MOTORSPORT

Acura voittoon Detroitissa – Krohnin tiimille pettymys

Kauden viides IMSA-sarjan osakilpailu ajettiin viikonloppuna Detroitin katuradalla. Samalla saatiin myös viides eri voittaja.

Wayne Taylor Racingin Ricky Taylor otti ajovuoron tiimikaveriltaan Filipe Albuquerquelta kun 100 minuutin kisasta oli rapiat tunti jäljellä.

Kisan voiton kannalta ratkaisu nähtiin kun ajoaikaa oli jäljellä 26 minuuttia. Acura ARX-06:lla ajanut Taylor teki uskaliaan ohituksen radan kolmanteen mutkaan; hän sukelsi neulansilmään sisäpuolelta ohi kisaa johtaneesta Porsche-kuski Mathieu Jaminetista.

Vaikka kisan lopulla nähtiin vielä muutama uusintastartti, Taylor piti pintansa kärjessä ja ajoi voittoon 1,132 sekunnin marginaalilla. Voitto oli Taylorille, Albuquerquelle ja autokunta numero 10:lle ensimmäinen sitten elokuun 2022. Näin päättyi 14 kisan voitoton putki. Ykkössija oli Taylorille uran 32. IMSA-sarjassa ja Albuquerquelle 13.

Acura-kaksikon voiton myötä Grand Touring Prototype -luokkaan saatiin viides eri voittaja yhtä moneen osakilpailuun.

Jaminet ja hänen ajoparinsa Nick Tandy olivat lähellä toista perättäistä voittoa, mutta kakkossija oli heiltä hyvä suoritus, kun ottaa huomioon, että he saivat kisan lopulla vielä varikon läpiajorangaistuksen.

Kolmanneksi ajoivat Sebastien Bourdais Renger van der Zande Cadillacilla. Dane Cameron ja Felipe Nasr toivat Porsche Penske Motorsportin Porsche 963:n maaliin neljäntenä. 

Suomalaiskuski Jesse Krohnille ja BMW M Team RLL:lle Detroitin kisaviikonloppu oli vaikea. Krohn ja ajoparinsa Philipp Eng sijoittuivat seitsemänneksi.

– Valitettavasti emme saaneet missään vaiheessa osoitettua auton todellista vauhtia. Detroitin kaltaisella katuradalla ratapositio on avain menestykseen. Harmittavasti aika-ajot menivät piloille punaisen lipun takia ja kisassa saimme startin jälkeen läpiajorangaistuksen.

– Olimme GTP-porukan häntäpäässä, joten yritimme aggressiivista strategiaa, joka auttoi vähän, muttei kuitenkaan seitsemättä sijaa korkeammalle. Autoon tehnyt parannukset ovat joka tapauksessa selkeästi havaittavissa ja uskon, että pian saamme auton potentiaalia vastaavia tuloksia, Krohn summasi.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com