Yksi heistä on Flying Finn Future Star 2019 – Valinta julkistetaan keskiviikkona

18.6.2019 / 20:16
Arttu Lähdeniemi, Lauri Joona vai Sami Pajari? (Kuva: AKK-Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Aiemmin Tulevaisuuden Tähti nimellä kulkenut kilpailu on nykyisin Flying Finn Future Star -kilpailu, mutta palkinto voittajalle on edelleen sama: täydellinen kilpailupaketti Suomen MM-ralliin. Tänä vuonna tuosta palkinnosta taistelevat Arttu Lähdeniemi, Lauri Joona, sekä Sami Pajari.

Valintatilaisuuden finalistien nimet ratkesivat viime viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä ajetussa kauden viidennessä SM-rallissa. Flying Finn Future Star -valintatilaisuuteen oli mahdollista selviytyä tänä vuonna mikäli oli syntynyt 1. tammikuuta 1994 tai sitä myöhemmin, ilmoittautui mukaan kilpailuun ennen kauden alkua ja sijoitus SM3-luokan pisteissä viiden ajetun SM-osakilpailun jälkeen oli viiden parhaan joukossa.

Lopulta nämä kriteerit Seinäjoen SM-rallin jälkeen täyttivät Arttu Lähdeniemi, SM3-luokan pistejohtaja Lauri Joona, Seinäjoella luokkavoittoon ajanut Sami Pajari, sekä viime vuoden Flying Finn Future Star -kilpailun voittaja Henri Hokkala, joka kuitenkin vetäytyi valintatilaisuudesta viime hetkillä. Yhtenä kilpailun suurimmista ennakkosuosikeista yleisesti pidetty Aleksi Röyhkiö joutui pettymään Seinäjoella, kun taival päättyi keskeytykseen ja se yhdistettynä Joensuun osakilpailun keskeytykseen tiesi sitä, että pistemäärä ei ylöjärveläisellä riittänyt finaaliin asti.

Valintatilaisuudessa Pajulahdella kahden päivän aikana kuljettajien ajoanalyysi tehtiin perustuen kauden varrella annettuihin näyttöihin. Ajoanalyysin lisäksi testissä arvioitiin kuljettajien fyysisiä ja psyykkisiä ominaisuuksia, sekä PR- ja mediatilanteissa suoriutumista. Kilpailun voittaja saa täydellisen kilpailupaketin Suomen MM-ralliin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Paketti sisältää kilpailukaluston, sekä huoltopaketin, renkaat, polttoaineet, osallistumismaksut, kilpailuun valmistavan testin, koulutuksen, valmennuksen, sekä PR- ja media-asioiden konsultoinnin.

Tänä vuonna kilpaillaan myös toisesta palkinnosta, kun kauden päätteeksi järjestetään toinen valintatilaisuus, jonka voittaja saa tallipaikan rallin MM-sarjaan ja junioriluokkaan (JWRC) kaudelle 2020. AKK:n tiedotteen mukaan voittaja voi olla sama näissä molemmissa kilpailuissa. Toisessa valintatilaisuudessa kuljettajia testataan samoilla asioilla kuin nyt Pajulahdella.

Vuoden 2019 Flying Finn Future Star julkistetaan keskiviikko-aamuna Helsingissä järjestettävässä tilaisuudessa. Suomen MM-ralli ajetaan 1.-4. elokuuta.

Heistä yksi valitaan Flying Finn Future Star 2019 kuljettajaksi

Arttu Lähdeniemi, 19

Syntynyt: 18.11.1999
Seura: PunMK/UA
Kotipaikka: Punkalaidun
Sijoitus SM3-luokassa: 4.
Auto: Ford Fiesta R2

Lauri Joona, 22

Syntynyt: 7.12.1996
Seura: Sastamalan UA
Kotipaikka: Sastamala
Sijoitus SM3-luokassa: 1.
Auto: Ford Fiesta R2

Sami Pajari, 17

Syntynyt: 1.12.2001
Seura: HeiUA
Kotipaikka: Lahti
Sijoitus SM3-luokassa: 3.
Auto: Ford Fiesta R2

Aiemmat voittajat

2014 – Teemu Suninen
2015 – Jari Huttunen
2016 – Juuso Nordgren
2017 – Emil Lindholm
2018 – Henri Hokkala

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Moottoriurheilu.tv


Facebook kommentit