MOTORSPORT

Ahveniston Vauhtipäivillä ratkaistaan Legendsien Trophy- ja NEZ-mestaruudet

Ahveniston Vauhtipäivät tarjoaa jännitystä tulevalle lauantaille, kun Rata-SM:n luokat saapuvat Hämeenlinnaan taistelemaan mestaruuspisteistä. Legends-luokalle syyskuun ensimmäinen lauantai on ratkaiseva jopa kahden eri mestaruuden osalta.

Hämeenlinnan Ahveniston radalla ratkotaan niin Legendsien Suomen Trophy -mestaruus, kuin Pohjois-Euroopan (NEZ) mestaruus. Suomen Trophy -sarjan kolmen kärjessä ennen Ahveniston osakilpailua ovat kuopiolainen, loistavasti tällä kaudella pärjännyt Jesse Vartiainen, kahden viime vuoden mestari Henri Tuomaala, sekä Venäjän Victor Vorobyev.

NEZ-pisteissä tuplamestari Tuomaala pitää kärkikomentoa yllä, perässään lappeenrantalainen Marko Kilpiä, sekä hallitseva Semi-Pro maailmanmestari Mathias Herten. Pohjois-Euroopan mestaruussarjan kärki on siis puhtaan sinivalkoinen, mikä on kotimaisittain positiivinen asia.

Molemmat mestaruudet ratkotaan luultavimmin vasta lauantain toisessa kilpailulähdössä, niin tiukka on molempien sarjojen pistetilanne ennen päätösviikonloppua. Hyvinkääläisellä Henri Tuomaalalla on mahdollisuus viedä Ahvenistolla sekä Pohjois-Euroopan mestaruus, että kolmas peräkkäinen Trophy-mestaruus nimiinsä.

50-vuotispäiviään tänä vuonna juhlistavalle Ahveniston radalle saapuvat myös V1600-luokan autot, sekä korskeat Gran Turismo -ohjukset. Myös V1600-luokan ja Gran Turismon pistetilanne on sen verran tasainen, että mestaruustrilleri siirtyy luultavimmin molempien luokkien osalta aina Alastarolla syyskuun lopulla ajettavaan kauden päätöskilpailuun asti.

Ahveniston Vauhtipäivien aika-ajot starttaavat lauantaina kello 10.15, kilpailulähdöt kello 13.00 ja kello 17.15 päästään jakamaan palkinnot, sekä kruunaamaan mestarit. Ahveniston Vauhtipäivät Rata-SM on yleisölle maksuton tapahtuma.

Teksti: Rata-SM:n tiedote
Kuva: AKK / Taneli Niinimäki

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com