Al Attiyah voitti Loebin Marokossa, Hirvosella vaikeaa – “Ongelmia jokaisena päivänä”

13.10.2017 / 15:54
Mikko Hirvosella oli vaikea kilpailu Marokossa (Kuva: X-raid Team).

[ A- ] / [ A+ ]

Erämaarallien FIA Cupin kymmenes ja samalla kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin lokakuun alkupuolella Marokossa. Erämaaralleja tällä kaudella dominoinut Nasser Al Attiyah Toyotalla kaasutteli jälleen kerran ykkösenä ruutulipulle. Rallia pitkään johtanut Peugeotin Sebastien Loeb oli toinen. Mikko Hirvosen kilpailusta tuli vaikea.

Marokon erämaarallin kokonaispituus oli 2570 kilometriä, joista erikoiskokeiden osuus oli 1089 kilometriä. Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb oli jälleen mukana Peugeotin tehdastallin ykköstähtenä ja ranskalainen johtikin kilpailua aina toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle asti. Auton jousitusongelmat pudottivat kuitenkin Loebin lopulta toiseksi ja tämä sijoitus oli myös maalissa viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

– Kokonaisuutena kilpailu meni hyvin. Viimeisellä erikoiskokeella kärsimme kaksi rengasrikkoa. Yritimme todella hyökätä ja ajaa kiinni Nasseria, mutta edessä ajaneiden autojen pöly hidasti vauhtiamme, eikä mitään ollut tehtävissä. Kakkossija ei ole huono, mutta motivaationi sen ensimmäisen erämaarallin voiton ottamiseksi on kyllä kova. Saimme täältä hyvää kokemusta ja runsaasti oppia, mistä on varmasti apua Dakarissa. Siitä tulee kova kilpailu, Loeb ennakoi Peugeot Motorsportin tiedotteessa.

Autonsa jousitusongelmista kärsi myös Loebin tallikaveri, rallin kaksinkertainen maailmanmestari Carlos Sainz, joka jäi sijalle 10. ja eroa Al Attiyahiin kertyi lähes puolitoista tuntia. Jos oli Sainzilla vaikeaa, niin samaa voidaan sanoa X-raid Teamin Minillä kilpailleesta Mikko Hirvosesta, joka yhdessä saksalaisen kartanlukijansa Andreas Schulzin kanssa sijoittui seitsemänneksi. Hirvosen edelle tuloksissa mahtui peräti kolme Mini-kuljettajaa, joista kaksi ajoi suomalaiskuljettajan kanssa samassa tallissa.

– Kilpailukykymme arvioiminen on todella vaikeaa. Yhteistyömme “Andyn” (Schulz) kanssa toimi loistavasti, mutta muuten olikin sitten ongelmia rallin jokaisena päivänä. Esimerkiksi avauspäivänä menetimme runsaasti aikaa kolmen rengasrikon myötä. Usein jouduimme myös kärsimään edellä olleiden autojen pölystä, yli tunnin kärkeä hitaammalla ajalla maaliin saapunut Hirvonen harmitteli kilpailun jälkeen X-raid Teamin tiedotteessa.

Hirvosen seuraava kilpailu X-raid Teamin väreissä näillä näkymin on tammikuussa ajettava Dakar-ralli.

Rallye du Maroc 2017 lopputulokset

1) Nasser Al Attiyah (Toyota) 10 tuntia 39 minuuttia 34 sekuntia
2) Sebastien Loeb (Peugeot) + 7.55
3) Nani Roma (Mini) + 24.45
4) Jakub Przygonski (Mini) + 29.38
5) Vladimir Vasilyev (Mini) + 43.25
6) Aron Domzala (Toyota) + 56.34
7) Mikko Hirvonen (Mini) + 1.06.13
8) Bryce Menzies (Mini) + 1.10.52
9) Orlando Terranova (Mini) + 1.27.03
10) Carlos Sainz (Peugeot) + 1.28.02

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit