Ajetaanko Kroatiassa MM-ralli ensi vuonna? – “Seitsemän vuoden neuvottelujen jälkeen”

22.2.2020 / 10:12
Rallin hallitseva maailmanmestari Ott Tänak (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Kroatian suurimman sanomalehden, 24 Satan, mukaan rallin MM-sarjan promoottori Oliver Ciesla on vieraillut maan pääkaupungissa Zagrebissa neuvottelemassa MM-rallin järjestämisestä Kroatiassa ensi vuonna.

Kroatia oli ehdolla rallin MM-sarjan osakilpailun järjestäjämaaksi jo tänä vuonna. Croatia Rally niminen kilpailu ajettiin Kroatiassa viimeksi vuonna 2017 ja rallin EM-sarjan osakilpailu se oli vuosina 2010-2013. Vuonna 2012 kilpailun voittoon ajoi Juho Hänninen Skodalla. 24 Sata, Kroatian suurin sanomalehti, uutisoi, että Kroatia käy juuri parhaillaan neuvotteluja rallin MM-sarjan osakilpailun järjestämisestä maassa vuodesta 2021 eteenpäin.

– Seitsemän vuoden neuvottelujen jälkeen pääsemme vihdoinkin yrittämään ovien avaamista virallisesti sille, että Kroatia ja Zagreb liittyisivät mukaan rallin MM-sarjaan. Kroatian hallitus, Zagrebin kaupunki ja sen instituutiot kaikki tukevat tätä ja se osoittaa kuinka tärkeästä asiasta on kyse. Nyt meidän täytyy tehdä kaikkemme viedäksemme tämä asia maaliin loppuvuodesta, Kroatian Auto- ja Kartingliiton presidentti Davorin Stetner korostaa 24 Satan haastattelussa.

Stetnerin mukaan Kroatiassa tultaisiin lokakuussa järjestämään MM-sarjan kandidaattikilpailu ja mikäli tuo kilpailu onnistuu ja vakuuttaa rallin MM-sarjan johdon, Kroatia tulisi saamaan peräti 10-vuotisen sopimuksen rallin MM sarjaan. Tänä vuonna rallin MM-sarjassa ajetaan 13 osakilpailua, joista Euroopan puolella kahdeksan. Alunperin osakilpailuja piti ajaa 14, mutta Chilen osakilpailu keväältä jouduttiin perumaan maan sisäisten ongelmien takia.

Kuluvan kauden seuraava osakilpailu, MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu, ajetaan maaliskuussa Meksikossa.

Euroopassa ajettavat MM-rallit kaudella 2020

Ranska (Monte Carlo)
Ruotsi
Portugali
Italia
Suomi
Turkki
Saksa
Iso-Britannia

 

 

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Skoda Motorsport


Facebook kommentit