Yltääkö tulokas-Rytkönen Honkajoella todelliseen jättipottiin? – “Kyllähän se olisi iso juttu”

13.9.2019 / 16:28
Juha Rytkösen Ford otti hieman siipeensä Kouvolan osakilpailussa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjan viides ja samalla kauden viimeinen osakilpailu ajetaan lauantaina Pesämäen Moottoriradalla Honkajoella. Jännitystä riittää myös päätöskisaan, sillä Suomen mestaruudet on ratkaisematta vielä Supercar- ja Autokrossi-luokissa.

Supercar-luokan kärkipaikalta SM-finaaliin starttaa kauden kaikissa neljässä osakilpailussa kolmen sakkiin ajanut Juha Rytkönen, jolla pisteitä on tasan 100. Rytkönen ajaa ensimmäistä kauttaan SM-sarjan “kuninkuusluokassa”, joten Suomen mestaruus olisi viime kauden Autokrossi-luokan Suomen mestarilta ilmiömäinen suoritus.

– Kyllähän se olisi iso juttu, jos heti ensimmäisenä vuonna pystyisi ajamaan mestaruuden Supercarilla. Paljon on kuitenkin kuskeja, jotka on vuosia jo kiertänyt, niin olisihan se jonkinlainen jättipotti. Varmistelemaan ei oikeastaan voi lähteä. Koitetaan nyt panostaa täysillä, että saisi kaiken mahdollisen irti viimeisessä kisassa, Rytkönen lupaa.

Pistetaulukon toista sijaa pitää hallussaan Joni-Pekka Rajala (89) ja kolmantena on Jere Kalliokoski (87), jolta jäi Botniaringin osakilpailu väliin RallyX Nordicin kiireiden vuoksi. Mitalitaistelussa on vielä tiukasti mukana myös kärkikolmikon takana tasapisteissä vaanivat Riku Tahko (76) ja Toni Kuhanen (76).

– Rytkönen on ollut nopea ja Rajala myös, mutta yritetään kuitenkin tehdä kaikkemme. Rata on tuttu ja se sopii meidän autolle hyvin, takaa-ajoasemasta Honkajoelle starttaava Kalliokoski kertoo.

SRC-luokassa Suomen mestaruus ratkesi jo edellisessä Kouvolan osakilpailussa, kun Henri Haapamäki ajoi kauden neljännen voittonsa, eikä jättänyt muille enää mahdollisuuksia taistella mestaruudesta. Viikonloppuna SRC-luokassa saadaan kuitenkin uusi kuljettaja palkintopallin korkeimmalle korokkeelle, sillä Haapamäki osallistuu Supercar-luokkaan Ari Perkiömäeltä vuokratulla Ford Fiestalla.

SRC-luokassa on kuitenkin edessä vielä mielenkiintoinen taistelu kahdesta himmeämmästä SM-mitalista. Ainakin Jussi Klemola (88), Joni-Pekka “Jonttu” Rajala (81), Christian Jensen (76), Olli Lahti (70), sekä Toni Niemi (66) ovat valmiita pistämään kunnon shown pystyyn Pesämäellä.

Autokrossi-luokan SM-kausi on ollut historiallisen tasainen. Neljässä ensimmäisessä kisassa on juhlittu neljää eri voittajaa ja pistetaulukon kärkisijoilla on kova nippu kuljettajia hakemassa kruunua kaudelleen. Jori Seppälä (97) nousi edellisen osakilpailun voitollaan Rajalan ohi sarjan kärkipaikalle. Eroa miesten välillä on kuitenkin ainoastaan yhdeksän pistettä. Kolmantena on Jari Koivistoinen (77) ennen Ville Mikkosta (75) ja Tero Tukiaista (74).

– Kyllä on kausi mennyt hienosti. Ei ole ollut niitä tekniikkaongelmia, mitä viime kesänä oli. Nyt on pelannut auto hienosti ja loppua kohti vaan otteet parantuneet. Toivotaan, että jatkuu hyvä tahti Honkajoella ja pystytään se mestaruus nyt ottamaan. Vielä saa kuitenkin kilpaa ajaa ihan tosissaan, Seppälä muistuttaa.

Teksti: Taneli Niinimäki, rallicrossin SM-sarjan tiedotus


Facebook kommentit