Ypres-rallissa hurja määrä R5-autoja – Thierry Neuville kotirallissaan ykköstähti

23.6.2017 / 09:29
Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul kilpailevat juhannuksena Belgiassa (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Belgiassa ajetaan juhannusviikonloppuna mielenkiintoinen kilpailu, kun legendaarinen Ypres-ralli on kerännyt ison joukon ralliosaamista kaksipäiväiseen asfalttiralliin. Entisestään lisää mielenkiintoa rallia kohtaan luo rallin MM-sarjan tämän hetken pistekakkosen Thierry Neuvillen osallistuminen kotikilpailuunsa Hyundain i20 R5 -autolla.

Hyundai Motorsportin strategia on levittää tietoisuutta merkin R5-luokan ralliautosta tähtikuljettajiensa pienempiin ralleihin osallistumisten kautta, eikä ainoastaan profiloitua rallin MM-sarjaa kiertäväksi talliksi. Vuosi sitten juuri Ypres-rallissa ensiesiintymisensä, tosin silloin nolla-auton roolissa, suorittanut Hyundain i20 R5 -auto nähtiin aiemmin tällä kaudella Italian mestaruussarjassa Sanremo-rallissa ja silloin kuljettajana oli Hayden Paddon.

Tämän vuoden Ypres-rallissa mukana on yhteensä viisi Hyundain i20 R5 -autoa ja korealaismerkki nähdään mukana jokaisessa niissä kilpailuluokassa, missä Ypres-rallissa ajetaan mestaruussarjan pisteistä: Belgian sarjassa, Tour European Rally Series -sarjassa (TER), sekä Iso-Britannian sarjassa. Yhteensä mukana on 127 kilpailijaparia, mutta ei yhtään suomalaisia. R5-luokan autoja mukana on peräti 35 kappaletta: viiden Hyundain lisäksi 13 kappaletta Ford Fiestoja, 11 Skoda Fabiaa, neljä Citroen DS3:sta, sekä kaksi Peugeot 208 T16 -autoa.

Ensimmäistä kertaa Hyundain i20 R5 -auton rattiin rallin puitteissa hyppäävä Thierry Neuville yhdessä kartanlukijansa Nicolas Gilsoulin kanssa on Ypres-rallin ehdoton voittajasuosikki. Neuville, MM-sarjan tämän hetken pistekakkonen ja monen mielestä sarjan nopein kuljettaja juuri nyt, ajoi R5-autolla testiä ennen ralliviikonloppua ja belgialainen lähteekin kotiralliinsa hyvillä mielin. Ainoa tavoite luonnollisesti on voitto.

– Tietenkin on jännittävää tehdä paluu Belgiaan autolla, jolla on eväät voittaa kilpailu tänä vuonna. Meidän pitää saada kisaan vahva startti, jotta voimme osoittaa heti auton iskukyvyn isolle yleisölle, edellisen kerran vuonna 2011 Ypres-rallissa kilpaillut Neuville kommentoi Hyundai Motorsportin tiedotteessa.

Vuonna 2013 Neuville ajoi Ypres-rallissa nolla-autoa. Vuonna 2010 tuli Peugeotilla kolmas sija, mutta kolme muuta osallistumista (2008, 2009 ja 2011) ovat tuoneet yhtä monta keskeytystä.

– MM-sarjan kiireiden takia meillä ei ole ollut mahdollisuutta osallistua kotiralliimme viime vuosina. Kyseessä on ralli, jota emme Nicolaksen kanssa ole koskaan voittaneet, joten odotamme innolla tulevaa kisaa. Siitä tulee varmasti nautittava kokemus, etenkin kun meillä on hauska ja uniikki väritys autossa, Neuville hehkuttaa.

Neuvillen ohjastaman Hyundain värityksen tähän ralliin on suunnitellut 8-vuotias belgialainen Zoe Charlet, jonka idea voitti lapsille suunnatun “Back in Town” -kilpailun. Osallistujia oli useita satoja.

Kaksi suomalaista voittajalistalla

Mikäli Neuville pysyy tiellä koko rallin ajan ja Hyundai ei kärsi tekniikkamurheista, niin belgialaisen voittoa tuskin uhkaa kukaan. Haastajista esiin nousiin kuusi nimeä. Monte Carlon MM-rallissa tammikuussa WRC2-luokassa kolmanneksi ajanut Bryan Bouffier on sijoittunut Ypres-rallissa aiemmin kahdesti toiseksi. Bouffierin tavoin Skodalla kilpaileva Kris Princen oli viime vuonna tässä rallissa toinen.

25-vuotias Fredrik Åhlin on mielenkiintoinen nimi. Ruotsalainen Skoda-kuljettaja johtaa Britannian mestaruussarjaa tällä hetkellä ja on voittanut kauden kolmesta ensimmäisestä osakilpailusta kaksi. Åhlin on nyt toista kertaa urallaan mukana Ypres-rallissa. Vuonna 2011 debyytti päättyi keskeytykseen. Britannian sarjassa Åhlinin jälkeen pisteissä toisena oleva Osian Pryce (Ford) voitti viime vuonna rallin MM-sarjan yhteydessä ajetun Drive Dmack Cupin mestaruuden.

Kevin Abbring oli vuosi sitten se kuljettaja, joka ajoi ensimmäisenä kuljettajana uutta Hyundai i20 R5 -autoa rallissa, tosin siis nolla-autona. Tänä vuonna Abbring hakee menestystä Ypres-rallista Peugeotin ratissa. Hyundailla kilpaileva Giandomenico Basso on Italian viime vuoden mestari ja TER-sarjan tämän hetken pisteykkönen. Kokenut italialainen on voittanut urallaan myös kaksi rallin Euroopan mestaruutta.

Ensimmäisen kerran jo vuonna 1965 ajetun Ypres-rallin menestynein kuljettaja kautta aikojen on 11 voittoa ja yhteensä 14 palkintosijoitusta saavuttanut Neuvillen maanmies Freddy Loix. Suomalaisvoittoja vuosikymmenten saatossa on nähty kaksi. Henri Toivonen voitti Ypresin EM-rallin vuonna 1984 Porschella ja Juho Hänninen puolestaan Skodalla IRC- ja ERC-osakilpailun vuonna 2012. Muita isolle ralliyleisölle tuttuja nimiä voittajalistalta ovat mm. Walter Röhrl, Miki Biasion, Kris Meeke, Jimmy McRae, Jean Ragnotti, sekä Bruno Thiry.

Kaksipäiväinen Ypres-ralli käynnistyy perjantaina iltapäivällä ja päättyy myöhään lauantai-iltana. Ohjelmassa on 20 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 259 kilometriä. Torstaina ajetun testierikoiskokeen nopein oli Neuville, joka ainoana kuljettajana alitti reilun viiden kilometrin matkalla kolmen minuutin “rajapyykin”. Toiseksi nopeimman ajan tehnyt Bouffier hävisi Neuvillelle 1,7 sekuntia ja kolmas oli Abbring, jolla eroa kärkeen kertyi 1,9 sekuntia.

Testierikoiskokeen tulokset

1) Thierry Neuville (Hyundai) 2.58,4
2) Bryan Bouffier (Skoda) + 1,7
3) Kevin Abbring (Peugeot) + 1,9
3) Vincent Verschueren (Skoda) + 1,9
5) Fredrik Åhlin (Skoda) + 2,0
6) Kris Princen (Skoda) + 2,1
7) Guillaume Dilley (Hyundai) + 4,9
8) Keith Cronin (Ford) + 5,3
9) Bernd Casier (Ford) + 5,6
10) Hermen Kobus (Skoda) + 5,8

———-

15) Giandomenico Basso (Hyundai) + 6,9
18) Osian Pryce (Ford) + 9,4

 

 

 

Lue myös! Thierry Neuville kilpailee juhannuksena legendaarisessa Ypres-rallissa (7.6.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit