Aki Sahilan kilpailu Ranskassa jäi lyhyeksi – “Ralli näytti huonommat puolensa”

9.7.2017 / 15:28

[ A- ] / [ A+ ]

Aki Sahilan kausi Ranskan Peugeot 208 Rally Cupissa jatkui viikonloppuna. Rallye du Rouergue osoitti tällä kertaa sen, mitä moottoriurheilu voi karuimmassa tapauksessa olla.

Aki Sahilan Peugeotin vesipumpun remmi ei kestänyt ja kilpailu päättyi keskeytykseen jo heti ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Ykköstä oltiin ajettu 15 kilometriä, niin rupesi lämmöt nousemaan. Jatkettiin hetki, mutta kun ei lähtenyt laskemaan, niin ajettiin sivuun. Hetken päästä huomasin, että vesipumpun remmiä ei ole ollenkaan. Saatiin vaihdettua uusi tilalle, mutta lämmöt oli siinä vaiheessa jo 150 asteessa, joten ajettiin enää sen verran mitä pystyttiin, Sahila kertaa tapahtumia.

Sainteloc Racing -tallissa ajava nuorukainen oli kilpailun jälkeen tilanteeseen tottakai pettynyt.

– Todella harmi. Kaikki se työ mitä tehtiin ennen kilpailua, meni nyt yhden remmin takia hukkaan. Nuotituksessa näytti olevan todella hienoa tietä, joten olisi ollut mukava päästä ajamaan. Ralli nyt näytti taas huonommat puolensa, Sahila harmittelee.

Kilpailun voittoon ajoi sarjan kärkipaikkaa hallussan pitävä Laurent Pellier. Toiseksi sijoittui Quentin Ribaud ja kolmas oli Efren Llarena. Sahilan kilpailukausi jatkuu elokuussa, kun vuorossa on Peugeot 208 Rally Cupin 5. osakilpailu, Rallye Terre de Lozere.

– Nyt tässä onkin vähän taukoa, mutta tuskin ajetaan erityisemmin testiä. Kaikki kauden loput kisat on nyt onneksi tuttuja viime kaudelta, joten se vähän helpottaa, Sahila päätti.

Teksti ja kuva: Aki Sahilan tiedote


Facebook kommentit