Acura vahvin Sebringissä – Krohnin tiimi kuudes

17.3.2024 / 15:01

[ A- ] / [ A+ ]

IMSA-sarja jatkui lauantaina Sebringin 12 tunnin kisalla. Voittotaistelu venyi viimeisille minuuteille.

72. kerran ajettu Sebringin 12 tunnin kisa huipentui viimeisille minuuteille. Voittoa juhli Wayne Taylor Racing Acuralla, jonka kuskeina olivat Louis Deletraz, Jordan Taylor ja Colton Herta.

Trio ehti takomaan 12 tunnin aikana 333 kierrosta, mutta maalissa eroa kakkoseksi ajaneeseen Cadillac-kolmikkoon Renger van der Zande, Sebastien Bourdais ja Scott Dixon oli alle sekunti.

Tämä oli seurausta upeasta showsta, jonka Deletraz ja Bourdais antoivat kymmenille tuhansille faneille Sebring International Racewaylla kilpailun viimeisinä minuutteina. Bourdaisin kultainen Cadillac oli käytännössä käyttänyt vapaudu vankilasta -korttia kahdesti.

Se oli selvinnyt ajoittaisista sähkö-ongelmista ja selviytyi sitten epäonnisesta varikkostrategiasta, kun ensimmäinen kolmesta koko radan keltaisista ilmestyi viimeisen 90 minuutin aikana.

Bourdais pystyi pitämään johtopaikkansa uusintastarteissa, mutta Deletraz löysi aina tien iskeytyä ranskalaisen veteraanin imuun. Mutta joka kerta kun hän alkoi kuroa kiinni, seuraava keltaisten lippujen aalto oli kulman takana pysäyttämässä sveitsiläisten edistymistä.

Kun viimeinen uusintalähtö tapahtui, jäljellä oli vajaat 24 minuuttia. Deletraz löysi rytminsä ja tavoitti Bourdaisia ​​jälleen. Deletraz yritti iskeä Sunset Bendissä, kun yhdeksän minuuttia oli jäljellä – mutta Bourdaisin puolustus piti.

Deletraz järjesti pakkansa uudelleen, ja kun kuusi minuuttia oli jäljellä, hän käytti liikennettä edukseen. Sveitsiläinen ajatti Bourdais’n loistavasti hiusneulaan, sukelsi sitten sisälle ja nousi kilpailun kärkeen. Taistelu voitosta ei kuitenkaan päättynyt tähän – Bourdais piti Deletrazin iskuetäisyydellä, mutta tuoreemman rengassetin ansiosta Acura-kuljettaja ei ollut enää ohitettavissa.

– Pääsin lähelle monta kertaa, mutta hän peitti ohituspaikat hyvin. Tajusin, etten voi yrittää ulkokautta, joten kun näin paikan iskeä neulansilmään sisäpuolelle annoin mennä ja samalla estää häntä kuittaamasta paikkaa takaisin, Deletraz kertasi kisan jälkeen.

Jesse Krohnin tiimi oli GTP-luokan ja kokonaiskilpailun kuudes. Eroa voittajaan oli lopulta hieman alle puoli minuuttia.

– Emme vieläkään tiedä, mikä autossa on oikein vialla. Se tuntui oudolta jokaisen ajovuorolla, emmekä saaneet sellaisia kierrosaikoja, mitä olisimme tarvinneet. Tämä täytyy perata perusteellisesti. Yhtä kaikki, luulen, että tämä oli enemmän vahingon minimoimista. Saimme kuitenkin tärkeitä pisteitä, Krohn summasi.


Facebook kommentit