MOTORSPORT

Akio Toyoda tyytyväinen näkemäänsä Korsikalla: “Tommille kiitos”

Toyota Motor Corporationin pääjohtaja Akio Toyoda vieraili ensimmäistä kertaa paikanpäällä katsomassa miten Yaris WRC toimii MM-rallissa. Toyoda piti näkemästään Korsikalla, ja kiitteli vuolaasti Tommi Mäkisen vetämää tiimiä.

Toyoda ei aiemmin tällä kaudella ole ehtinyt paikalle MM-ralliin, mutta nyt hänelle tarjoutui mahdollisuus seurata Korsikan osakilpailua.

– Pääsin vihdoinkin seuraamaan tiimiämme tositoimissa, kun se 17 vuoden MM-rallitauon jälkeen taistelee jälleen kärjessä. Erityisesti lauantain päivähuolto teki minuun vaikutuksen. Mekaanikkomme tekivät autoihin muutoksia juuri määräajassa kuljettajilta saadun palautteen perusteella. Tommille kiitos, että hän on koonnut näin ammattitaitoisen tiimin. Tuloksena oli parempi auto, ja tämä heijastaa juuri meidän filosofiaamme tehdä parempia autoja. Japanissa sanomme “kaizen”, joka tarjoittaa jatkuvaa asioiden kehittämistä, Toyoda kiitteli.

Lauantain päivähuollon jälkeen Jari-Matti Latvalan vauhti nousi selvästi. Hän oli lopulta kilpailun neljäs.

– Toinen asia joka kiinnitti huomioni, oli intohimoisten fanien määrä. He sanoivat meille “allez Toyota” ja “come on, Toyota”. Rakastamme autoja, ja olemme kannustuksesta otettuja. Heidän innostuksensa on osa reseptiä, jolla teemme entistä paremman Yaris WRC:n, Toyoda sanoi Toyota Gazoon Racingin tiedotteessa.

Pääjohtaja Toyoda on itsekin vilpittömän innokas autoharrastaja. Yhteistyö Tommi Mäkisen kanssa alkoi jo vuosia sitten, kun Toyoda kutsui Mäkisen Japaniin antamaan hänelle ajo-opetusta. Toyoda on myös itse kokeillut Yaris WRC:tä.

Rallin MM-sarja jatkuu vappuviikonloppuna Argentiinassa.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com