Albatec vieraili rallicrossin MM-sarjassa – Kuljettajana rallin MM-sarjasta tuttu Duval

15.5.2017 / 06:39
Francois Duval on ajanut urallaan 84 MM-rallia (Kuva: Albatec Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjassa satunnaisesti viime vuosina kilpailleet Albatec Racing, sekä rallin MM-sarjasta tuttu Francois Duval yhdistivät voimansa ja kaksikko osallistui viime viikonloppuna Belgiassa ajettuun kauden neljänteen osakilpailuun. Vauhti oli hyvällä tasolla, mutta paikka semifinaaleissa jäi kuitenkin haaveeksi.

Belgian osakilpailu on niin Albatec Racingille, kuin Francois Duvalillekin tärkeä kilpailu, saavuttihan Albatec historiansa ensimmäisen EM-osakilpailuvoiton juuri tässä kilpailussa vuonna 2015 ja Duvalille kyseessä on tottakai kotikilpailu. Duval ajoi vuosina 2000-2010 rallin MM-sarjassa yhteensä 84 osakilpailua, voittoja tuli yksi ja palkintosijoituksia 14. Ura rallin MM-sarjassa on jo taakse jäänyttä elämää, mutta rallicrossissa Duval on kilpaillut satunnaisesti, niin MM- kuin EM-sarjassakin.

Viikonloppuna ajetussa Belgian MM-osakilpailussa Duval kilpaili Albatec Racingin Peugeot 208 RX Supercar -kalustolla, jolla skotlantilaistiimi kilpailee tänä vuonna EM-sarjassa kolmen kuljettajan voimin. Yksi näistä kolmesta kuljettajasta on rallicrossin Suomen mestaruuden Supercar-luokassa viime vuonna voittanut Jere Kalliokoski. Albatec Racingin tiedotteen mukaan Duval oli tyytyväinen vauhtiinsa, mutta semifinaalista ulkopuolelle jääminen oli pettymys. Duvalin loppusijoitus oli 15. kun semifinaaleihin eteni aika-ajojen 12 parasta kuljettajaa.

– Viikonloppu oli melko hyvä. Testasimme autoa ensimmäistä kertaa juuri ennen kilpailuviikonloppua muutaman kierroksen verran. Ongelma täällä oli se, että sarjan isot tiimit ovat tässä sarjassa todella korkealla tasolla. Semifinaaliin yltäminen on todella vaikeaa. Mutta olen tyytyväinen. Auto on melko hyvä, tiimi on erittäin hyvä – mekaanikot, aivan kaikki, tiimi on täydellinen, Duval hehkuttaa.

 

Kuva: Albatec Racing

Francois Duvalin sijoitus Belgian MM-osakilpailussa oli lopulta 15. (Kuva: Albatec Racing)

 

“Erittäin ammattimainen ja nopea kuljettaja”

Jatkon suhteen kaikki on vielä auki, mutta selvää on, että Duval haluaisi jatkaa nyt käynnistynyttä yhteistyötä myös jatkossa.

– Toivottavasti saisin vielä kilpailla heidän kanssaan ja tavoitella paikkaa semifinaalissa, Duval sanoo.

Ja jos tuli kuljettajalta kehuja tiimin suuntaan, niin kehuja sai myös kuljettaja.

– On ollut todella suuri ilo työskennellä Francoisin kanssa hänen kotikisassaan. Hän on erittäin ammattimainen ja nopea kuljettaja ja hän sai autosta kaiken potentiaalin irti. Olimme koko viikonlopun ajan melko epäonnekkaita lähtöpaikkojen suhteen, paitsi viimeinen erä, missä saimme huonon startin. Kolmessa muussa erässä saimme hyvän lähdön, mutta tällä radalla on vaikeaa jos ei ole sisäpuolella ja ensimmäisessä mutkassa olet muiden ympäröimänä. Sen jälkeen takaa on enää vaikea tulla, Albatec Racingin tiimipäällikkö Andy Scott taustoittaa.

Albatec Racingin general manager on suomalainen Atte Varsta.

Francois Duval, 36

84 MM-rallia vuosina 2000-2010
1 voitto, Australia 2005
14 palkintosijoitusta, 55 ek-pohja-aikaa
172 MM-pistettä
Viisi kertaa Suomen MM-rallissa, paras sijoitus 7. (2004)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit