin myös erityisesti autoille. Moottorintehot laskevat korkealla ajettaessa suurimmillaan jopa 20 prosenttia ja kuumuus puolestaan tietää lämpöongelmia ei pelkästään moottorin ja jarrujen jäähdytykselle, vaan myös hydraulisille osille.

 

Kuva: Volkswagen Motorsport

Jari-Matti Latvala on Meksikon MM-rallin historian ainoa suomalaisvoittaja (Kuva: Volkswagen Motorsport).

 

Suomalaiset

Suomalaiskuljettajista Latvala, Lappi ja Suninen lähtevät taistelemaan menestyksestä yleiskilpailun puolella, kun taas Rovanperä ja Huttunen pyrkivät nousemaan mukaan WRC2-luokan kärkitaisteluun. Kuten aina rallissa, niin kartanlukijat ovat tottakai tärkeässä roolissa ja suomalaisviisikon osalta näitä hommia hoitavat aiemmista ralleista tutut miehet. Latvalan kartanlukijana toimii Miikka Anttila, Lapille nuotteja lukee Janne Ferm ja Suniselle Mikko Markkula, Rovanperän kartanlukija on Jonne Halttunen ja Huttusen viereen Hyundaihin nuottivihkon kera istuu Antti Linnaketo.

Tästä suomalaisviisikosta kolmen kuljettajan nimi löytyy Meksikon rallin kunniagalleriasta sieltä voittajien listalta. Latvala ajoi Meksikon MM-rallin voittoon Volkswagenilla vuonna 2016 ja samana vuonna Suninen oli ykkönen WRC2-luokassa. Latvalalta löytyy voiton lisäksi Meksikosta myös kolme muuta palkintosijoitusta: 2014 sijoitus oli toinen ja 2008, sekä 2011 kolmas. Ja se kolmas voittajan nimi on tietenkin Rovanperä, mutta ei suinkaan Kalle, vaan Kallen isä Harri, joka ajoi Meksikon rallin voittoon vuonna 2002. Tuolloin kyseessä oli MM-sarjan testikilpailu, eli järjestäjät pyrkivät vakuuttamaan FIA:n ja WRC:n siitä, että maassa voitaisiin ajaa MM-sarjan osakilpailu.

Ensimmäinen suomalaiskuljettaja, joka Meksikon MM-rallissa nousi palkintopallille, oli vuonna 2005 toiseksi sijoittunut Marcus Grönholm. Kaksi vuotta myöhemmin Grönholm oli toistamiseen toinen ja seuraa palkintopallille teki kolmanneksi ajanut Mikko Hirvonen. Vuoden 2007 kilpailussa nähtiin suomalaisväriä myös tuotantoautojen palkintoseremoniassa, kun Kristian Sohlberg yhdessä kartanlukijansa Risto Pietiläisen kanssa sijoittui kolmanneksi. Vuonna 2011 Hirvonen oli toinen, Latvala kolmas ja SWRC:n puolella Juho Hänninen sijoittui toiseksi. Hirvonen ajoi vielä vuosina 2012-2013 kaksi kakkossijaa ja Jari Ketomaa sijoittui vuonna 2015 WRC2-luokassa kolmanneksi.

Erikoista

Vaikka Meksikon MM-rallissa on mukana vain 30 kuljettajaa, niin eri maiden kansallisuuksia mukana on silti peräti 16 kappaletta. Ja kun mukaan lasketaan myös kartanlukijat, niin eri kansallisuuksien määrässä päästään jo yhdeksääntoista. Eniten kuljettajia tulee isäntämaasta Meksikosta, kuusi, ja suomalaisia on toiseksi eniten, viisi kuljettajaa. Brittejä on neljä ja ranskalaisia, sekä espanjalaisia molempia kaksi.

Meksikossa on MM-rallia ajettu aiemmin siis 13 kertaa ja peräti yhdeksän kertaa on voittajan etunimi ollut Sebastien. Loeb on juhlinut Meksikossa voittoa vuosina 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, sekä 2012. Ogierin valtakausi käynnistyi vuonna 2013 tuoden “sille toiselle ranskalaismestarille” kolme peräkkäistä voittoa vuosina 2013-2015. Viimeisten kolmen vuoden aikana Meksikossa on voittoa juhlinut kolme eri kuljettajaa, kun Ogierin vuoden 2015 voiton jälkeen Latvala oli siis nopein vuonna 2016 ja viime vuonna ykkösenä ruutulipulle saapui Meeke.

Meksikon MM-rallin testierikoiskoe ajetaan Suomen aikaa torstaina kello 17.00 alkaen. Ensimmäinen erikoiskoe on puolestaan ohjelmassa torstain ja perjantain välisenä yönä kello 4.08. Rallin loppuratkaisuja seurataan Suomessa parhaaseen mahdolliseen katseluaikaan, sunnuntai-iltana.

Meksikon MM-ralli 2018 aikataulu

Torstai 8.3.

Testierikoiskoe – Llano Grande (5,31 km) klo 17.00

Perjantai 9.3.

EK 01 – Monster Street Stage GTO (2,53 km) klo 4.08
EK 02 – Duerte-Derramadero 1 (26,05 km) klo 18.33
EK 03 – El Chocolate 1 (31,44 km) klo 19.21
EK 04 – Ortega 1 (17,23 km) klo 20.14
EK 05 – Street Stage Leon 1 (1,11 km) klo 22.02

Lauantai 10.3.

