Yksi virhe maksoi Hatakalle paljon Tahkorallissa – “Pudotti sijoituksen harmillisen kauaksi”

14.3.2017 / 20:48
Tommi Hatakalle Tahkoralli toi SM3-luokasta yhdeksännen sijan (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Tommi Hatakka oli viime viikonlopun Tahko SM-rallissa menossa kovaa vauhtia kohti alkukauden parasta sijoitustaan, mutta viimeisen erikoiskokeen ongelmat pudottivat imatralaisen osakkeita.

Hallussa ollut SM3-luokan viides sija vaihtui yhdeksänteen, joten luonnollisesti Tommi Hatakka ja kartanlukija Henri Arpiainen olivat pettyneitä lopputulokseen.

– Auton kanssa oli pientä ongelmaa, mutta suurin syy löytyy peiliin katsomalla. Ajoin yhden risteyksen pitkäksi ja siinä peruutellessa hukkui paljon aikaa, kertoi pohja-ajalle 55 sekuntia hävinnyt Hatakka.

– Lopussa autoon iski joku sähkövika, jonka vuoksi moottorin kulkupuoli ei ollut parhaimmillaan. Sekin vaikutti tulokseen, sillä kuudes sija ei jäänyt kauaksi.

Uuden Opel Adam R2-auton kilpailukyky ei ole ollut Hatakan odotusten mukaan kärjen tasolla kuin muutaman kerran. Välähdys paremmasta vauhdista nähtiin Tahkorallin kolmannella erikoiskokeella, jossa tuloksena oli kolmas sija ja vain 0,7 sekuntia pohja-ajasta.

– Ajollisesti tämä oli parempi meille, jos verrataan edelliseen Mikkelin osakilpailuun. Yksi virhe vaan pudotti sijoituksen harmillisen kauaksi, summasi Hatakka.

Nyt edessä on kotimaan rallien osalta kevättauko. SM-sarja jatkuu Riihimäellä 20. toukokuuta.

Lähde: Tommi Hatakan tiedote


Facebook kommentit