WRC faktat 5/2018: Argentiinan MM-rallin tärkeimmät tiedot ja aikataulu

25.4.2018 / 08:29
Jari-Matti Latvala Argentiinan MM-rallissa viime vuonna (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.comin WRC faktat -sivu kertoo aina ennen jokaista MM-rallia tulevan kilpailun kaikki tärkeimmät tiedot, aikataulun, sekä sukeltaa kyseisen osakilpailun historiaan. Rallin MM-sarjan kauden 2018 viides osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Argentiinan soralla Etelä-Amerikassa.

Argentiinan MM-ralli on kuulunut rallin MM-sarjaan jo vuodesta 1980 lähtien ja aluksi se kantoi nimeä Rally Codasur. Vain kolme kertaa, vuosina 1982, 1995 ja 2010, Argentiinassa on ajettu jotain muuta kuin MM-ralli. Tai no vuonna 1982 ei ajettu ollenkaan ja syynä oli Falklandin sota. Vuonna 1995 Argentiinassa taisteltiin MM-pisteistä ainoastaan kaksilitraisilla ja kaksivetoisilla autoilla ja vuonna 2010 IRC-sarja vieraili tässä Etelä-Amerikan suurvaltiossa.

Rallin keskuspaikkana toimii Villa Carlos Pazin kaupunki (noin 80 000 asukasta), joka tunnetaan suosittuna turistikohteena. Kaupunki sijaitsee Cordoban maakunnan pohjoisosassa ja matkaa Argentiinan pääkaupunkiin Buenos Airesiin on noin 700 kilometriä. Keskuspaikka on sijainnut Cordoban maakunnassa jo vuodesta 1984 lähtien, mutta Villa Carlos Pazin kaupungissa nyt vasta toista kertaa. Cordoban maakunnan pääkaupunki on Cordoba, joka on asukasluvultaan (1,5 miljoonaa) Argentiinan toiseksi suurin kaupunki heti pääkaupunki Buenos Airesin jälkeen.

Hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier on voittanut tällä kaudella neljästä ajetusta osakilpailusta kolme ja lähtee Argentiinaan 17 pisteen etumatkalta Thierry Neuvilleen nähden. Kärkikaksikko on jo ottanut hieman etumatkaa muihin, sillä kolmantena oleva Ott Tänak on jäänyt Ogierista jo 39 pistettä. Esapekka Lappi on parhaana suomalaisena kuudentena ja Jari-Matti Latvala seitsemäntenä.

Autot

Tänä vuonna Argentiinan MM-rallissa nähdään mukana 29 kilpailijaparia, kun vuosi sitten vastaava määrä oli 22. Kaikki neljä tehdastiimiä ovat liikkeellä kolmen autokunnan voimin. M-Sport Fordin Sebastien Ogier ja Elfyn Evans saavat jälleen yhden osakilpailun tauon jälkeen tallikaverikseen Teemu Sunisen. Hyundai on liikkeellä samalla kolmikolla kuin Korsikassakin, Andreas Mikkelsen, Thierry Neuville ja Dani Sordo.

Toyotan trio on sama kuin on ollut kaikissa alkukauden osakilpailuissakin, eli Tommi Mäkisen johtamalle tiimille MM-pisteitä keräävät Jari-Matti Latvala, Esapekka Lappi, sekä Ott Tänak. Citroenin “lööppihuuma” on nyt hetkeksi siirretty sivuun ja palattu takaisin päiväjärjestykseen, kun Kris Meeke saa tallikaverikseen parin kuukauden tauon jälkeen Craig Breenin. Kolmatta Citroenia ohjastaa ja rallia parhaalta katselupaikalta katselee Khalid Al-Qassimi rahasalkkuineen.

WRC2-luokassa nähdään 13 autokuntaa, joista kymmenen taistelee luokan MM-pisteistä. Ennakkosuosikkina matkaan lähtee WRC2-luokan hallitseva maailmanmestari Pontus Tidemand, joka ajoi voittoon maaliskuussa Meksikossa ja oli Ruotsin MM-rallissa toinen. Kovimman vastuksen ruotsalainen tulee saamaan mitä suuremmalla todennäköisyydellä Skoda-tallikavereiltaan Kalle Rovanperältä, sekä Ole Christian Veibylta. Hyviä otteita on lupa odottaa myös Ford-nelikolta Gus Greensmith, Pedro Heller, Marco Bulacia ja Nil Solans, mutta lähinnä vain yksittäisten ek-aikojen osalta. Skoda-trio ottanee ilman murheita kokonaistilanteessa kolmoisjohdon haltuunsa heti alusta lähtien.

Reitti

Ralli on Etelä-Amerikassa ollut aina erittäin suosittu urheilulaji ja niin myös Argentiinassa, missä MM-rallia vuosittain paikan päällä seuraa yli miljoona katsojaa. Tässä maassa perinteisiin kuuluu myös se, että erikoiskokeille lähdetään jo hyvissä ajoin, tehdään leiri ja yövytään paikan päällä, jotta mahdollisuudet hyvään katselupaikkaan ovat olemassa.

Argentiinan MM-ralli on tunnettu vaihtelevista sorateistään. Mukaan mahtuu nopeita teitä Santa Rosa de Calamuchitan laaksossa, sekä kapeita, korkealla ajettavia vuoristoteitä Traslasierran vuoristossa. Pehmeillä sorateillä ajettaessa urat saattavat kahteen kertaan ajettavien erikoiskokeiden toisilla ajokerroilla olla syviä ja aiheuttaa sitä kautta omat haasteensa kuljettajille. Laaksossa ajettavat erikoiskokeet sisältävät jokien ylityksiä ja näissä kohdissa vesi tunnetusti lentää tarjoten niin yleisölle, kuin kuvaajillekin runsaasti nähtävää.

Ensimmäinen erikoiskoe ajetaan torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa ja kyseessä on Villa Carlos Pazin kaupungissa nyt ensimmäistä kertaa ajettava yleisöerikoiskoe. Perjantaina liikutaan Santa Rosa de Calamuchitan laaksoissa ja seitsemälle erikoiskokeelle yhteispituutta kertyy reilut 154 kilometriä.

Lauantaina siirrytään länteen Punilla Valleyhin ja ohjelmassa on jälleen seitsemän erikoiskoetta (146,88 km). Sunnuntaina, rallin päätöspäivänä, ollaan perinteiseen tyyliin Traslasierran vuoristossa, missä erikoiskokeita ajetaan parhaimmillaan jopa yli 2100 metriä merenpinnan yläpuolella. Päätöspäivän ehdoton klassikko on tottakai kahteen kertaan ajettava El Condor, joka toimii myös rallin päättävänä Power Stage -erikoiskokeena. El Condor ajetaan tänä vuonna päinvastaiseen suuntaan kuin aiemmin.

Tänä vuonna erikoiskokeiden osalta kilometrejä kuljettajille kertyy ajettavaksi reilut 358. 37 vuotta sitten tilanne oli hieman toisenlainen, kun vuoden 1981 Argentiinan MM-rallissa 17 erikoiskokeella yhteispituutta oli 1346,60 kilometriä. Avauspäivänä vasta lämmiteltiin (109,30 km), mutta kolmena seuraavana ajopäivänä jokaisena ajettiin enemmän ek-kilometrejä, kuin tämänvuotisessa kilpailussa yhteensä. Pisin erikoiskoe oli pituudeltaan 158,30 kilometriä.
Vuoden 1981 Argentiinan MM-ralli onkin rallin MM-sarjan kaikkien aikojen neljänneksi pisin kilpailu erikoiskokeiden yhteispituuden osalta.

Suomalaiset

Ensimmäinen suomalaiskuljettaja, joka Argentiinan MM-rallissa nousi palkintopallille, oli vuonna 1980 Mercedes-Benz 500 SLC -autolla kolmanneksi ajanut Hannu Mikkola. Mikkola toi Suomeen myös ensimmäisen MM-voiton Argentiinan maalta ja tämä tapahtui vuonna 1983, kun Audi-kuljettajat Mikkolan, Stig Blomqvistin, Michele Moutonin ja Shekhar Mehtan johdolla jyräsivät neloisvoittoon. Seuraavana vuonna Audi otti kolmoisvoiton ja Mikkola oli toinen.

