WRC-pomo Jarmo Mahonen: “Säännöt eivät muutu”

27.4.2016 / 14:06
MM-rallijohtaja Jarmo Mahonen ymmärtää Sebastien Ogierin ärtymyksen, mutta ei lupaa sääntöihin muutosta. (kuva: Marko Mäkinen)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier kritisoi päättyneessä Argentiinan MM-rallissa rooliaan ensimmäisenä autona reitillä. Hän nurisi, että häviää muille auratessaan tiestä irtosoraa. Sääntöihin ei kuitenkaan ole tulossa muutoksia, sanoo FIAn MM-rallitoimintojen johtaja Jarmo Mahonen. 

Ogier mökötti läpi viikonlopun, ja jaksoi lähes jokaisessa käänteessä sanoa, että ”ajaminen on turhauttavaa”, ja että ”ei jaksaisi enää itsekään toistella samaa”.

– Taistelen olosuhteita, en muita kuljettajia vastaan, hän mm. totesi WRC-ralliradion haastattelussa.

Kansainvälisen autoliitto FIAn MM-rallitoimintojen johtaja Jarmo Mahonen sanoo, että muutoksia sääntöihin ei ole luvassa.

– Haluan katsoa koko kauden olemmeko onnistuneet säännöissä. Se jälkeen mietimme asiaa, Mahonen sanoo Autosport-lehdelle.

– Ymmärrän hänen (Ogierin) tunteensa ja hänen turhautumisensa. Meidän on kuitenkin katsottavaa asiaa isossa kuvassa koko MM-sarjan kannalta. Hänen ei tarvitse, ja ymmärrän hänen itsekkyytensä. Siksi hän on niin menestynyt, Mahonen jatkaa.

Ogier ei kyennyt Argentiinassa voittotaisteluun juuri lainkaan kahden ensimmäisen päivän aikana. Hän ajoi ”vain” neljä erikoiskokeen pohja-aikaa. Viimeisenä ajopäivänä Ogier kuitenkin nousi voittokamppailuun, kun ensin Jari-Matti Latvala putosi pelistä, ja kun Hayden Paddon otti hetken aikaa liian varmanpäälle. Paddon lopulta voitti ja Ogier oli toinen.

– Kukaan ei voi sanoa, etteikö tämä olisi lajille hyvä asia. Katsokaa Argentiinan sunnuntaita. Se oli erittäin jännittävä, ja sitä me tarvitsemme, Mahonen sanoo Autosportille.

MM-osakilpailuissa kaksi ensimmäistä päivää ajetaan MM-pisteiden mukaisessa järjestyksessä. Viimeisenä ajopäivänä ajetaan sen hetkisen tuloslistan mukaan kärjen osalta käännetyssä järjestyksessä.

Nyt kun Ogier johtaa sarjaa, hän joutuu ajamaan ensimmäisenä autona kahden päivän ajan. Soraralleissa tästä on kiistatta haittaa. Tienpinnassa on irtosoraa, jonka päällä Ogier ajaa. Hänen jälkeensä tiessä on jo puhtaampi ja pitävämpi ura, jolloin takana tulevat saavat hieman hyötyä.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit