WRC2-luokan Suomi-Ruotsi maaottelu päättyi Tidemandin ulosajoon – Suomalaiset kaksoisjohdossa

1.7.2016 / 20:22
Teemu Suninen metsästää Puolasta kauden kolmatta WRC2-luokan voittoa (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Puolan MM-rallissa perjantaina peräti viidelle erikoiskokeelle WRC2-luokassa pohja-ajan ajanut Pontus Tidemand ajoi ulos perjantain toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Tämä tarkoitti samalla sitä, että suomalaisduo Teemu Suninen ja Esapekka Lappi nousivat luokan kaksoisjohtoon.

Kahdeksan ajetun erikoiskokeen jälkeen Pontus Tidemandin johto WRC2-luokassa oli 10,2 sekuntia Teemu Suniseen nähden, kun taas Esapekka Lappi oli jäänyt ruotsalaisesta 13,4 sekuntia. Yhdeksännellä erikoiskokeella Suninen ajoi toisen peräkkäisen pohja-aikansa rallissa vankistaen näin johtoasemaansa Lappiin nähden, joka hävisi erikoiskokeella Suniselle 1,9 sekuntia. Lappi on ajanut perjantaina yhden pohja-ajan. Tidemandin mahdollisuudet kärkisijoihin kariutuivat ulosajoon.

– Ok, täällä ollaan ja tästä on hyvä jatkaa huomenna. Harmi homma Pontuksen kannalta (ulosajo). Luulen, että hän osui penkkaan 90 asteen mutkassa kapeassa kohdassa, Lappi arvioi WRC.comin haastattelussa perjantain viimeisen pitkän erikoiskokeen maalissa.

Suninen puolestaan on koko iltapäivän ajan harmitellut autonsa toimivuutta erikoiskokeiden loppuvaiheilla.

– En ymmärrä. Sama kaava toistuu jälleen. Ensimmäinen väliaikamme on todella hyvä, mutta viimeisillä kilometreillä häviämme. Tiimi vaihtoi paljon osia varmuuden vuoksi, mutta mitään sataprosenttista apua niistä ei löytynyt, Suninen kommentoi Facebook-sivullaan kuudennen erikoiskokeen jälkeen ja yhdeksännen erikoiskokeen maalissa kommentit samasta aiheesta saivat jatkoa.

– Hävittiin taas aikaa viimeisellä sektorilla. Meidän täytyy tutkia mikä on vikana. Se on ongelma, Suninen harmitteli.

Perjantaina ajetaan vielä yksi lyhyt yleisöerikoiskoe. Lauantain ajopäivä käynnistyy kello 10.55. UrheiluUutiset.com seuraa Puolan MM-rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

WRC2-luokka 9/21 ek:n jälkeen

1) Teemu Suninen (Skoda) 1.01.31,5
2) Esapekka Lappi (Skoda) + 5,1
3) Elfyn Evans (Ford) + 22,0
4) Karl Kruuda (Ford) + 29,7
5) Nicolas Fuchs (Skoda) + 1.06,4
6) Julien Maurin (Skoda) + 2.01,3

Pohja-ajat: Tidemand 5, Suninen 2, Kruuda 1, Lappi 1
Sunisen keskinopeus: 116,5 km/h

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit