MOTORSPORT

Aleksanteri Huovisella tapahtumarikas kisaviikonloppu Brands Hatchissa

Britannian Formula 3-mestaruussarjan toinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Brands Hatchin legendaarisella moottoriradalla. Sarjan ainoa suomalaiskuljettaja on Double R Racing-tiimin väreissä ajava 19-vuotias Aleksanteri Huovinen. Tapahtumarikkaan kisaviikonlopun jälkeen Huovinen on sarjan pisteissä kuudentena.

Perjantaina ajettujen harjoitusten kierrosajat (sijoitukset toinen ja viides) antoivat odottaa hyviä tuloksia. Lauantain aika-ajoissa Aleksanteri Huovinen pyörähti ensimmäisellä nopealla kierroksella ja joutui jättämään ajon kesken. Kisassa oululainen aloitti 20. lähtöruudusta hienon nousun ja oli kivunnut jo sijalle 15, kun kilpakumppani kolaroi Huovisen autoa kylkeen niin, että kisa keskeytyi.

Sunnuntaina oli vuorossa kaksi kilpailustarttia. Aamupäivän kilpailun lähtöruudukko muodostui lauantain tulosten perusteella, joten Huovinen aloitti kisan jälleen aivan lähtöruudukon takaa. Sieltä alkoi hieno kipuaminen kohti kisan kärkeä.

– Nousin sen mitä pystyin, mutta tällä radalla on hankala ohittaa. Välillä jätin tietoisesti edellä ajaviin rakoa, jotta saisin ajettua nopean kierroksen ja hyvän lähtöpaikan kolmanteen kisaan, kertoi Huovinen, joka oli lopputuloksissa 13.

Kolmannen kilpailun lähtöruudukko muodostui aiempien kisalähtöjen nopeimpien kierrosaikojen mukaisesti. Huovisen starttiruutu oli kahdeksas.

– Sain hyvän lähdön ja nousinkin pari sijaa. Sitten alkoi tapahtua siellä sun täällä ja kisa keskeytettiin punaisilla lipuilla. Kun kisa käynnistyi uudestaan, huomasin että moottorikate repsotti toiselta puolelta, mikä vaikutti auton suoranopeuteen. Tästä huolimatta vauhti oli välillä aivan kärkivauhtia. Lopputuloksissa olin viides, mikä on ihan ok sijoitus.

– Tapahtumia riitti pitkin viikonloppua. Kaikesta huolimatta olen tyytyväinen, että saatiin eilisen jälkeen hyvä fiilis ja parannusta tähän päivään.

BRDC British Formula 3 Championship-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon päästä Rockinghamin moottoriradalla. Sarjatulokkaalle rata on aivan uusi ja ensi kosketus rataan saadaan ensi viikon testeissä. Yhteensä sarjassa ajetaan kahdeksan kilpailuviikonlopun aikana yhteensä 24 kisalähtöä. Kausi alkoi pääsiäisenä Snettertonista ja viimeiset sarjapisteet ovat jaossa syyskuussa Doningtonissa.

Pistetilanne 6/24 osakilpailun jälkeen

1) Toby Sowery (GBR) 127
2) Ricky Collard (GBR) 108
3) Thomas Randle (AUS) 93
4) Matheus Leist (BRA) 92
5) Enaam Ahmed (GBR) 92
6) Aleksanteri Huovinen (FIN) 91

Lähde: Aleksanteri Huovisen tiedote
Kuva: BRCD Formula 3 Championship

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com