MOTORSPORT

17-vuotias huippulupaus Skodalla Suomen MM-ralliin!

Škoda Motorsport Suomen joukkue täydentyy Suomen MM-ralliin ralliautoilumme tulevaisuuden lupauksella 17-vuotiaalla Tuukka Kauppisella.

Škodan maahantuojalle Helkama-Autolle ralli ja Škoda Motorsport Suomi-rallitiimi ovat osa yhtiön DNA:ta. Toiminnallaan Škodan Suomen maahantuoja haluaa ensisijaisesti auttaa nuoria suomalaisia rallilupauksia kohti kansainvälisiä areenoita, kuten aiemmin muun muassa Kalle Rovanperän, Emil Lindholmin, Mikko Heikkilän sekä Lauri Joonan kohdalla.

Tänä vuonna Škoda Motorsport Suomen junioriohjelmaan liittyy lajin suuri tulevaisuuden lupaus Tuukka Kauppinen, joka debytoi Suomen MM-rallissa WRC2-luokassa. Nuoresta iästään huolimatta Kauppinen on jo lajin kaksinkertainen Suomen mestari, ja hän kilpailee tänä vuonna Rautio Motorsportin kuljettajana SM3-luokassa.

Kauppinen sekä hänen kartanlukijansa Veli-Pekka Karttunen saavat Suomen MM-ralliin ajettavakseen Škodan uusimman WRC2-luokan ralliauton Fabia RS Rally2:n. Ennen Jyväskylää Kauppinen ajaa sadan kilometrin edestä testiä ja testirallina Tampereella viikkoa ennen MM-rallia ajettavan kansainvälisen HYAcenter-rallin.

Kauppinen osallistuu MM-tason ralliin ensimmäistä kertaa. Hänellä ei ole aiempaa nelivetokokemusta rallista. Laukaalla asuvalle Kauppiselle Suomen MM-ralli on kilpailu, johon osallistumista hän on odottanut jo pitkään.

– On todella siistiä debytoida Suomen MM-rallissa uudella huippukalustolla. Pääsin viime talvena kertaalleen kokeilemaan WRC2-luokan Škodaa, ja olihan se hieno kokemus. En ole aiemmin ajanut edes neljää perättäistä päivää rallia, ja osa reitin teistä on minulle täysin uusia, joten paljon uutta opittavaa on edessä.

– Iso kiitos Helkama-Autolle sekä Rautio Motorsportille, että sain näin hienon mahdollisuuden kilpailla Jyväskylässä, Kauppinen kiittelee tiedotteessa.

Kauppinen kertoo hakevansa Tampereen testirallista ja Suomen MM-rallista tärkeää nelivetokokemusta sorapinnalta.

– Pitkä kilpailu, johon olen kuitenkin valmistautunut ennakkoon hyvin. Toivon, että auto tulee nopeasti tutuksi. Ensisijainen tavoitteeni on ajaa maaliin ja uskon, että EK-aikani kehittyvät kilpailun edetessä. Aion totutella neliveto-Škodaan rohkeasti, mutta järki päässä, Kauppinen lupaa.

Nuorelle keskisuomalaiskuljettajalle tulevan MM-reitin erikoiskokeet ovat nimiltään tuttuja, mutta käytännön ajokokemus teistä puuttuu. Ennakkoon Kauppinen odottaa eniten perjantaina kahdesti ajettavaa Myhinpään erikoiskoetta.

– Se on mielestäni reitin hienoin tie, ja odotan sen ajamista eniten. Reitillä on varmasti myös muita hienoja ja haastavia teitä. Makea juttu, että tämä on nyt totta ja kohta päästään ajamaan Škodalla rallia, Kauppinen hymyilee.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com