YLE: Tykkimäen moottorirata säilyttämässä paikkansa Kouvolassa

22.2.2018 / 16:58
Rallicrossin SM-sarjan osakilpailu Kouvolan Tykkimäessä viime vuonna (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

YLE uutisoi torstaina, että Kouvolan kaupunki on saanut valmiiksi Kullasvaaran logistiikka-alueen maankäyttöratkaisun. Jo pitkään purku-uhan alla ollut Tykkimäen moottorirata on säilymässä nykyisellä paikallaan, sillä uudet tie- ja liittymälinjaukset eivät sitä uhkaa.

Kouvola on jo pitkään suunnitellut Kullasvaaraan muun muassa suurta rautatie- ja maantieterminaalia. Moottoriurheilun harrastajia nämä suunnitelmat ovat koskettaneet Tykkimäen moottoriradan kautta, sillä suunnitelmien mukaan kuutostieltä tullut liittymä olisi sijoittunut radan katsomon päälle ja rata-alueen poikki olisi kulkenut alueen katuja.

Torstaina YLE uutisoi, että Tykkimäen moottorirata olisi säilyttämässä paikkansa nykyisessä sijainnissaan Kouvolassa ja että uudet tie- ja liittymälinjaukset eivät enää rata-aluetta uhkaisi. YLEn uutisen mukaan uudessa yleissuunnitelmassa ja asemakaavaehdotuksessa nämä linjaukset kiertävät radan.

– Moottoriradan tulevaisuus on nyt sillä tavalla turvattu, että sillä ei ole maankäytön vuoksi ajolähtöä, Kouvolan yleiskaavapäällikkö Marko Luukkonen kommentoi YLEn haastattelussa.

Isossa roolissa nyt tehtyjen muutosten tekoon on ollut Kouvolan kaupungin moottoriurheilun harrastajilta saama palaute, jossa vaadittiin moottoriradan säilyttämistä. Tekninen lautakunta käsittelee asemakaavaehdotusta ensi viikolla.

Rallicrossin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan elokuun viimeisenä viikonloppuna Kouvolassa, Tykkimäen moottoriradalla.

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: YLE


Facebook kommentit