Aki Sahilalla värikäs viikonloppu Ranskan asvaltilla: “Ei saatu muuta kuin kokemusta”

19.9.2016 / 08:54
Aki Sahila lipsahti ojaan toisella erikoiskokeella, ja nosto-operaatiokin meni vähän pieleen. Toinen ajopäivä sujui paremmin. (kuva: Peugeot Sport)

[ A- ] / [ A+ ]

Aki Sahilan kilpailu Ranskan Peugeot 208 Rally Cupissa päättyi viikonloppuna sijalle viisitoista. Mänttäläinen koki kovia Rally Vosgien -osakilpailun asvaltilla jo avauspäivänä, ja menetti mahdollisuudet menestykseen ulosajon seurauksena.

– Auto lipsahti ihan pienestä vauhdista ojaan toisella erikoiskokeella. Se oli vaan sen verran syvä oja, ettei auto sieltä enää mihinkään noussut. Muutama katsoja oli paikalla, mutta niillä voimilla auto ei liikahtanutkaan. Erikoiskoe oli hetken poikki, ja yksi kaveri nyppäsi meidät sillävälin Lada Nivalla ylös. Päätimme jatkaa maaliin, koska autossa ei ollut mitään vikaa. Meidät kuitenkin hylättiin, koska ulkopuolista apua ei tietenkään saa käyttää, Sahila raportoi.

– Nuotituksen aikaan samassa paikassa oli valtava lehmälauma tiellä. Se vei ehkä vähän huomiota, ja lisäksi toisella ennakkotutustumiskerralla oli jo pimeää. Paikka vaan hämäsi, Sahila mietti.

Ojassa kului aikaa seitsemän minuuttia, ja keskeytys toi saldoon vielä rutkasti aikasakkominuutteja. Ero kärkeen pompsahti suureksi. Sahila ja kartanlukija Rami Suorsa jatkoivat kuitenkin kilpailua toisena ajopäivänä ns. superrallisäännön mahdollistamana, ja löysivät hyvän ajorytmin.

– Muutama hyvä pätkäaika tuli. Kun lähtöjärjestys meni avauspäivän mukaan, niin me olimme ihan hännillä. Saatiin porukkaa erikoiskokeilla kiinni, ajeltiin perässä ja ohiteltiin. Ajollisesti meni ihan ok, Sahila kertasi.

– Ralli itsessäänhän on tosi hieno. Hyviä teitä. Tästä reissusta ei saatu muuta kuin kokemusta, mutta sekin on uran tässä vaiheessa todella tärkeää. Sitä saatiin nyt roppakaupalla. Tuloksellisesti tuli takkiin, mutta monessa asiassa ollaan taas paljon viisaampia, Sahila puntaroi.

208 Cup -luokan voittoon ajoi espanjalainen Jose Maria Lopez. Sarjan toinen suomalainen, Taisko Lario, oli yhdestoista. Peugeot 208 Rally Cup jatkuu kolmen viikon kuluttua Cardabelles-sorarallilla.

Lähde: Aki Sahilan tiedote


Facebook kommentit