MOTORSPORT

Aki Sahilalla kauden paras vauhti päällä, kunnes…: ”Jarrut vaan hukkuivat yhtäkkiä”

 

Aki Sahilan rallikausi Ranskan Peugeot 208 cupissa päättyi keskeytykseen. Sahila ja kartanlukija Rami Suorsa aloittivat 3-päiväisen Rallye du Varin väkevästi, mutta kilpailu päättyi heidän osaltaan viimeistä edellisellä erikoiskokeella sunnuntaina. 

Sahila, 21, ajoi seitsemällä erikoiskokeella luokkansa kymppikärkeen, oli yhdellä erikoiskokeella toinen ja kokonaistilanteessakin parhaimmillaan neljäs. Kausi kuitenkin päättyi tien oheen erikoiskokeella 12.

– Siihen asti tultiin kyllä tosi hyvin. Hieno ja haasteellinen kilpailu. Kahta puolta sekunnin jäätiin kärjestä per kilometri. Lopputulos tietenkin harmittaa, kun ei oikeastaan tullut edes sitä lopputulosta. Nelossijahan olisi ollut varmaan tarjolla, jos maaliin olisi selvinnyt, Sahila sanoi.

– Jarrut vaan hukkuivat yhtäkkiä. Ei siinä ollut mitään tehtävissä. Ei ollut tietä mihin paeta. Käsijarrulla yritin kääntää, mutta vauhtia oli ainakin 20-30 km/h liikaa. Katsojia oli paikalla aika paljon, ja yhden katsojan videolta näin, että vasen etupyörä savutti aika pahasti kun tulimme mutkaa kohti. Jarru oli varmaan jäänyt jostain syystä makaamaan päälle, ja jarrunesteet kiehahtaneet. Talli tutkii asian, Sahila raportoi.

Sahilalle kilpailu vasta uran yhdeksäs ralli. Ranskan Peugeot 208 cupissa ajettiin seitsemän osakilpailua, joista hän kirjasi 12 sarjapistettä. Sarjan loppupisteissä Sahila sijoittui 12:nneksi.

– Viimeistä kisaa lukuun ottamatta yllettiin aina maaliviivalle. Hieno ja opettavainen kausi ja aikamoinen kokemus. Tänäkin viikonloppuna oppi, että asvaltilla kun menet varjoon, niin tie on ihan hiton liukas vaikka näyttää kuivalta, Sahila totesi.

Uran jatkosuunnitelmatkin ovat jo selvillä. Aivan 100-prosenttisen varmaan kaikki ei vielä ole, mutta näillä näkymin ura jatkuu Ranskassa ja samassa sarjassa ensi vuonnakin.

– Alustavasti on suunniteltu, että täällä jatketaan. Nyt olisi jo yhdeksän rallia alla, kun keväällä oli vain yksi kun tänne tultiin. Kyllä kiinnostaa jatkaa täällä, siitä se ei ainakaan jää kiinni, Sahila toteaa.

Mänttäläisen rallikausi on nyt paketissa. Ensimmäinen kauden jälkeinen päivä kuluu Monacossa.

– Meillä on täällä kisassa parikymmentä ystävää mukana. Maanantaina mennään käymään Monacossa vähän paikkoja katsomassa, Sahila kertoo.

Lähde: Aki Sahilan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com