EK 06 – Duerte-Derramadero 2 (26,05 km) klo 0.00
EK 07 – El Chocolate 2 (31,44 km) klo 0.48
EK 08 – Ortega 2 (17,23 km) klo 1.41
EK 09 – Autodromo de Leon 1 (2,30 km) klo 4.06
EK 10 – Autodromo de Leon 2 (2,30 km) klo 4.11

Erikoiskokeet: 157,68 km (ek:t 1-10)
Siirtymäosuudet: 347,47 km
Kokonaismatka: 505,15 km

EK 11 – Guanajuatito 1 (30,97 km) klo 16.33
EK 12 – Otates 1 (26,37 km) klo 18.11
EK 13 – El Brinco 1 (9,98 km) klo 19.08
EK 14 – Guanajuatito 2 (30,97 km) klo 22.21
EK 15 – Otates 2 (26,37 km) klo 23.54

Sunnuntai 11.3.

EK 16 – El Brinco 1 (9,98 km) klo 0.38
EK 17 – Autodromo de Leon 3 (2,30 km) klo 1.38
EK 18 – Autodromo de Leon 4 (2,30 km) klo 1.43
EK 19 – Street Stage Leon 2 (1,11 km) klo 4.26

Erikoiskokeet: 140,35 km (ek:t 11-19)
Siirtymäosuudet: 200,20 km
Kokonaismatka: 340,55 km

EK 20 – Alfaro (24,32 km) klo 16.18
EK 21 – Las Minas 1 (11,07 km) klo 18.08
EK 22 – Las Minas 2 (11,07 km) klo 20.18 Power Stage

Erikoiskokeet: 46,46 km (ek:t 20-22 / 344,49 km)
Siirtymäosuudet: 163,72 km (711,39 km)
Kokonaismatka: 210,18 km (1055,88 km)

Suluissa koko kilpailu yhteensä
Kaikki ajat Suomen aikoja

Rallin MM-sarjan pistetilanteet 2/13 osakilpailua

Kuljettajat

1) Thierry Neuville (BEL) Hyundai 41
2) Sebastien Ogier (FRA) M-Sport Ford 31
3) Jari-Matti Latvala Toyota 23
4) Esapekka Lappi Toyota 23
5) Ott Tänak (EST) Toyota 21
6) Andreas Mikkelsen (NOR) Hyundai 21
7) Craig Breen (IRL) Citroen 20
8) Kris Meeke (GBR) Citroen 17
9) Hayden Paddon (NZL) Hyundai 10
10) Elfyn Evans (GBR) M-Sport Ford 8
11) Mads Östberg (NOR) Citroen 8
12) Teemu Suninen M-Sport Ford 4
13) Bryan Bouffier (FRA) M-Sport Ford 4
14) Jan Kopecky (CZE) Skoda 1

Kartanlukijat

1) Nicolas Gilsoul (BEL) 41
2) Julian Ingrassia (FRA) 31
3) Miikka Anttila 23
4) Janne Ferm 23
5) Martin Järveoja (EST) 21
6) Anders Jäger (NOR) 21
7) Scott Martin (GBR) 20
8) Paul Nagle (IRL) 17
9) Seb Marshall (GBR) 10
10) Daniel Barritt (GBR) 8
11) Torstein Eriksen (NOR) 8
12) Mikko Markkula 4
13) Xavier Panseri (FRA) 4
14) Pavel Dresler (CZE) 1

Autonvalmistajat

1) Hyundai 54
2) Toyota 53
3) Citroen 46
4) M-Sport Ford 43

WRC2

1) Jan Kopecky (CZE) Skoda 25
1) Takamoto Katsuta (JPN) Ford 25
3) Eddie Sciessere (ITA) Citroen 18
3) Pontus Tidemand (SWE) Skoda 18
5) Ole Christian Veiby (NOR) Skoda 15
5) Teemu Suninen M-Sport Ford 15
7) Guillaume de Mevius (BEL) Peugeot 12
7) Mattias Adielsson (SWE) Skoda 12
9) Janne Tuohino Skoda 10
10) Jari Huttunen Hyundai 8
11) Hiroki Arai (JPN) Ford 6
12) Lars Stugemo (SWE) Skoda 4
13) Lukasz Pieniazek (POL) Skoda 2
14) Jarmo Berg Skoda 1

WRC2 tallit

1) Skoda Motorsport II 25
1) Tommi Mäkinen Racing 25
3) M-Sport Ford 18
3) Skoda Motorsport 18
5) Toksport World Rally Team 15
6) Hyundai Motorsport 12
7) Printsport 10
8) S.A Motorsport Italia Srl 8

WRC3

1) Denis Rådström (SWE) Ford 25
1) Enrico Brazzoli (ITA) Peugeot 25
3) Taisko Lario Peugeot 19
4) Amaury Molle (BEL) Peugeot 18
4) Emil Bergkvist (SWE) Ford 18
6) Julius Tannert (GER) Ford 15
7) Jean-Baptiste Franceschi (FRA) Ford 12
8) Terry Folb (FRA) Ford 10
9) Yuriy Protasov (UKR) Citroen 8
10) Callum Devine (IRL) Ford 6
11) Emilio Fernandez (CHI) Ford 2
12) Luca Bottarelli (ITA) Ford 1

Juniorit (JWRC)

1) Denis Rådström (SWE) Ford 34
2) Emil Bergkvist (SWE) Ford 23
3) Julius Tannert (GER) Ford 15
4) Jean-Baptiste Franceschi (FRA) Ford 12
5) Terry Folb (FRA) Ford 10
6) Callum Devine (IRL) Ford 8
7) Emilio Fernandez (CHI) Ford 7
8) Luca Bottarelli (ITA) Ford 4
9) Ken Torn (EST) Ford 4
10) David Holder (AUS) Ford 2
11) Tom Williams (GBR) Ford 1

 

 

Lue myös! Rallin MM-sarjan erikoistilastot 2018

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Rallin MM-sarjan virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit