MOTORSPORT

F-Cup vetää Mynämäelle maailmantähtiä

F-Cupin kauden neljäs osakilpailu on perinteikäs, jo 47. kerran järjestettävä Rantaralli, joka kisataan lauantaina 8. kesäkuuta. Mynämäen ympäristössä ajetaan kuusi erikoiskoetta, joilla on mittaa 59 kilometriä. 

Mynämäellä nähdään Maailman hauskimmaksi mieheksi valittu Ismo Leikola, joka kilpailee Rantarallissa rahoitusyhtiö CapitalBoxin tukemana nuotista ajavien kategoriassa. Leikola ei suinkaan ole lähdössä pelkästään pitämään hauskaa, vaan jo opittuja oppeja noudattaen kehittämään itseään kilpailijana. 

Mynämäen jälkeen tämän vuoden kalenterissa Leikolalla on vielä ainakin elokuun 24.-25. päivinä ajettava Future SM-ralli Lahdessa.

– Odotan innolla jo tulevia kisoja. Ajatus on kytenyt pitkään, lähiaikoina toki enemmän. Sattumalta kun tapaa oikeita ihmisiä oikeissa olosuhteissa niin tällainen mahdollisuus tuli eteen. Ei sitä kauaa tarvinnut miettiä ja nyt ollaan tässä tilanteessa, Leikola paljastaa. 

Ensimmäinen kilpailukokemus miehellä on kuitenkin jo 12 vuoden takaa, vuonna 2012 koomikko osallistui Hankiralliin Ford Escort 1300 GT MKI:llä. Tuoreempaa kilpakokemusta tuli toukokuun lopulla Kouvolassa ajetussa RallyX Nordic -rallicross-sarjan osakilpailussa.

– Paljoakaan en muista siitä kisasta, auto oli hieno mutta aika tuhnu. Sen tietysti muistan, että viimeisiä ei oltu, Leikola naureskelee. 

Jatkuuko Lindroosin voittoputki?

Nuottikategoriassa alkukauden hallitsija on ollut Joonas Lindroos BMW M3:llaan. Kolme ison luokan voittoa, joista yksi korotetuilla pisteillä, on siivittänyt jämsäläisen 7,5 pisteen sarjajohtoon ennen väliluokan Honda Civic Type R -kuski Eetu Kortelaista, sekä kaksi pistettä kauempana pikkuluokan Juuso Jorvalaa, joka ajaa Toyota Corolla GT:llä. Lindroosin päihittämiseksi olisi haastajien nyt aika iskeä, onhan sarjakausi jo puolivälissä. 

Yleinen kategoria on Tomi Tikanmäen ja VW Golf GTI:n komennossa 8,5 pisteen turvin, kaksi väliluokan voittoa ja kertaalleen toinen korotetuilla pisteillä. Lähimpänä uhkana on pikkuluokassa ajava Eetu Kainulainen Toyota Starletilla, joka on Tikanmäen lisäksi ainoana saanut pisteitä kolmesta kisasta. 

Kolmantena pisteissä on pikkuluokassa ajava Aki Laakkio Toyota Corolla GT:llä, sekä Niko Jousi väliluokasta, eroa Tikanmäkeen 15,5 pistettä. Tilanteet kuitenkin tasoittuvat huomattavasti näidenkin nimien alapuolelta, jos kaikilta laskettaisiin jo nyt huonoin kisa pois, joten pakka on täysin auki.

Korhonen ennakkosuosikki

Senioreissa pistejohdossa on Reijo Muhonen BMW M3:lla kolmella luokkavoitolla, lähimpänä uhkana on viiden pisteen päässä Mika Korhonen Civic Type R:llä. Kolmospaikkaa pitää Heikki Hosionaho M3:lla, kaksi pistettä Korhosesta.

Senioreiden luokkajakona on nuotittavat ja nuotittomat, Korhonen on nuotittomista korkeimmalla ja kotikisaan lähdettäessä varmasti vahva menestyjäehdokas. Senioreissa viidellä kuljettajalla on pisteitä kolmesta kilpailusta.

Juniorit Hämäläisen komennossa

Junioreissa Tomi Hämäläinen on isossa luokassa napannut M3:llaan kolme voittoa, joista yksi korotetuilla pisteillä. Toisena on 5,5 pisteen päässä väliluokassa kolme voittoa Civic Type R:llään napannut Timo Viitanen, mutta Viitasella korotetut pisteet ovat vielä käyttämättä. 

Seuraavat kuljettajat ovat 7,5 pisteen päässä olevat pikkuluokan kuskit Otto Autio sekä Tommi Lämsä. Heillä tilastoissa on yksi keskeytyskin. Heidän kanssaan tasoissa on Ville Uski BMW:llä, jolla on pisteitä kolmesta kilpailusta. Junioreissa pisteitä on kerännyt kaikkiaan 32 kuljettajaa ja näistä yhdeksän on onnistunut ottamaan pisteitä kauden kaikista aiemmista kolmesta kisasta.

Karjalainen kärjessä

Neliveto Cupissa Pekka Karjalainen on Subaru Impreza 555:llaan kerryttänyt kuuden pisteen johdon Teemu Vesalaan (Mitsubishi Lancer EVO 9). Teuvo Niskala (Ford Fiesta Rally3) on puolestaan kolmen pisteen päässä Vesalasta, Niskala ei kuitenkaan ole Rantarallissa mukana. 

Neljäntenä pisteissä majaileva Timo Partanen on jäänyt Niskalasta neljä pistettä, koko kärkinelikon otettua pisteitä kaikista osakilpailuista, mutta hänkään ei ole Mynämäen starttilistalla. Edellä mainituista nimistä kukaan ei ole hyödyntänyt vielä korotettuja pisteitä. 

Mukana mielenkiintoisia vierailijoita

Tässä luokassa nähdään myös tukku mielenkiintoisia vierailijoita, jotka eivät aja kuitenkaan sarjapisteistä. Ralli SM -sarjan suorista lähetyksistä viime vuosilta paremmin tuttu Ville Pynnönen päättää pitkäksi venähtäneen kilpailutaukonsa Mynämäellä Renault Clio Rally3:lla.

Lue lisää: Pynnönen palaa rallipoluille kolmen vuoden tauon jälkeen – “Kyllä kilpailuhenkisyys sieltä nousee”

KMS Racing -tiimissä SM-sarjassa ajava Raoul Dahlqvist ja MM-sarjassa kilpaileva Ranskan Tristan Charpentier ovat kumpainenkin mukana Ford Fiesta Rally3-autoilla. Nopeita virolaisia puolestaan edustaa Kaspar Kasari Ford Fiesta R5:lla.

V1600 Cupissa tiukkaa

V1600 Cupin johdossa ajaa Otto Järvinen Suzukilla, vain 1,5 pisteen päässä on Lauri Ahoketo Nissan Almeralla. Kärkikaksikko on jo käyttänyt korotetut pisteiden mahdollisuuden, sen sijaan vain pisteen päässä Ahokedosta oleva Ford Focus -kuski Nuutti Korhonen ei ole vielä niin tehnyt. 

Myöskään vain pisteen päässä Korhosesta oleva Timo Rajala sekä Teemu Varjo eivät ole pistemahdollisuutta hyödyntäneet. Käyttääkö kaksi voittoa ajanut Varjo kotikisassaan tämän mahdollisuuden tai Korhonen lähes kotiteillään Askolassa kauden päätöksessä, jää nähtäväksi.

Koskinen karkaamassa

Nuorten Cupissa Veikka Koskinen ja Toyota Auris on kolmen voiton myötä ollut pitelemätön. Lähin uhkaaja Vili Hyytiäinen Opel Astra G CC:llä on Koskisesta yhdeksän pisteen päässä ja tämä kaksikko on ainoa jolla pisteitä on kolmesta kilpailusta. 

15 pisteen päässä Koskisesta onkin kolme nimeä, Miko Suvanto Seat Ibizalla, Rasmus Pentti Toyota Auriksella sekä Aatu Nikusaari VW Golfilla. MynUA:ta edustava Nikusaari ja TUA:ta edustava Suvanto ovat varmasti lähikisassaan menestysnälkäisiä. Nuorista kukaan ei vielä ole hyödyntänyt korotettuja pisteitä.

Lähde: F-Cup tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com