Timo Salonen juhli voittoa Argentiinassa mestaruuskaudellaan 1985. Markku Alen ajoi vielä vuonna 1986 toiseksi, mutta sen jälkeen seuraavaa suomalaiskuljettajaa palkintopallille jouduttiinkin odottamaan seitsemän vuotta, kunnes 1993 Juha Kankkunen juhli yhtä tuon kauden voitoistaan matkalla uransa neljänteen maailmanmestaruuteen. Ari Vatanen teki tunteikkaan paluun Argentiinan MM-ralliin vuonna 1994 sijoittuen kolmanneksi. Vuonna 1985 Vatanen oli lähellä kuolla Argentiinassa sattuneessa rajussa ulosajossa.

Tommi Mäkisestä tuli vuonna 1997 ensimmäinen ja edelleen ainoa suomalaiskuljettaja, joka on onnistunut uusimaan Argentiinassa edellisen vuoden voittonsa. Mäkinen oli lopulta ykkönen kolmena vuonna peräkkäin (1996-1998). Vuoden 1998 kilpailussa nähtiin ensimmäistä kertaa Argentiinan MM-rallin historiassa kaksi suomalaiskuljettajaa palkintopallilla, kun Mäkisen seuraksi nousi kolmanneksi sijoittunut Kankkunen, joka uusi vuoden 1993 voittonsa vuonna 1999.

Vuonna 2000 Richard Burnsin jälkeen kaksi seuraavaa palkintosijoitusta menivät suomalaisille järjestyksessä Marcus Grönholm ja Mäkinen. Grönholmin uran ainoa voitto Argentiinasta tuli vuonna 2003. 2004 Jani Paasonen kirjautti nimensä historiankirjoihin olemalla ensimmäinen suomalaiskuljettaja, joka yltää muun kuin yleiskilpailun voittoon. Paasonen kaasutteli ykköseksi tuotantoautojen ryhmässä.

Grönholm ajoi kakkossijat vuosina 2005 ja 2007. Mikko Hirvosen saldo Argentiinasta oli kaksi kakkossijaa (2011, 2012), sekä yksi kolmas sija (2007). Jari-Matti Latvalan CV:stä puolestaan löytyvät Argentiinan voitto vuodelta 2014, sekä kolmas sija vuodelta 2013. Viimeisten kolmen vuoden aikana ei Argentiinan MM-rallissa ole nähty palkintopallilla suomalaiskuljettajia.

Erikoista

Argentiinan MM-rallin aikataulu on kuin luotu suomalaisille rallifaneille. Avauserikoiskoe torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa vaatii vielä valvomista, mutta perjantain erikoiskokeet kaasutellaan niin, että ensimmäinen starttaa päivällä kello 14.13 ja viimeinen illalla kello 22.51. Lauantain aikataulu on lähes sama, tosin viimeinen erikoiskoe käynnistyy jo kello 20.35. Sunnuntain loppuhuipennus nähdään Suomessa iltapäivällä ja alkuillasta.

Argentiinassa keskinopeuksien vaihtelut erikoiskokeiden välillä ovat suurimmat kuin missään muualla, kun mukaan ei lasketa MM-rallien hitaita yleisöerikoiskokeita. Viime vuonna Argentiinan MM-rallissa nopeimman ns. normaalin erikoiskokeen keskinopeus oli 118,9 km/h, kun taas hitain kirjattiin lukemin 74,7 km/h. Tosin nämä lukemat ovat kaukana vuoden 1983 kilpailusta, jolloin tehtiin rallin MM-sarjan edelleen voimassa oleva ennätys. Stig Blomqvistin keskinopeus Argentiinan MM-rallin avauserikoiskokeella kun oli täysin käsittämätön 189,5 km/h!

Rallin viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier on urallaan voittanut 43 MM-rallia, mutta ei kertaakaan Argentiinassa. Kyseessä onkin nyky-MM-sarjan ainoa osakilpailu mitä ranskalainen ei ole onnistunut voittamaan. Ogier on osallistunut Argentiinan MM-ralliin kahdeksan kertaa ja kolme kertaa (2013, 2014 ja 2016) sijoitus on ollut toinen.

Kaksi vuotta sitten Ogier starttasi rallin päättäneelle Power Stage -erikoiskokeelle 2,6 sekuntia kilpailua siinä vaiheessa johtaneesta Hayden Paddonista jääneenä ja harva uskoi enää tässä kohtaa Paddonin voiton mahdollisuuksiin. Toisin kuitenkin kävi, Paddon ajoi viimeiselle erikoiskokeelle hurjan pohja-ajan lyöden Ogierin peräti 11,7 sekunnilla ja näin ollen Ogier jäi vieläkin ilman sitä ensimmäistä Argentiinan MM-rallin voittoaan.

Argentiinan MM-ralli käynnistyy erikoiskokeiden osalta Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä kello 1.08 Suomen aikaa. Avauspäivän ohjelmassa on vain yksi, lyhyt yleisöerikoiskoe. Rallin päättävä viimeinen erikoiskoe käynnistyy puolestaan sunnuntaina kello 18.18 Suomen aikaa. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Argentiinan MM-ralli 2018 aikataulu

Torstai 26.4.

Testierikoiskoe – Villa Carlos Paz – Cabalango (6,01 km) klo 14.00

Perjantai 27.4.

EK 01 – SSS Villa Carlos Paz (1,90 km) klo 1.08
EK 02 – Las Bajadas – Villa Del Dique 1 (16,65 km) klo 14.13
EK 03 – Amboy – Yacanto 1 (33,58 km) klo 15.00
EK 04 – Santa Rosa – San Agustin 1 (23,85 km) klo 16.13
EK 05 – SSS Fernet Branca 1 (6,04 km) klo 18.08
EK 06 – Las Bajadas – Villa Del Dique 2 (16,65 km) klo 20.51
EK 07 – Amboy – Yacanto 2 (33,58 km) klo 21.38
EK 08 – Santa Rosa – San Agustin 2 (23,85 km) klo 22.51

Erikoiskokeet: 156,10 km
Siirtymäosuudet: 512,01 km
Kokonaismatka: 668,11 km

Lauantai 28.4.

EK 09 – Tanti – Mataderos 1 (13,92 km) klo 14.23
EK 10 – Los Gigantes – Cuchilla Nevada 1 (16,02 km) klo 15.08
EK 11 – Cuchilla Nevada – Rio Pintos 1 (40,48 km) klo 15.35
EK 12 – SSS Fernet Branca 2 (6,04 km) klo 17.38
EK 13 – Tanti – Mataderos 2 (13,92 km) klo 19.23
EK 14 – Los Gigantes – Cuchilla Nevada 2 (16,02 km) klo 20.08
EK 15 – Cuchilla Nevada – Rio Pintos 2 (40,48 km) klo 20.35

Erikoiskokeet: 146,88 km
Siirtymäosuudet: 198,11 km
Kokonaismatka: 344,99 km

Sunnuntai 29.4.

EK 16 – Copina – El Condor 1 (16,43 km) klo 15.08
EK 17 – Giulio Cesare – Mina Clavero (22,41 km) klo 15.55
EK 18 – Copina – El Condor 2 (16,43 km) klo 18.18 Power Stage

Erikoiskokeet: 55,27 km (358,25 km)
Siirtymäosuudet: 232,28 km (942,40 km)
Kokonaismatka: 287,55 km (1300,65 km)

Suluissa koko kilpailu yhteensä
Kaikki ajat Suomen aikoja

Rallin MM-sarjan pistetilanteet 4/13 osakilpailua

Kuljettajat

1) Sebastien Ogier (FRA) 84
2) Thierry Neuville (BEL) 67
3) Ott Tänak (EST) 45
4) Andreas Mikkelsen (NOR) 41
5) Kris Meeke (GBR) 36
6) Esapekka Lappi 36
7) Jari-Matti Latvala 31
8) Dani Sordo (ESP) 30
9) Craig Breen (IRL) 20
10) Elfyn Evans (GBR) 18

———-

16) Teemu Suninen 4

Autonvalmistajat

1) Hyundai 111
2) M-Sport Ford 107
3) Toyota 93
4) Citroen 81

WRC2 kuljettajat

1) Jan Kopecky (CZE) 50
2) Pontus Tidemand (SWE) 43
3) Takamoto Katsuta (JPN) 29
4) Ole Christian Veiby (NOR) 27
5) Eddie Sciessere (ITA) 18
5) Gus Greensmith (GBR) 18
5) Yoann Bonato (FRA) 18
8) Jari Huttunen 16
9) Teemu Suninen 15
9) Pedro Heller (CHL) 15
9) Fabio Andolfi (ITA) 15

———-

17) Janne Tuohino 10
17) Kalle Rovanperä 10
22) Jarmo Berg 1

Täydelliset pistetilanteet
Rallin MM-sarjan erikoistilastot 2018

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Rallin MM-sarjan virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit